פסלי אלים בעיר רעננה

amphioxus

New member
פסלי אלים בעיר רעננה

ברחוב הראשי של רעננה יש סידרה של פסלים המזכירים לי טיפוסי אלים. הייתי מצלם לכם את פסלי האלים האלה וכותב את המיתולוגיה שהתגלתה בפני כשהרהרתי ביופיים.. אבל אין לי מצלמה. מה דעתכם על מיתולוגיות שאנשים ממציאים לעצמם? אני מתכוון לדברים בסגנון המיתוס של לאבקראפט, טולקין ומפלצת הספגטי המעופפת (FSM).

מיתולוגיות שממציאים

בעיני, מיתולוגיה, לא משנה איזו היא (יפנית, יוונית, יהודית, סקנדינבית, מצרית וכו') היא לא "דברי אלוהים חיים". היא איזשהי אינטרפטציה שעושים בני אדם וכותבים אותה בצורה של אגדות. כך שגם לפני אלפי שנים, אולי אפשר היה לקרוא לחלק מהמיתולוגיות מעין "ספרות פנטזיה". ההבדל ביניהם הוא, שספרות הפנטזיה כיום ברובה לא דנה בעולם שלנו וכדי שיהיה אפשר לעבוד איתה כמיתולוגיה ויאבילית, היא צריכה לעבור שינויים. מה גם שלדעתי בהחלט ישנה השפעה של זמן/כמות/איכות מאמינים. מיתולוגיות ותיקות יותר גם טבועות יותר בתוך התרבות שלנו באופנים שונים (ואפילו בתוך ספרות הפנטזיה - וטולקין הוא דוגמא טובה לזה).

יואב G

New member
אלים זה לא מיתולוגיה עבורי

כי אני מאמין בקיומם, אז איך אפשר לקרוא למשהו שריר וקיים מיתוס? להיפך - אסור - שכן זוהי פגיעה בכבודם של האלים. גם חלק גדול מ"סיפורי המיתולוגיה" הם יותר ממיתוס. מלחמת טרויה אכן התקיימה, ויש להניח שהיו קיימים הגיבורים - אכילס, הקטור, אודיסאוס וכו, ואפילו אגממנון, קליטיימנסטרה, אורסטס - אני מאמין שמדובר בדמויות ואירועים שקרו. כמובן שחלק מעלילות הרקולס זה מיתולוגיה שלא צריך לייחס לה חשיבות רבה - אבל יש להניח שגם הרקולס היה קיים. בדיוק שמיתוסים הומצאו מסביב לדמותו של משה - כך גם הומצאו מיתוסים לגביו של הרקולס.

אני הייתי מציע לך לחקור קצת

את משמעותה של המילה "קיום". "קיום" לא בהכרח חייב להתקיים במציאות העובדתית כפי שאנו תופשים אותה בדרך כלל.

Tatu4Taty

New member
מהמעט שלמדתי על מיתוסים

וממה שנאמר לי, הפירוש המילולי של המילה מיתוס היא "מילים של אמת". המיתוס תמיד מכיל גרעין כלשהו של אמת. רק בגלל שהיום המילה משוייכת ל"אגדות" או "דברים דמיוניים", לא אומר שזהו מקור המילה.

MetalSinagouge

New member
אני חושב ש...

מיתולוגיות כאלה משתוות בערכן למיתולוגיות "אותנטיות", וההבדל היחיד הוא בגילן של המיתולוגיות. את טולקין הייתי בקלות מכניס למיתולוגיה נורדית. לאבקראפט לעומת זאת יצר משהו חדש לגמרי (טוב, לא לגמרי כפי שאתה בטח יודע, למרות הנטייה שלו ללעוג למאגיה בסיפורים שלו יש המון, המון איזכורים למיתולוגיות אחרות, מודלי קסם, אחוות סודיות, העין השלישית וכו'). בין אם מיתוסי קת'ולהו נמצאים ברמה הפסיכולוגית, (אולי זה שיקף פחדים של לאבקראפט שקודדו על ידי הזוועות המתוארות בסיפורים), ובין אם היה שם "משהו אחר" (הרבה מהסיפורים שלו התבססו על חלומותיו) זו מיתולוגיה תקנית.

amphioxus

New member
ללאבקראפט יש עולמות חלום בדומה ל...

ללאבקראפט יש עולמות חלום בדומה למה שכתוב בספרים של קסטנדה שמספר על דון חואן. לפי טעמי האלמנטים של עולמו של דון חואן הם בין היפים ביותר שיש במאגיה. לצערי קראתי רק ספר שבתוכו עיכול של איזשהו ישראלי לגבי הכתוב בספריו של קסטנדה.

MetalSinagouge

New member
לא קראתי את משנתו של דון.. :-{

אבל כן, לאבקראפט זה משהו מיוחד. אני כמעט מתנגד ללכנות אותו סופר אימה, כי לדעתי הוא שונה מזה. הקו שהוא מציב בין הזיה למציאות, בין מציאות להזיה הוא כ"כ דק, עד שאתה מרגיש כמה קל לעבור אותו. אתה מתחבר טוב לדמות המתוארת והמפורטת, ואם זאת נשאר בור לגמרי בהקשר של כל אותם מפלצות, מסדרים (המסדר האיזוטרי של דגון
) וכו'.

amphioxus

New member
כל הדמויות הראשיות של לאבקראפט הן

אותן דמות, אם תשים לב.

MetalSinagouge

New member
באיזה מובן?

במובן של מישהו מגלה משהו לגמרי במקרה, מצטער על זה אבל עדיין פותח קופסת פנדורה?

amphioxus

New member
הם מדברים וחושבים באותה צורה

וסופם ידוע מראש - הם ישתגעו או יהיו להם חיים רדופי סיוטים וידיעה מה הולך באמת מאחורי הקלעים בניגוד לשאר האוכלוסיה.

MetalSinagouge

New member
כן. הידיעה.

אני חושב שקבלת ידיעה כזו היא יותר שווה מאשר לחיות חיים רגילים חסרי משמעות. רק איפה קונים את זה.

amphioxus

New member
בעבור 99 ש"ח תוכל לקבל גם אתה מהדור

בעבור 299 ש"ח תוכל גם אתה לרכוש מהדורה מהודרת של הנקרונומיקון, המשלוח חינם!

MetalSinagouge

New member
כן אה... נקרומוניקון.

אגב באתר ההוא של Chaos Matrix, ובכלל בכל אתר על מאגיית כאוס יש סקצייה שמוקדשת ללאבקראפט, הם משתמשים בנקרו- בתור ספר זימון לכל דבר, ע"פ הדוקטרינה האנטי-דוקטרינית שלהם. בשבילי זה לא יספיק. אולי צריך לנסות קבלה. אנשים השתגעו שם כי הם ראו יותר מדי, אולי צריך להסיר את המלאך הקדוש השומר מהמוח.

amphioxus

New member
בדיוק לפני שהתחלתי להיות ציני ספקן

בדיוק לפני שהתחלתי להיות ציני ספקן ואתאיסט האמנתי בחייזרים. שמעתי סיפורים על אנשים שקראו את ספר הזוהר והשתגעו. אז חשבתי, אולי כתוב שם משהו על חייזרים? משהו בעל גוון וון דינקני שכזה.

MetalSinagouge

New member
אז גם אתה שמעת על זה...

אני שמעתי על זה ממורה לתושב"ע שלמרות היותה דתייה אהבה לדחוף לנו דברים שדי אמורים להרחיק אותנו מהדת: כל מיני גימטריות קדושות שסכומן תמיד יהיה 9. היא גם אמרה שהקבלה של מדונה, בריטני וכל שאר הHollywood Folks זה די בולשיט. זה בטח משהו כמו בסרטים, איזה חוקר מתחיל להתעניין בקבלה בזמנו החופשי במקביל ללימודי ארמית, פילוסופיה וכלכלה באוניברסיטה, ושיגול בלתי מרוסן של חברותיו לקורס. לאט לאט הוא מתחיל להבין שהוא חי בשקר כל חייו. אני קראתי גם שהתנ"ך, ספר מתוחכם בפני עצמו אם קוראים את הפירושים וכו', הוא לא אמור להיות מובן בתור "פשוטו כמשמעו". אגב וון דניקן, כשקראתי את הסופר הזה נפתחו עיניי, והאמנתי שאני בעצם באמת בנוי בצלם אלוהים על יד אלוהים. אבל זו הייתה סתם תקופה של חוסר השלמה עם העובדה שאני קוף.

amphioxus

New member
אתה בטח גם מאמין הדוק ב-FSM.

אני גם רוצה שיגול בלתי מרוסן של חברותי לקורס. המורה לתנ"ך אצלינו בתיכון סיפרה פעם סיפור שהולך ככה: שלושה תלמידי ישיבה נכנסו ליער בלילה עם ספר הזוהר ובשחר שלושתם יצאו אחרי קריאה מעמיקה. הראשון יצא מחוזק באמונה שלו. השני השתגע לגמרי והביא בושה למשפחתו. והשלישי, הו, ישמרינו השם! הוא, הגרוע משלושתם, הפך לאפיקורוס מושלם! ויקיפדיה אומרת שהתברר שוון דיניקן זייף ממצאים ושיקר. אבל כשאני חושב על זה, הוא כתב מד"ב ממש יפה, אפילו אם חלק או כל מה שכתב זה בידיון עדיין יש לספרים יופי משלהם וקריאתם משעשעת. יש לוון דיניקן מקום בעולם כמו שיש לנשיונל אינקווירר.

למעלה