הערה, מהצד השני של הגדר...
אני אומנם גם סטודנט, אבל גם עובד באבטחה (באוניברסיטה העברית, בקמפוס גבעת רם). הקמפוס שלי - קמפוס למדעים, כולל השנים הראשונות של הרפואנים. בכנות - רוב הסטודנטים רואים את המאבטחים כ"אנשים שקופים". הרוב מתייחסים אליהם כמטרד (ואני רואה את זה גם כסטודנט וגם כמאבטח), או במקרה הטוב באדישות. יש את הבודדים שממש מתעצבנים מזה שהם צריכים להיבדק, בגישה של "מה נראה לכם, שאני מחבל??" לצערי, אני חייב להודות שמהסוג השלישי ראיתי הרבה דווקא מהפקולטה לרפואה. לא יודע אם זה בגלל שהם רפואנים, בגלל שהם מעין כרם (ולא אוהבים להגיע לגבעת רם) או סיבה אחרת, אבל יוצא לי לדבר עם לא מעט מהם וזו התחושה שקיבלתי. אז לפני שממהרים לשפוט אותה על הערתה לשומר או "חוסר איפוק" כהגדרת חלק מהאנשים פה כולם צריכים להסתכל במראה, ולחשוב עד הסוף איך כולנו מתייחסים ל"אנשים השקופים" (לא רק אבטחה, אנשי ניקיון, קפיטריות וכו'). לגבי הערה בעלת אופי גזעני, אני מסכים שזה חמור יותר, אבל אנחנו לא באמת יודעים במה מדובר. מה שכן - מזה שהעונש לא עד כדי כך חמור (אצלנו הורחק סטודנט על הערה גזענית לפני כחודש), אפשר להבין שכנראה זה היה משהו על הגבול ובאמת מתוך כעס. בקיצר, אני מנסה להגיד שכן הגיע לה העונש, אבל אי אפשר לשפוט אותה רק על סמך דו"ל מצונזר של ועדת המשמעת