פסק דין משמעתי של סטודנטית לרפואה

natalysh

New member
פסק דין משמעתי של סטודנטית לרפואה

באוניברסיטה שלנו... חתיכת סרט: http://www.tau.ac.il/acad-sec/mishmat/1-2006.pdf

lernery

New member
הבעיה היא לא חוסר הנחמדות

כמובן שזה לא יפה להטיח אמירה גזענית, אבל זה הדבר הקטן. הדבר הגדול הוא חוסר השליטה העצמית

natalysh

New member
חוסר השליטה העצמית הוא דווקא הדבר

היחיד שאפשר להצדיק ע"י ההריון המתקדם. את הגזענות לא, ולכן זה האישיו פה, לדעתי.

mitzipitzi1

New member
אבל באיזה שומר? בשער שלנו???

הם דווקא ממש נחמדים... לא יפה!!

E L E A N O R

New member
יוסי...?

אתה תמיד שומר על שליטה עצמית? בטוח? להזכירך,אתה סטודנט לרפואה,לא חניך בקורס שופטים.

lernery

New member
אני משתדל רוב הזמן, זה קודם כל

דבר שני לא אמרתי שבגלל זה היא צריכה לעוף מבית הספר לרפואה, אלא באתי להדגיש את זה שקללות כשלעצמן לא נראות לי דבר כל כך נורא. ובכל מקרה שליטה עצמית זאת תכונה חשובה מאוד לרופא לדעתי, שכדאי וראוי לטפח אותה, הרבה מעבר לנחמדות או אי נחמדות

מסוג הדברים

שמצד אחד גורמים לך לרצות "לקרוע את המקלדת" ב - כמה היא לא בסדר ואיך היא תתיחס למטופלים שלה. מאידך - מי מאיתנו לא כשל בלשונו ואמר משהו שהוא ממש לא התכוון שישמע ככה? למי אין ימים רעים?

mitzipitzi1

New member
אני בכלל לא בטוחה שיש קשר

בין איזו שטות שהיא אמרה לשומר ובין איך שהיא תתייחס למטופלים שלה עוד אי אלו שנים... קודם כל - לכולנו יש פליטות פה שנית - לא תמיד כולנו נחמדים ולבביים לכולם (ובמיוחד לא הרופאים של היום) שלישית - זה ממש לא משקף על האופי שלה שהוא עולם ומלואו רביעית - אנשים מתבגרים במהלך השנים ובמיוחד במהלך לימודי רפואה כמו מה שאני מקווה שיקרה למס' סטודנטים לרפואה בת"א! חמישית - הרבה מהסטודנטים לרפואה שאני מכירה לפחות חושבים שהם מינימום האחיין של אלוהים ולכן לא מפתיעה אותי התנשאות כלל וכלל, בטח שעל "שומר, מה אתה מעיז לדבר אלי בכלל, אני סטודנטית לרפואה". כמובן שמה שאני אומרת כאן אינו הכללה !! אלא פשוט מבוסס על היכרות עם מדגם לא מייצג של סטודנטים לרפואה. שישית - ושוב - אל לשכוח שיש בדור הרופאים של היום רופאים שיושבים עם הגב למטופל ולא מסתובבים אליו עד שנגמרת התוכנית שלהם ברדיו, וגם אז אין קשר עין (וזה קרה להורים שלי.)

uriler

New member
הערה, מהצד השני של הגדר...

אני אומנם גם סטודנט, אבל גם עובד באבטחה (באוניברסיטה העברית, בקמפוס גבעת רם). הקמפוס שלי - קמפוס למדעים, כולל השנים הראשונות של הרפואנים. בכנות - רוב הסטודנטים רואים את המאבטחים כ"אנשים שקופים". הרוב מתייחסים אליהם כמטרד (ואני רואה את זה גם כסטודנט וגם כמאבטח), או במקרה הטוב באדישות. יש את הבודדים שממש מתעצבנים מזה שהם צריכים להיבדק, בגישה של "מה נראה לכם, שאני מחבל??" לצערי, אני חייב להודות שמהסוג השלישי ראיתי הרבה דווקא מהפקולטה לרפואה. לא יודע אם זה בגלל שהם רפואנים, בגלל שהם מעין כרם (ולא אוהבים להגיע לגבעת רם) או סיבה אחרת, אבל יוצא לי לדבר עם לא מעט מהם וזו התחושה שקיבלתי. אז לפני שממהרים לשפוט אותה על הערתה לשומר או "חוסר איפוק" כהגדרת חלק מהאנשים פה כולם צריכים להסתכל במראה, ולחשוב עד הסוף איך כולנו מתייחסים ל"אנשים השקופים" (לא רק אבטחה, אנשי ניקיון, קפיטריות וכו'). לגבי הערה בעלת אופי גזעני, אני מסכים שזה חמור יותר, אבל אנחנו לא באמת יודעים במה מדובר. מה שכן - מזה שהעונש לא עד כדי כך חמור (אצלנו הורחק סטודנט על הערה גזענית לפני כחודש), אפשר להבין שכנראה זה היה משהו על הגבול ובאמת מתוך כעס. בקיצר, אני מנסה להגיד שכן הגיע לה העונש, אבל אי אפשר לשפוט אותה רק על סמך דו"ל מצונזר של ועדת המשמעת

אולי די?

ההודעה הזו לא מכוונת דווקא אליך, קונגונדה: נמאס לי שכל פעם שרופא/רפואן לא מתנהגים כמו מלאך צחור כנפיים קם מישהו, בד"כ אחד שעוד לא ניגב את החלב מהשפתיים, ואומר "הוא לא ראוי להיות רופא". הגיע הזמן להפנים שרפואה זה אמנם מקצוע חשוב, אבל לא יותר ממקצועות אחרים. אני לא שומעת שאתם אומרים "הוא לא ראוי להיות מהנדס". אז נכון, שראוי שאדם שיעסוק למחייתו בחיי אדם יהיה בעל רגישות מסויימת(ושלא תבינו אותי לא נכון- אני מאלה שחושבים שקודם כל חשוב להיות אדם טוב ואז רופא טוב), אבל פליטת פה זה ממש לא חטא בל יסולח.

בכל זאת תגובה

אני מקווה שהתחלת לכתוב את התגובה אחרי שקראת את השורה הראשונה בלבד. צר לי שהתגובה התפרשה ככה. מה שהתכוונתי להגיד היה - שאולי באמת יש מצב שהם צודקים - לא פוסלת, וזו התנהגות לא ראויה לסטודנטית לרפואה ואולי יש מצב שהיה לבחורה יום רע, והיא אמרה משהו שהיא לא התכוונה להגיד... פייר - לכולנו זה קרה. ממש לא התכוונתי להגיד שהיא לא ראויה להיות רופאה. גם רופאים הם בני אדם, וחבל שכנות היא לא אחת מהתכונות הנדרשות במו"ר.

להיפך, דווקא קראתי בעיון

התגובה שלי, כמו שכתבתי, לא הייתה ספציפית אליך. הבעיה שלי היא עם המשפט "התנהגות לא ראויה לסטודנטית לרפואה". כן, גם אני מסכימה שכולנו צריכים לשמור על הפה שלנו, לא לפגוע ובטח שלא לומר הערות גזעניות, אבל זה לא קשור לעובדת היותנו סטודנטים לרפואה - אלא בני אדם. הטייטל "רפואה" לא הופך אותנו לנעלים בשום צורה.

למעלה