פסק דין בוטל את זכות התביעה בשל "חיים בעוולה"

  • פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
פסק דין בוטל את זכות התביעה בשל "חיים בעוולה"

פסק דין של בית המשפט העליון "מבטל את זכותו של אדם בעל מוגבלות מלידה לתבוע פיצויים מהצוות הרפואי, שבדק את אמו לקראת או במהלך ההריון. עד כה, היה זכאי יילוד שנולד בעוולה לתבוע פיצויים בשל רשלנות רפואית, נוכח הטענה שטוב מותו מחייו."

זו ללא ספק הקלה גדולה לכל מי ששקל את הנושא. כמו שהשופטים כתבו: "תביעה בשל "חיים בעוולה" לוקה לא רק בקשיים משפטיים, אלא גם בקשיים עקרוניים וערכיים. לדבריהם, הגדרת החיים כ"נזק", גם אם מדובר בחיים תחת מוגבלות, והקביעה כי היה מוטב לאדם שלא היה נולד כלל, אוצרת בחובה פגיעה אסורה בתפיסה שלפיה לחיים יש ערך שאינו מתבטל בשל קיומו של מום או קיומה של מגבלה. הגדרה זו אינה מוסרית ואינה אפשרית, קבעו."

אבל העיקר, לאפשר קבלת פיצוי שיאפשר טיפול רפואי הולם:
"לצד זה, הרחיבו השופטים את עילת התביעה שעומדת לרשות ההורים בגין "הולדה בעוולה", באופן שיאפשר להם לקבל פיצוי שיכסה את הוצאות גידולו של הילד וסיפוק צרכיו למשך כל חייו. ההורים יהיו רשאים לתבוע סכום הקרוב לזה שעד כה היה זכאי לו הילד."

מה שהשתנה בצורה חריפה הוא המועד האפשרי של הגשת התביעה (התישנות). לפני פסק הדין הילד היה יכול לתבוע ואז הוא יכול לעשות זאת עד גיל 25. כיום רק להורים זכות תביעה ולכן ניתן לתבוע רק עד 7 שנים מהלידה.

(ראו כתבה בהארץ)
 

orii

New member
טיוטה למכתב שקורא למשפחות לבדוק את הנושא

שלום לכולם,

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת ככל הנראה את הבתיעה על רשלנות רפאוית בלידה/לפני הלידה שהביאה ללידה של ילד/החולה ב CF ניתן יהיה להגיש ררק עד גיל 7. (אולי תהיינה נסיבות נוספות שבהן ניתן יהיה לתבוע יותר מאוחר, אבל הפרשנות המשפטית הבסיסית גורסת כך).

להלן טיוטה של מכתב האמור להיות מופנה אל משפחות שלהן יש ילד עד לגיל 7, מאת האיגוד. אני אשמח לקבל את חוות דעתכם על המכתב, הערות ותיקונים. המכתב עוד לא יצא והוא אולי יעבור עוד שינויים ואולי הוא יופנה אל כל החברים.

משפחות יקרות,

הנדון: האפשרות להגשת תביעה משפטית על רשלנות רפואית בגלל לידה של ילד/ה חולים ב- CF

לפני ימים אחדים בית המשפט העליון פסק שילד/ה נולד/ה עם בעיה כמו CF אינו יכול לתבוע בגין רשלנות רפואית. בית המשפט העליון הרחיב את הזכות של ההורים לתביעה כזו. המשמעות הפרקטית המידית היא שתביעה יכולה להיות מוגשת רק עד שהילד/ה הגיע/ה לגיל 7. עד לפסיקה, ניתן היה להגיש את התביעה עד לגיל 25 של הילד/ה. אני משתדל להשתמש כמה שפחות במילים משפטיות, בגלל שאני יודע מניסיון כמה הן יכולות לפגוע. לכן זיקקתי רק את המידע הנחוץ. יתכן, שבמקרים מסוימים, כשהאיבחון היה בגילאים מאוחרים, בכל זאת ניתן יהיה להגיש תביעה על רשלנות רפואית בזמן ההריון. זו שאלה משפטית שאין לנו כיום תשובה עליה והיא צריכה להענות ע"י משפטן.

כולנו יודעים שטיפול ב-CF הוא תובעני ויקר. ולצערנו, ככל שהילדים גדלים הוא הופך יקר יותר ויותר. תביעה משפטית עשוייה להבטיח טיפול רפואי מיטבי לכל ימי חייו של הילד/ה. הסכומים הנתבעים עומדים על סדר גדול של מספר מיליוני שקלים. זה מה שעורכי הדין מצליחים להוכיח לבית משפט שצריך להשקיע, לאורך כל החיים, כדי להבטיח את הטיפול המירבי.

אנו ממליצים שכל משפחה תבדוק את השאלה המשפטית: האם הייתה רשלנות רפואית שגרמה ללידת הילד/ה החולה. רק כדי לסבר את האוזן, היה מקרה שבו העובדה שרופא המלווה את ההריון (גניקולוג) לא יידע את המשפחה על האפשרות לבצע בדיקות גנטיות, התבררה כרשלנות רפואית. מכאן שזו לא שאלה טריוואלית, האם הייתה או לא הייתה רשלנות. בנוסף, אני רוצה להעיר שרשלנות רפואית היא תחום התמחות משפטי מוגדר. רק עו"ד בעל ניסיון רב בתחום הרשלנות הרפאוית יכול להרים תיק כמו CF. לכן אני קורא לכם לבדוק טוב טוב את הרקע והניסיון של עורכי הדין שאתם שוקלים.

האיגוד חושב לערוך כנס בנושא, שבו מספר עורכי דין המומחים בתחום יספקו מידע על התחום ויאפשרו לתת כלים להבנה ראשונית האם במקרה של כל אחד הייתה רשלנות. נשמח לדעת האם מפגש כזה יכול לעניין אתכם והאם תגיעו אליו.
 
Yes

I am interested in this. Not that I would have aborted my son, but I feel there was some medical malpractice in the follow up of an ultrasound.
My son lost out on almost 8 years of proper medical treatment.

I was thinking of calling "shil
- sherut yi'ootz le'ezrach
This sounds more professional.
 

orii

New member
הי תמרה

קודם כל אני רוצה להגיד לך שכייף ליראות אותך בפורום...את ממלאת אוות באנגלית ובדברים חדשים.

לגבי יעוץ מיקצועי בנושא התביעות, באופן אישי אני אני דווקא ממליץ ללכת כן לעורכי דין (לכמה מהם לא להעצר בראשון, למרות שזו חוויה מפוקפקת, לפעמים, לדבר איתם). קודם כל, כולם בתחום הזה עובדים רק על אחוזים. אני לא יודע מה זה שירות היעוץ לאזרח. העניין עם האחוזים שעורכי הדין המקבלים, מחבר את האינטרס שלהם לשלנו, ולכן הם ניראים לי הכתובת המתאימה.

להנתי הלא מקצועית, בגלל שאת אומרת שלא היית עושה הפלה, כל התמונה משפטית משתנה, והמקרה הופך למיוחד. אני מקווה שימצא איש המקצוע שיצליח להביא לך פיצוי משמעותי, שיעזור לטפל בילדים.

דרך אגב, אם הילד לא נולד עם חסימת מעי מולדת (והוא לא) אז למיטב הבנתי לא ניתן לאבחן חשד ל CF באולטרסאונד (וגם אם כן לא תמיד רואים).
 
אולטרסאונד

תודה, אורי.

לא ברור לי מה שכתבת.

היה " echogenic bowel" באולטרסאונד שנעלם אחר כך.
לא כדי לבדוק אפילו שלא היה חסימת מעי? זו בדיקה כל כך פשוטה.
 

orii

New member
מעי אקוגני

חסימת מעי מולדת, במקרה של CF זה לא משהו שניתן לפספס. קוראים לזה מיקוניום איליוס וזה נגמר ברוב הפעמים בשני ניתוחי בטן קשים הראשון כמעט מיד לאחר הלידה והשני בערך חודש אחרי זה. בשאר המקרים זה נגמר בסדרה של חוקנים מיוחדים.

לגבי echogenic bowel - מעי אקוגני, שכן ניראה במהלך הלידה אבל לא היווה אינדיקציה לחסימה מעי מולדת - זו שאלה לרופא מומחה באולטרהסאונד. האם נתון כזה אמור להעיד על התרשלות רפאוית? לכאורה, אם יש סיבות רבות למעי אקוגני (ואין לי מושג אם יש הרבה או מעט) אז האפשרות ל CF היא רק סיבה אחת ואם הוא נעלם במהלך ההריון אז כנראה זה לא יביא לחסימת מעיים ולכן לכאורה נפתרה הבעיה. במיוחד אם בעיקרון את לא תפסיקי הריון ואז זה לא אינדיקציה לבירור גנטי.

מקווה שאני יותר ברור. בכל אופן אל תתני למילים שלי לבלבל אותך יש רק כתובת אחת לשאלות הטובות שלך - איש מקצוע - עורך דין טוב מומחה לרשלנות רפאוית שמתיעץ עם מומחה לאולטרהסאונד.
 

orii

New member
תיקון

כתבתי על "מקרה שבו העובדה שרופא המלווה את ההריון (גניקולוג) לא יידע את המשפחה על האפשרות לבצע בדיקות גנטיות, התבררה כרשלנות רפואית."המקרה הזה הסתיים בפשרה. לכן באופן רשמי זה לא ניצחון ולא יכול להוות תקדים משפטי. אבל הפשרה הזו היא כן נצחון גדול מאוד למשפחה בגלל שהם קיבלו חלק ניכר מסכום התביעה.

ככלל, כשהנתבעים רואים שהם עומדים להפסיד, הם מגיעים לפשרה, כדי למונע תקדים משפטי.
 

orii

New member
הנה גירסה מתוקנת של המכתב

לאחר שעורך דין מומחה בתחום עבר על המכתב.

הנה השורה התחתונה של עורך הדין: חשוב מאוד שכולם שזה רלבנטי לגביהם (ילדים שטרם הגיעו לגיל 7, וגם מקרים בהם מדובר בגיל 7-25), יפנו בדחיפות לייעוץ משפטי

משפחות יקרות,

הנדון: האפשרות להגשת תביעה משפטית על רשלנות רפואית בגלל לידה של ילד/ה חולים ב- CF

לפני ימים אחדים בית המשפט העליון פסק שילד/ה נולד/ה עם בעיה כמו CF אינו יכול לתבוע גם אם הייתה רשלנות רפואית (כגון באי הצעת בדיקת נשאות גנטית, אי מתן ייעוץ גנטי או באי איתור הבעיה בזמן ההריון). בית המשפט העליון הרחיב את הזכות של ההורים לתביעה כזו. המשמעות הפרקטית המידית היא שתביעה יכולה להיות מוגשת רק עד שהילד/ה הגיע/ה לגיל 7. עד לפסיקה, ניתן היה להגיש את התביעה עד לגיל 25 של הילד/ה. לא ברור בדיוק מה יקרה במקרי מעבר, היינו מקרה בו הילד היה יכול עד עכשיו לתבוע, ועכשיו רטרואקטיבית קוצר הזמן. מומלץ שכל מי שזה רלבנטי לגביו, יתייעץ בדחיפות עם עורך דין.

אני משתדל להשתמש כמה שפחות במילים משפטיות, בגלל שאני יודע מניסיון אישי כמה הן יכולות לפגוע. לכן זיקקתי רק את המידע הנחוץ. יתכן, שבמקרים מסוימים, כשהאיבחון היה בגילאים מאוחרים, בכל זאת ניתן יהיה להגיש תביעה על רשלנות רפואית בזמן ההריון. זו שאלה משפטית שאין לנו כיום תשובה עליה והיא צריכה להענות ע"י משפטן בכל מקרה ומקרה.

כולנו יודעים שטיפול ב-CF הוא תובעני ויקר. ולצערנו, ככל שהילדים גדלים הוא הופך יקר יותר ויותר. תביעה משפטית עשוייה להבטיח טיפול רפואי מיטבי לכל ימי חייו של הילד/ה. הסכומים הנתבעים עומדים על סדר גדול של מספר מיליוני שקלים. זה מה שעורכי הדין מצליחים להוכיח לבית משפט שצריך להשקיע, לאורך כל החיים, כדי להבטיח את הטיפול המירבי (חשוב לציין: אלה היו הסכומים המקוריים שניתנו בעבר; צריך להתייעץ עם משפטנים על מנת לראות מה הסכומים שייפסקו היום).

כאיגוד, אנו ממליצים שכל משפחה תבדוק את השאלה המשפטית באופן מקצועי ע"י עורך דין מומחה בתחום: האם הייתה רשלנות רפואית שגרמה ללידת הילד/ה החולה. מקריאה של מספר מקרים מסתבר, שזה כלל לא טריוויאלי לדעת, האם במקרה מסוים הייתה או לא הייתה רשלנות רפואית. בנוסף, אני רוצה להעיר שרשלנות רפואית היא תחום התמחות משפטי מוגדר. רק עו"ד בעל ניסיון רב בתחום הרשלנות הרפאוית יכול להרים תיק כמו CF. לכן אני קורא לכם לבדוק טוב טוב את הרקע והניסיון של עורכי הדין שאתם בוחנים.

להכנס לתהליך של תביעה משפטית אינו דבר קל מהרבה בחינות. הורים רבים עלולים לחוש רגשות לא פשוטים ולחץ מעצם התהליך. יתכן שלא כל משפחה תרצה להתחיל או להמשיך בתהליך הזה. ללא ספק יש לו מחיר והוא לא מתאים לכולם.

האיגוד חושב לערוך כנס בנושא, שבו מספר עורכי דין המומחים בתחום יספקו מידע על התחום ויאפשרו לתת כלים להבנה ראשונית האם במקרה של כל אחד הייתה רשלנות. נשמח לדעת האם מפגש כזה יכול לעניין אתכם והאם תגיעו אליו.
 
למעלה