פסיפלורה

henlip

New member
פסיפלורה

אני מעונינת במתכון לסורבה פסיפלוורה תודה
 
הכי קל בעולם

180 גרם מחית פסיפלורה 90 גרם סוכר 80 מ"ל מים מכינים סירופ מהמים והסוכר, מצננים, מוסיפים את המחית ומעבירים למכונה. אפשר לתת לסורבה "טויסט" מעניין עם 2 גבעולי כוסברה (עלים בלבד), קצוצים דק.
 
ומשהו יותר מעניין - גרניטה פסיפלורה

מנה שקיבלנו כמרענן-חך ב-Aquavit, ניו-יורק. 100 גרם מחית פסיפלורה 4 כוסות מים 1 גבעול למונגראס 1 כף גרגרי פלפל שחור 2 כפות סוכר 2 שקיות תה תפוז מביאים את המים לרתיחה עם הלמונגראס, הסוכר והפלפל השחור. מסירים מהאש, מוסיפים את שקיות התה ומניחים לעמוד 20 דקות. מסננים, מוסיפים את המחית וטורפים עד שמתמזג. מקפיאים בתבנית מתכת שטוחה. להגשה "מגלפים" שכבות דקיקות בעזרת כף.
 

רובנס

New member
ועוד סורבה

500 גר' תוכן פרי כוס סירופ סוכר(250 מ'ל) 2 כוסות מים (500 מ'ל) 10 מ'ל רום 5 מל'ג סירופ תירס או גלוקוז סירופ סוכר::: 4 כוסות מים קג' סוכר הכנת הסירופ::הכמות מספיקה למספר פעמים=שמים בסיר מביאים לסף רתיחה מעבירים ללהבה בינונית ונמוכה מבשלים 10 דק' מצננים מקררים במקרר הכנת הסורבה::: מקררים היטב את כל חומרי הסורבה מעבירים למעבד ומניחים לעבוד 5 דק' בזמן זה מפעילים את מכונת הגלידה מעבירים למכונה ומשם למקפיא למי שאין מכונה מעביר לכלי עם מכסה שמים במקפיא עד לשלב של התגבשות מוציאים טורפים עם מזלג היטב מכניסים שוב למקפיא חוזרים על פעולה זו פעם נוספת
 

terroir

New member
הערה אחת

את האלכוהול מומלץ להוסיף למכונת הגלידה רק לאחר שהתערובת כבר התחילה לקפוא ולקבל צורה, ממש לפני הסוף.
 
למעלה