פס"ד מדהים!

saharur

New member
זה אצלי בשכונה

אם באמת יהרסו אז אצלם ואעלה פה, למרות שלדעתי זה לא יקרה, מה אשמים הדיירים שקנו, עדיף להגדיל את הקנס

ש מים

New member
סוגיה משפטית מעניינת...

אבל הבעיה נחלקת ל-2:
1. העבירה על החוק (ואלה שנפגעים כתוצאה).
2. רוכשי הדירות "הגנובות".

אין לי ספק שהשופטים עשו את השיקול. וככל שאני זוכר מלימודי "משפט ומקרקעין" שעשיתי, במקרים כאלה הרוכשים זכאים לתבוע את המוכרים, כך שהם ממש לא נפגעים כלכלית.

XrayCharlie

New member
הרוכשים לא נפגעים כלכלית?

קודם כל, עד שהם יראו את הכסף מהקבלן (עד שכל ההליכים המשפטיים יגמרו) יכולות לעבור שנים רבות. במהלך השנים האלה הרוכשים יכולים להיות בצרות צרורות. יש מצב שהם מכרו את הדירה הישנה שלהם ונתקעים בלי דירה. עכשיו הם צריכים לשלם שכר דירה שהם לא תיכננו או לשלם פיצויים לרוכש הדירה שלהם אם הם מבטלים את המכירה (שלא לדבר על תשלומי משכנתא) או הוצאה על קניית דירה אחרת (למרות שבמקרה זה אתה צריך להיות עשיר מאוד מאוד מאוד כדי לקנות שתי דירות בזמן קצר). אני כבר לא מדבר על ההוצאות שיהיו להם בגלל נזקי הלחץ הנפשי שכל הסיפור הזה יגרום להם.

ועדיין אני חושב שהשופט צודק. להוסיף לא פחות מחמש קומות ממה שהותר לך זה פשע לשמו ולא ניתן להכשיר את זה גם בדיעבד.

ש מים

New member
אני לא משפטן

אבל ככל הידוע לי, יש באפשרותם לתבוע (ואף לזכות) על כל הפסד שנגרם להם כתוצאה מעסקה שלא נעשתה "בתום לב". הפיצוי הוא תמיד כלכלי, וההפסד יכול להיות גם כזה שאינו בהכרח כלכלי. למשל - "עוגמת נפש"...

ש מים

New member
שינוי כיוון ומגמה באכיפה?

אני תוהה האם פס"ד זה מצטרף לפעילות העריפה שבוצעה לפני כ-3 שבועות בואדי ערה (הריסת מבנה בלתי חוקי בצומת קציר/ערערה) ומעידה על שינוי מגמה באכיפה בהתייחסות מערכת המשפט לכלל הבניה הבלתי חוקי/עבירות על חוק התכנון והבניה?
האם ציפי לבני והשר לבטחון פנים מתואמים??

ש מים

New member
לפעמים טעויות הקלדה עשויות להיות מעשעות מאוד

כמובן שהתכוונתי לכתוב: "פעילות האכיפה" (שבוצעה בואדי ערה).
חו"ח "עריפה"!

למעלה