פסק דין עקרוני - אין לנכות תשלום

ITCHAKG

New member
פסק דין עקרוני - אין לנכות תשלום

מזונות של האב מקצבת נכות. מתוך כתבתה של דורית גבאי ב"מעריב" (כל הזכויות שמורות) "...בית המשפט המליץ על רפורמה בתחום תשלומי המזונות....השופט פסק כי אין לנכות את תשלום המזונות של האב מקצבת הנכות,העמיד את גובה המזונות על סכום של 1,600 שקלים, וקבע כי הסכום ייגבה מהבטוח הלאומי, ולא מהאב. השופט אף אסר על הביטוח הלאומי לקזז את קצבת הילדים שמקבלת האמא,מתשלום המזונות, ועל כן על הביטוח הלאומי לשלם את שני התשלומים יחדיו." בשולי הדברים, עלי להעיר שמדובר באם חד הורית, שמשתכרת 1,400 ש' ואב שחי מקצבת נכות בסכום של 3,730 ש'. אמנם זו פסיקה של הערכאה המשפטית הנמוכה ביותר, אך יש כבר תוצאות בפועל ושר המשפטים מינה ועדה לבדיקת הנושא.

haimra

New member
אכן שופט אמיץ ונאור הקורא את המפה

ולואי וירבו כמותו,נקווה שהמל"ל לא יגיש ערעור,ופסיקה היסטורית זו תהוה דוגמא לשאר השופטים,ידועים לי מקרים ששופטים פסקו מזונות מעבר לגובה קצבת הנכים,ועבורם פסיקה זו היא בשורה משמים,ותודה על הכנסת המידע החשוב

Chuck U Farly

New member
שלום לך

אינני חושב שהמל"ל יכול להגיש ערעור, שכן אינו צד לפסק הדין. נמסר לי לפני זמן מה, כי אותו בית משפט פסק סכום גבוה לנכה אחר. ייתכן שהמידע שנמסר לי לא היה נכון.

ITCHAKG

New member
chuck u פסק הדין שהבאתי ניתן

בבית המשפט לענייני משפחה , ואכן המל"ל אינו צד ואינו יכול לערער, אך עדיין יש כאן כנראה אפשרות ל"כניסה בדלת האחורית", תוך טעון שהפסיקה הינה בניגוד לסעיף XXXX בחוק הבטוח הלאומי. המקרה השני עליו אתה מדבר הינו פסיקה של בית המשפט השלום בת"א, במקרה של מובטל שהוטעה ע"י פקידי המל"ל ובית המשפט פסק לו פיצויים שישולמו ע"י המוסד לבתוח לעומתי בסך 16,000 ש'.

ITCHAKG

New member
להלן פסק הדין המלא

הקטעים הרלוונטיים לנושא חיוב הבטוח הלאומי בנשיאה בנטל- החל מסעיף 37 בפסק הדין של השופט בן ציון גרינברגר.

למעלה