פס"ד בהיעדר בגין נזקי גוף מת.ד.

uncle131

New member
פס"ד בהיעדר בגין נזקי גוף מת.ד.

שלום רב, יש לי שאלה היפוטטית אל באי הפורום הנכבד. הוגשה תביעה לבימ"ש בגין נזקי גוף שנבעו מתאונת דרכים כהגדרתה בחוק (שאינה ת.ע. ועל כן אין קביעת נכות עפ"י דין). חברת הביטוח הנתבעת לא הגישה כתב הגנה מטעמיה השמורים עימה. מה אמור לעשות התובע במצב דברים שכזה? הרי טרם נקבעו אחוזי הנכות ועל כן איננו יכול לנקוב בסכום! חברת הביטוח איננה מגישה כתב הגנה ואילו בימ"ש ישלח התראה לפני מחיקה בגין חוסר מעש. לאקונה?
 

uncle131

New member
סביר להניח

שזה מה שיעשה התובע, אולם הכיצד תשתנה תשובתך באם הטענה היא לנכות פסיכיאטרית או נוירולוגית? הרי ליבת הסוגיה היא שעוה"ד אינו רופא! (אני מסכים שבמקרים אורתופדיים בעיקר, אף עו"ד בקיא ומנוסה יכול להעריך חלקית אחוזי נכות לפי תקנות המל"ל, אך לא במקרים פסיכיאטריים). אסור לשכוח שהסיכון אשר היה מוטל על כתפי הנתבע מוטל כעת על כתפי התובע ובאם יבקש הוא פס"ד נמוך מהערכת סך כל נזקיו הרי שהוא יוותר חסר. הגם שבמרבית המקרים בהם ישנה "ראשית ראיה" ימונה מומחה ותשלום שכ"ט המומחה יבוצע ע"י חברת הביטוח אך כאן היא אינה מגיבה לטענות התובע. מה דעתך בנוגע להגשת בש"א לאור ס' 6א' לפלת"ד (במיספור בש"א שונה) למרות שברוב כתבי התביעה הבקשה נטמעת בכתב התביעה? תודה רבה על תשובתך.
 

mol3

New member
השאלה היפוטתית מדי

אם התובע ניגש לבית המשפט בלי עדות מומחה מטעמו, הרי שלא יוכל להוכיח כלום, בכל מקרה. אם צרף לתביעה עדות מומחה המצביעה על נזקיו וחברת הביטוח לא הגישה כתב הגנה, הרי שיוכל לבקש פסק דין.
 

uncle131

New member
סייג לחוכמה שתיקה, חביבי

אם אתה לא בקיא אודה לך באם לא תטעה. תבדוק בעיון רב את הפלת"ד על סעיפיו.
 
אני מסכימה כי הבקשה "תיבלע"

שלום שוב, אני חושבת שגם במקרה בו מדובר בנכות נוירולוגית ופסיכיאטרית אפשר להעזר בתקנות המל"ל ולקבוע את הנכות המקסימלית, ולפי זה להגיש בקשה למתן פסק דין. אני חייבת לציין, שזאת הפעם הראשונה במקצוע שאני נתקלת במקרה כזה, שחברת הביטוח לא מגיבה. אתה בטוח שאין תקלה טכנית, וקיימת תגובה שהלכה לאיבוד בנבכי הביוקרטיה? אני לא יודעת אם אתה העו"ד, או אתה הנפגע, אך לעו"ד רבים יש קשרי עבודה, כמו גם לי, עם רופאים שזוהי בדיוק תחום ההתמחות שלהם, להעריך את הנכות הצפוייה. אני ממליצה לך לפנות לרופא כזה, ולהגיש את הבקשה בהקדם. בברכה,
 

uncle131

New member
אני הסטודנט :)

שאלות כגון דא צצות לאו דווקא בעטיה של הבירוקרטיה המסורבלת אלא לאור חוסר נכונותן של חברות הביטוח הנתבעות להגיש כתב הגנה במועד. לבקש מתן אורכה בהסכמה הן יודעות אולם לאחר הבקשה השלישית צריך לתחום זאת. הבעיה העיקרית בהפניית הנפגע למומחה מטעמו היא כמובן העלות. לדאבוני, אני נתקל במקרים אלו מעת לעת... מובן שאף אם ינתן פס"ד בהיעדר תוגש בקשה לביטול והדבר יסב הוצאות רבות לשני הצדדים אולם אינני מוצא לנכון דרך נורמטיבית לפתור סוגיה זו.
 
ישנן שתי אפשרויות

האחת היא להגיש בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה ובמסגרתה לבקש מינוי מומחה שיעריך הנכות, ולאחר מכן להגיש מעין "תצהיר עדות ראשית" לבית המשפט בו התובע מצהיר מה נזקיו לאור הנכות שנקבעה. השניה, להגיש בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה ולצרף אליה תצהיר ובו יטען התובע מה נכותו בהתבסס על אופי הפגיעה, המסמכים הרפואיים ותקנות המל"ל (קביעת דרגת נכות לנפגיע עבודה). כך או אחרת - אם תוגש בקשה ללא תצהיר סביר להניח שהשופט / הרשם שידון בבקשה יבקש שיצורף תצהיר ובו התובע אומד את נזקיו. מכל מקום, רצוי לפני שמגישים בקשה להתריע בפני חברת הביטוח שעומדים לעשות כן - סביר להניח שכתב התביעה "נקבר" שם במחלקת התביעות ולא הוצא בטעות לעורך דין חיצוני להגנה. הרי אם ינתן פסק דין בהעדר הגנה הם יגישו בקשה (שכפי הנראה תתקבל) לבטל את פסק הדין כך שהדבר יגרום להארכת הדיון (ויגרום לאנטי מצד המבטחת שלא תאות להתפשר בהמשך הדרך)
 

uncle131

New member
מודה לך על תשובתך היפה.

כפי שציינתי בתגובתי למנהלת הפורום הנכבדת הבעיה במינוי מומחה ללא תגובת הנתבעת היא העלות. עלות של מומחה מטעם בימ"ש נעה סביב 1,000$ ללא מע"מ. סכום שלרוב הנפגעים אינו סכום של מה בכך. ומה תאמרי אם יש צורך ב-4 מומחים רפואיים?!
 
אכן זהו מצב בעייתי

ניתן לנסות ולבקש מבית המשפט לחייב את הנתבעת (המבטחת) בתשלום שכר הטרחה, אך כיוןן שלא הגישו כתב הגנה לא ברור עד כמה בית המשפט יאות לחייבה בשלב זה. השאלה היא האם באמת יש צורך בארבעה מומחים - האם אכן בכל התחומים הללו יש צפי לנכות (שכן לא כל פגיעה מותירה נכות). אם אכן יש צורך אמיתי בארבעה מומחים במקרה שכזה אני הייתי מבררת עם הלקוח אם יש לו אפשרות למקורות מימון כלשהם, לרבות הלוואה מבני משפחה / בנק וכו'. אם לא, הייתי משתדלת להעריך הנכות כמיטב הבנתי את הסוגיה הרפואית (סה"כ מרבית הפגיעות הן כאלו שעורכי דין הבקיאים בתחום יכולים להעריך את הנכות שתפסק לאור התיעור הרפואי) יש לבדוק גם האם התאונה אינה תאונת עבודה שאז אפשר לפנות למל"ל בתביעה לקביעת נכות (למרות שאני לא מתלהבת מהדרך הזו) בכל מקרה, אני סבורה כי המדובר בדרך שרק תגרום להארכת ההליך ואינה לטובת הלקוח - כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת סביר להניח שהתיק נתקע איפהשהו בחברת הביטוח, כדאי לפנות אליהם טלפונית ולדאוג שהתיק יצא להגנה (שכן פסק דין בהעדר הגנה יבוטל בסופו של יום והמדובר במספר חודשים של התכשות סביב הביטול שבהם ניתן כבר להגיש הגנה, למנות מומחים וכו').
 

צאט ניק

New member
המלצתי

להגיש בקשה מפורטת למינוי מומחים במעמד צד אחד (לא הבקשה הלקונית המוגשת ביחד עם כתב התביעה). בבקשה לבקש לחייב את חברת הביטוח במימון ביניים של חוות הדעת (אם זו לא תאונת עבודה ויש ראשית ראיה חזקה בית המשפט יעתר לכך). סביר להניח כי אם תינתן החלטה כזו ותישלח לחברה חברת הביטוח "תתעורר" ותתייחס לתביעה (בדרך כלל אי התייחסות לתביעה נובעת מכשל בירוקרטי גרידא בחברת הביטוח וכשהם יקבלו החלטה כזו מישהוא שם יתעורר וימצא את התיק שבטח "נפל בין הכיסאות").
 
למעלה