פסים שחורים על המסך - משנים מיקום

טמפוררי

New member
שלום לכם!
יש לי לפטופ, די ישן, מדגם לנובו B50-80 (נראה לי), שמשמש אותי בעיקר לגלישה / מוזיקה / סרטים וכד'
כבר לפני כמה שנים הבחנתי בפסים שחורים, בכיוון אופקי, באזור *הימני התחתון* של המסך, מעל מקש ההתחל בערך.
הפסים היו קצרים וזה לא ממש הפריע לי להשתמש במחשב ולצפות בתכנים.
אורך הפסים השתנה מעת לעת, לטובה וגם לרעה אך הם נותרו קצרים.
לא השתמשתי במחשב באופן יומיומי (יש לי גם טאבלט שהפך למכשיר העיקרי)
עכשיו חזרתי להשתמש במחשב, עדיין יש פסים אבל הם ממוקמים בצד *שמאל העליון* של המסך. (צירפתי תמונה)
גם עכשיו זה לא הכי מפריע לי, אבל תהיתי...
האם יש חשש לשלום המסך? והאם דבר כזה בר תיקון ומה העלויות?
אשמח אם ,למישהו יש ניסיון במקרה כזה ויכול לשתף אותי בתובנות :)
המסך הוא "מט" אם זה רלוונטי.
תודה!

קבצים מצורפים

• IMG_20220627_085642.jpg
    IMG_20220627_085642.jpg
    3.9 MB · צפיות: 7

frankthe2

Active member
בר תיקון? הכל ניתן לתקן. שווה לתקן? לא! העלות תהיה גדולה מדי. לפי התמונה ששמת - המסך פשוט בדרך לגמור.
המחשב הזה הוא משנת 2015 - בן 7 שנים, להשיג את הרכיבים הנדרשים מסך, אולי לוח אם שהכרטיס מסך שלו לא תקין, חיבורים לא תקינים וכו' - יהיה קשה ולא זול.
למשל - חבר שלי השיג לוח אם למחשב נייד שלו במחיר הזול של 500 ש"ח, התקנה הוא שילם לטכנאי מעל 350 ש"ח כי היה צריך להתקין הכל מחדש - לוח אם, מערכת הפעלה מחדש ותוכנות וכו'. יצא לו לא זול בכלל. יש לי מקרים שבהם לוח אם למחשב נייד או מסך למחשב נייד עלו מעל 1000 ש"ח וגם מעל 1300 ש"ח.
אז לדעתי - יש מצבים בהם צריך להבין - די נגמר!
ממליץ לך לנסות להשיג מחשב אחר.

טמפוררי

New member
בר תיקון? הכל ניתן לתקן. שווה לתקן? לא! העלות תהיה גדולה מדי. לפי התמונה ששמת - המסך פשוט בדרך לגמור.
המחשב הזה הוא משנת 2015 - בן 7 שנים, להשיג את הרכיבים הנדרשים מסך, אולי לוח אם שהכרטיס מסך שלו לא תקין, חיבורים לא תקינים וכו' - יהיה קשה ולא זול.
למשל - חבר שלי השיג לוח אם למחשב נייד שלו במחיר הזול של 500 ש"ח, התקנה הוא שילם לטכנאי מעל 350 ש"ח כי היה צריך להתקין הכל מחדש - לוח אם, מערכת הפעלה מחדש ותוכנות וכו'. יצא לו לא זול בכלל. יש לי מקרים שבהם לוח אם למחשב נייד או מסך למחשב נייד עלו מעל 1000 ש"ח וגם מעל 1300 ש"ח.
אז לדעתי - יש מצבים בהם צריך להבין - די נגמר!
ממליץ לך לנסות להשיג מחשב אחר.
תודה על התשובה!
כמו שאמרתי, הלפטופ לא היה בשימוש יומיומי אצלי. לא יודע אם אשקיע ואקנה מחשב חדש...
אם אני משתמש במסך חיצוני אחר, בחיבור HDMI למשל, זה לא אמור להחמיר או לשנות את המצב, נכון?
הכוונה האם זה מעיד על פגיעה בכרטיס מסך או רק במסך עצמו? ככה אוכל להשתמש בלפטופ כמו מחשב נייח.
וסתם מתוך סקרנות, איך יכול להיות שהתקלה הייתה באזור אחד ועברה למקום אחר? איפה שהופיעו הפסים בעבר עכשיו רואים בלי בעיה...

frankthe2

Active member
קשה לי לנחש מהצד שלי... אם תחבר מסך אחר אתה תראה תמונה שונה ולפי זה נדע. אם הפסים משנים מיקום זה יכול להעיד יותר על חיבור מסך לא תקין או כרטיס מסך לא תקין. מסך אחר אולי יוכל לפתור את הבעיה

למעלה