פס``ד דרעי -מישהו הזיז את התחת?

deeper

New member
פס``ד דרעי -מישהו הזיז את התחת?

בשבוע שעבר הצעתי לגולשים בפורום זה לקרוא את פס``ד דרעי כדי שידעו כמה שיותר אנשים שדרעי זכאי. כמו כן שידעו ככל שאפשר יותר אנשים שפסקי הדין נאנסו על בתי המשפט ולא יצא פסק דין צודק או נכון משפטית . האם מישהו עשה את זה ? האם זה לא מספיק מגרה את הסקרנות להיווכח איך כלאו אדם רק בגלל שהוא נרדף ע``י התקשורת ? רוצה לדעת אם מישהו אזר כוח ויצא ללמוד את פסק הדין לאחר הדברים שכתבתי

deeper

New member
פס``ד דרעי הוא לא משפט זה לינץ` תקשורתי

אם תקרא את פסק הדין תבין שזה לא קשור בכלל למשפט ישראלי. מדובר פה באונס של שופטים. הם לא שפטו רגיל, שפטו לפניהם בתקשורת ואחר כך הם היו צריכים לצקת לתוך התבנית פסק דין של בית משפט. לכן צריך להבחין בין פסק דין רגיל של בית משפט ישראלי שלא נעשה לתוך עין של מצלמה או של התקשורת לבין פסק הדין הזה שהוא צועק לשמיים בכיעורו בחוסר הצדק שבו ולשחרר את דרעי.

amor

New member
האם זה ניתוח משפטי או הערכות

אישיות שלך בגלל הרקע הכללי מסביב למשפט. לדרעי היו מיטב עוה``ד ויש להניח שעשו עבודה נאמנה והעלו גם את נושא התקשורת. אגב גם משפט דימניוק היה לעין התקשורת והוא זוכה. לא כדאי לנגח ללא ביסוס את מערכת המשפט -היחידה שנותרה אולי לפליטה בנאמנות הציבור כלפיה.

deeper

New member
משפטית זכאי- רק משפטית

הניתוח שלי משפטי גרידא לכן ביקשתי מכל מיש אפשר לבקש לקרוא את פסק הדין. יש בו סתירות מתמטיות. רצוי לעיין בו אובייקטיבית ממש. חוץ מזה צא ולמד: מדוע כפפו את פרקליטי דרעי לערעור תוך 7 חודשים על 60,000 עמודי פרוטוקול מי יכול לעמוד בזה ? מדוע הכריחו אותם להופיע לדיון ביום שבו כל ירושלים היתה סגורה בגלל השלג ? מי שלח שיריוניות להביא את הפרקליטים לבית משפט עליון ביום שלג שבו איש לא יצא מהבית ? ולמה? עוד: באיזה משפט בסדר גודל של 60,000 דולאר שוחד הוציאה המדינה 30,000,000 ש``ח (ככה אומרים אני רק מצטט) בשים לב: רק במשפט דרעי , אייכמן, דמיניוק ויגאל עמיר שודרה הקראת פסק הדין בשידור ישיר ברדיו. כל זה ואני עוד לא מדבר על הטעויות בפסק הדין עצמו. דוגמא משם: אומר בית משפט מחוז- לזוג ורדרבר לא היו 120,000 דולאר לתת לדרעי כפי שהוא טוען כי לא היה להם רכוש בסדר גודל כזה. אבל בהמשך פסק הדין נקבע שלזוג ורדרבר היו ביום מותם 250,000 דולאר מזומן בבנק. מי שלא היה לו בחייו 120,000 דולאר לא יכול שיהיה לו ביום מותו 250,000 במזומן ! מסכים זו סתירה לוגית. נוסף: בעבירת שוחד חייבים להוכיח מי נתן את השוחד, היכן האלמנט הזה בהרשעה ? לכן צריך לקרוא כדי להבין, יש עוד מללא סוגיות של אמינות העד הידוע ועוד.

amor

New member
האם אתה משפטן? נראה לי שדעתך משוחדת

ולא תוכל לנתח פס``ד באופן אוביקטיבי.לכן כדאי שאת הניתוח יעשו מומחים לכך . בקורת על כל נושא היא לגיטימית אך צריך שיהיה לה רקע מתאים במיוחד כאשר מדובר בבית משפט העליון של מדינת ישראל.

deeper

New member
אני משפטן ודעתי אינה משוחדת

לכן אני מבקש ממך וממי שדעתו עליו לקרוא את פסק הדין ולצעוק כי אפילו מישאינו משפטן יראה שיש בו טעויות ושים לב התחלתי לכתוב בנושא רק לפני שבועיים לאחר שגמרתי ללמוד את פסק הדין. את פסק הדין ולא את 60,000 עמודי הפרוטוקול שאותם בלתי אפשרי ללמוד בזמן שהוקצב לפרקליטי דרעי

amor

New member
כמשפטן אינך סומך על הנשיא שלך

אהרון ברק שלמיטב ידיעתי יש לו שם עולמי של מקצוען וגם הגינות. אם אתה כמשפטן לא נותן בו אמון מדוע אחרים צריכים בכלל להאמין במערכת המשפטית? אולי כדאי לבטל אותה וליצור מערכת חדשה ? אני לא חושב שאזרחים יכולים לקרוא ולהבין ניסוחים משפטיים מסובכים ולכן צריכים לסמוך על המערכת , אחרת כל פסק דין שאינו מוצא בעיני נאשם תתארגן קבוצה לבטל אותו ואין לדבר סוף. אני לא אומר שאין שגיאות והמערכת פועלת בדייקנות מוחלטת אבל צריך לפעול לפי הכללים ולעשות סוף לענין הזה.

deeper

New member
סילוק פס``הד ישמור על בג``צ ויעזור כנגד המקטרגים

בגלל שאני רוצה מערכת משפטית נקיה חייבים לעורר את השאלות שאני מעורר. הנשיא ברק הוא לא העניין שלי. הנשיא ברק עומד בראש מערכת שחייבת להיות נקיה. אני מסכים שכולם זכאים לטעות אבל טעות כזו היא בושה כי היא נשק בידי המקטרגים. לכן, קרא את פסק הדין והבע את דעתך - אולי אני טועה ? חייבים להיווכח בחומרת השגיאה

amor

New member
איך ? שמעתי שמדובר במאות עמודים

האם לדעתך יכול אזרח כלשהוא להתמודד עם כמות כזו של חומר משפטי מלומד?

אלי.

New member
בוא נניח שאתה שופט

ומובא לפניך אדם שגנב 90,000 דולר. היית קובע שהוא זכאי ?

deeper

New member
שופט עם דעה קדומה?

מה שאתה כותב זה בדיוק מה שעשו לדרעי עם דיעה קדומה הרשיעו אותו ואתה מושפע מאותו פרסום? מה אם תגיד שהעברינים הם אלו שביצעו את הסוביודיצה? ומה אם תואיל לקרוא את פסק הדין כדי שתוכל להתווכח? או כדי להוכיח איזו שהיא סקרנות אינטלקטואלית הא? נו ?...

amor

New member
מה הצעתך האם לערוך לדרעי משפט העם?

בכל מערכת יכולות להיות שגיאות ולכן יש מס` מסננות למניעת טעות אך גם זה לא מוחלט. אם אתה תהיה השופט האם לא קיים חשש שתהיה לך טעות . כך עובדות מערכות גדולות וצריך לקבל את ההחלטה גם אם היא לא נראית לנו אחרת נהרוס במו ידינו את הבסיס למדינת חוק.

deeper

New member
רק ללמוד שהמערכות פה דפוקות

דרע יכבר שילם את המחיר ומבחינתו אין עוד גאולה. צריך רק שכולם ידעו שהמערכות כאן דפוקות שהשופטים מפחדים מהתקשורת שהם כפופים לה שהמוניטין שלהם בסכנה אם לא יכנעו לה וצריך ללמוד מטעויות ללמוד כמה שיותר מהר כי אם נלמד נשלם ביוקר

amor

New member
איך ניתן ללמוד מקריאת

פסק הדין הבודד על מערכות דפוקות? זה לא נשמע רציני. כדי להגיע למסקנה שמערכת דפוקה צריך לעשות עבודת שטח רוחבית מקיפה ולא להתבסס על מקרה בודד אחד. אכן לתקשורת היה תפקיד פעיל בענין זה , אך לא עד כדי הטית משפט ועוות הדין . כך זה נראה לי .

למעלה