קינוחים ועוד
לפני שאני אתחיל לתת מתכונים של קינוחים עם פסיפלורה הנה כמה רעיונות יצירתיים לפרי המדהים הזה. אייל שני מאוקינוס ז``ל היה מכין קרפצ`יו לוקוס כשמעליו פסיפלורה ושמן זית- נשמע מוזר? זה שילוב מדהים. חברה שלי אכלה באיזה בר מרקים בירושלים (עוד לא קיבלתי פרטים מדויקים איפה ואיך) מרק דלעת שלתוכו עורבב מיץ הפסילורה בתוספת כמה גרעינים לקישוט. זה נשמע לי מעניין מאוד. ובכלל, לרוקן המון המון פסיפלורות מקובצ`צ`ות, לסנן את המיץ, להוסיף כמה מהזרעונים השחורים והסקסיים שלה ולהקפיא, רק בשביל שיהיה מתי שצריך- הולך נפלא ליד עוגת שוקולד חמה, עוגת גבינה אקזוטית, מעל קצפת מתקתקה או מערובבת עם קאשסה ומיץ ליים- לקבלת קוקטייל מרקוז`ה מהמם. סופלה פירות ואלכוהול תרסיס שמן 1 כף סוכר 2 חלמונים 4 פסילפלורה 2 כפות ליקר תפוזים ½ (חצי) כוס אבקת סוכר 4 חלבוני ביצה 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. ומנחים במרכזו תבנית תנור ריקה. מרססים בשמן 4 כלים חסיני חום, בקיבולת של שלושת רבעי כוס. מפזרים סוכר הכלי המשומן, מנערים כך שהסוכר יכסה גם את הדפנות והופכים, כדי להיפטר מסוכר מיותר. 2. מערבבים היטב את החלמונים, יחד עם תוכנן של הפסיפלורות, הליקר ושתי כפות מאבקת הסוכר. 3. מקציפים את חלבוני הביצה, בקערה נקייה משומן, עד שמתקבל קצף יציב, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, עד שמתקבל קצף נוקשה. מקפלים בעדינות את קצף הביצים לתערובת החלמונים ויוצקים במהירות לכלים המוכנים. גלידת פסיפלורה ויוגורט ¼ (רבע) כוס דבש 2 כוסות יוגורט 2 כפיות ג`לטין 1 כף מים 2 חלבונים ¼ (רבע) כוס מיץ פסיפלורה, מ- 3 פירות 1. מניחים את המים בכוס, מפזרים מעל את הג`לטין ומשרים במשך 5 דקות. מעמידים את הכוס בסיר עם מים רותחים ומערבבים עד שהג`לטין נמס. 2. מערבבים בקערה את הדבש והיוגורט. מערבבים פנימה את הג`לטין ויוצקים את התערובת לתבנית מתכת. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים עד שהתערובת מתייצבת. מוציאים ומערבלים את תערובת היוגורט, עד שהיא מכפילה את נפחה. 3. מקציפים את החלבונים, לקבלת קצף נוקשה, ומקפלים לתערובת היוגורט יחד עם מיצי הפסיפלורה. מחזירים לתבנית, מכסים ומקפיאים עד שהתערובת מתייצבת. מרנג תותים ופסיפלורה 500 גר` תותים, חצויים 2 חלבוני ביצה 1/3 כוס סוכר לרוטב: ½ (חצי) כוס מים ¼ (רבע) כוס מיצי פסיפלורה ~ 3 פסיפלורות 2 כפות סוכר 3 כפיות קורנפלור 1. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן, מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מסננים את הרוטב, אך מחזירים כמה גרעינים בשביל המראה . יוצקים לתחתית צלחת אישית, חסינת חום. 2. מקציפים את חלבוני הביצה לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף נוקשה ומבריק. מסדרים את חצאי התותים על הרוטב, מניחים קצף מעל ומציבים מתחת לגריל חם, עד שהמרנג מזהיב קלות.