פסק דין אישור הורות לאחר פונדקאות חו"ל

newlifeisrael

New member
פסק דין אישור הורות לאחר פונדקאות חו"ל

אנחנו מאוד שמחים לבשר על עוד תקדים, שמושג לאחר מאבק ארוך ועיקש של הורים האמיצים, ר' ו ד' ועורכת הדין, יהודית מיזלס.
הזוג ביקש להכיר בהורותם על סמך תעודות הלידה, הסכם פונדקאות ואישור החזרת עוברים של התאומים שנולדו לזוג לפני מספר שבועות בגאורגיה. היום התקבלה החלטה תקדימית של כב' השופטת תמר סנונית-פורר, לפיה יוכר ר' כאבי התאומים באופן מידי וללא בדיקת רקמות, ו - ד' תקבל אפוטרופסות מלאה, עד מתן פסק דין שיסדיר גם את הורותה.
השופטת לא קיבלה את בקשת המדינה לפיה הפונדקאית צריכה לחתום ויתור כאם הילוד אלא הנחתה את מדינה לקבל את הצהרת הפונדקאית כי נשאה את ילדי הזוג מרצונה החופשי, קיבלה את כספה כמסוכם, ואין לה תביעות כלפי הזוג.
פסיקה זאת מצטרפת לפסיקות קודמות לפיהם בתי המשפט מכירים בהורות ביולוגית ואינם מחריגים ילדי פונדקאות חו"ל מילדים שנולדו ללא הליך פונדקאות .
כמי שהיו במצב דומה אנו יודעים מה זה ללכת נגד "המדינה" או, במילים אחרות, לעמוד על זכויותיך הבסיסיות במדינה שאמורה להיות דמוקרטית ושיוויונית . אנו יודעים כמה זה קשה וכמה המדינה יכולה להיות אכזרית.
שמחנו שיצא לנו להכיר את הזוג ועורכת הדין יהודית מיזלס המדהימה ויצא בחלקנו וללוות את ר' ו ד' הנהדרים בתהליך הפונדקאות בגאורגיה .
מקווים לראותם בהקדם בבית כהורים לתאומים המקסימים

כן ירבו הורים אשר יתעקשו על זכויותיהם .

כאן הם

New member
כל הכבוד!

קודם כל, כל הכבוד קודם לאב ואישתו האמיצים שפשוט סירבו לעשות בדיקת רקמות. אח"כ לעו"ד, שמגיע לה כבוד רב מאוד, שהיא פעלה והפעילה את המערכת לקבל את זה.

אני מקווה שבקרוב מדינת ישראל תכיר בהסכמי הורות שנערכים לפני ההריון... כמו בארה"ב ועוד מדינות.

כך שדוגמא אחת: אם זוג לסביות רוצות תורם ידוע אבל ללא זכויות על הילד, כל מה שצריכים לעשות זה לחתום על חוזה בין שני האמהות והאב הביולוגי שזה מה שהם רוצים... וזה מה שיהיה.

ועוד הרבה דוגמאות, כולל פונדקאות פרטית(!) בישראל בין אישה להורים המיועדים.

אני מקווה שעוד אנשים אמיצים לא יקבלו את ה"שיטה" ויעשו מה שנכון עבורם והילד. אישית, אני מקווה מאוד במיוחד שזוג לסביות יעשו ילד עם תורם זרע ידוע וידרשו לרשום רק את שמם כהורים יחידים ובלבדיים לילד. ושתורם הזרע יתבע גם כן שכך זה יהיה. קשה לי להאמין שבית המשפט יסרב אם תורם הזרע אומר שהוא לא היה ולא יהיה הורה לילד ושההורים בפועל, עוד לפני הלידה היו ורק היו זוג האמהות.

רענן

למעלה