פסנתר גרוע...

Airbag

New member
פסנתר גרוע...

יש לנו פסנתר בן יותר ממאה שנה שעבר הרבה תלאות. מקורו בגרמניה, והוא נקנה ע"י סבי אחרי המלחמה והגיע באוניה מפולין כשהוא עלה ארצה. כבר 20 שנה בערך הוא אצלנו בסלון. אני חשבתי שפסנתר זה כמו יין- ישן יותר, טוב יותר. אבל מסתבר שזה לא נכון. למרות שמבחינת רהיט, הפסנתר הוא ענתיקה מקסימה, מבחינת צליל הוא זוועה. תיקנו אותו לא מזמן(מה שעלה לא מעט...), הלבדים הוחלפו, וכל המנגנון הורכב מחדש. זה לא עזר, הפסנתר עדיין נשמע נורא. אני מנגנת כחצי שנה, והתקדמתי לא רע(כרגע אני מנגנת ולס של שופן), עכשיו השאלה אם לקנות פסנתר חדש- שזה בעייתי בגלל שכבר הוצאנו כסף על תיקון הישן וגם אנחנו לא יכולים לזרוק את הישן, או להסתפק בינתיים בישן, שהוא מכוון והכל(בערך... יש קלידים שלא מסכימים להישאר מכוונים יותר מחצי דקה
) אבל יש לו צליל גרוע... מה אתם אומרים? תודה.

paulg

New member
עדיף לחפש פסנתר בן 3-4 שנים

או יותר כי הצליל שלו כבר מעוצב. ישנם פסנתרים יד שניה בחנויות המתאימות. אני ממליץ על יאמאהה. לי היה פסנתר אולמן גרמני במשך הרבה שנים אך לאחר שקכשתי יאמאהה הבנתי מדוע הוא בין הטובים בעולם.

[אורן]

New member
לא יאמאהה

לטעמי יאמאהה וכל הפסנתרים מהאזור אינם כל כך טובים. הם נעשו על ידי מכונות, ולא בני אדם, ולכן הצליל שלהם קצת "חסר נשמה". זו רק דעתי. פטרוף יותר זול, והפסנתרים שלהם מעולים.

paulg

New member
אני מסכים!!!

אך זה עניין של טעם. היה לי אולמן ועכשיו יש לי יאמאהה והוא מתאקלם במהירות אליי -ואני אליו. ברור שאין מה להשוות פסנתר המיוצר ידנית. בפעם הבאה נחשוב אולי על משהו אחר!!!

Airbag היי

שלום וברוכה הבאה .... לפי דעתי ייתכן שהעץ עצמו של הפסנתר כבר אכול או פגוע...וזה כמובן משפיע על צליל הפסנתר אני הייתי מציעה לך לירכוש פסנתר שהוא לא יותר מידי יקר מחנות יד שנייה... אבל אם את יודעת שרב חייך המוסיקה תיהייה דבר משמעותי בחייך הייתי ממליצה לך לקנות פסנתר חדש וטוב.ימאהה הוא בהחלט מומלץ וגם פטרוף בהצלחה גל

יש פסנתרים שגמרו את הקרירה

לי היה 1 כזה שכבר אי אפשר היה לכוון אותו. לפעמים זה חבל כמו שנדמה לי במקרה שלך. אני מכיר איזה מומחה לפסנתרים שיוכל לחוות דעה מקצועית עליו ב100 ש"ח. בכל אוםן, אם הוא אכן גמר, חכי למציאה. יש כאלו. אני לדוגמא רכשתי עכשיו פסנתר לגמרי לא רע ב2000 ש"ח בלבד.

Airbag

New member
חבל, זה פסנתר עם סיפור...

סבא שלי קנה אותו במכירה של חפצים נטושים של גרמנים שעזבו בעקבות הטרנספר שעשו להם אחרי המלחמה, אז כנראה שהוא היה שייך פעם לנאצים... מה, פשוט לזרוק אותו? וגם שילמנו לא מעט על התיקון...

[אורן]

New member
בקשר לסיפור

אי אפשר לעזור לך... אז תבחרי- או הסיפור, או פסנתר טוב... לדעתי, לפי הסיפור שלך, כדאי לך להמשיך עם הפסנתר הזה עוד קצת. את מנגנת רק חצי שנה ולמרות מה שאת בטח חושבת- הרבה מאוד פורשים לאחר זמן כלשהו. חכי קצת- ואז אם תראי שאת מתכוונת להמשיך הרבה מאוד זמן ואת מתקדמת בצורה כזאת שהפסנתר הגרוע מעכב אותך (שזה קורה לפעמים)- זה יהיה הזמן לקנות פסנתר חדש. בכל מקרה, זו רק דעתי.

לא - תזמיני חוות דעת שניה.

כמו שכבר אמרתי, יש לי מישהו שיכול לבצע את העבודה. וחוצמזה, הענין של התיקון שלא עבד נשמע כמו מקרה קלאסי לתביעת הכסף בחזרה.

ּpine appleּ

New member
אוקי

לא קראתי את התגובות אבל אני יגיד לך מנסיון אישי גם הפסנתר שלי עבר היסטוריה דומה לשלך, ישן מאוד.... אבל הפסנתרים החדשים נשמעים זוועה!! אל תחליפי אותו!! הצליל של הפסנתרים הישנים הרבה יותר יפה, לא מתכתי... אז אם הצליל זה מה שמפריע לך- תקני פסנתר חדש, הבעיה זה לא בפסנתר הספציפי שלך, ככה נשמעו הפסנתרים אז אבל למשל אצלי יש בעיה שהוא כל הזמן מזייף. מכוונים- והופ אחרי חודש הוא כבר מזייף.... אם זאת הבעיה פשוט צריך לפרק אותו ולהחליף כמה חלקים לפי מה שהמכוון אמר (מה שיוצא די יקר..... אבל עדיין פחות מפסנתר חדש)...

galgal15

New member
לדעתי..

הפסנתר שלי הוא גרמני מלפני גם כן איזה 70-80 שנה. קניתי אותו בבערך 8000 שח אחרי שהוא עבר שיפוץ יסודי והוא עכשיו מצוין! הייתי ממליץ לך גם כן לקנות פסנתר יד שניה שעבר שיפוץ יסודי! ובעיקר הייתי ממליץ על פסנתר אירופאי( אם יש תקציב)..

למעלה