פעוטון בעייתי או שלא ?!?

• פותח הנושא noa_a
  • פורסם בתאריך

noa_a

New member
פעוטון בעייתי או שלא ?!? ../images/Emo53.gif

לפני כחודשיים הכנסתי את הבת (בת חצי שנה היום) למשפחתון שכלל כ 12 ילדים בני חצי שנה עד שנתיים. במשך כל התקופה מלווה אותי תחושה קשה כאילו הילדה לא מקבלת את הטיפול שלו הייתי מצפה הניהיל במקום גורם לי לתחושה של חובבנות פעם אחת נודע לי כי בעלת המקום יצאה באמצע היום לסידורים והשאירה את הילדים עם המטפלות העוזרות בהזדמנות אחרת נודע לי מאחת מהאימאות כי יצא לה לראות את בעלת המקום מאכילה את ביתי מהבקבוק כאשר היא שוכבת בלול בלי שטרחה להרים אותה הקש ששבר זו העובדה כי בכונת בעלת המקום להרחיב את הפעוטון ולהוסיף עוד חמישה ילדים (מעבר למספר המותר על פי החוק ככול הידוע לי) אני לא יודעת אם אני סתם פרנואידית או שעלי לעשות משהו בנדון ( לנסות לארגן את ההורים או לבחון מקום אחר) בסך הכול גם הורים אחרים שמתלוננים בפני כל הזמן לא ממש טורחים לעשות כלום כך שאולי זו פשוט הנורמה להתבכיין וזהו..

מעבר לעובדות שציינת

אני חושבת שאם התחושה שלך לא טובה.. את לא צריכה עובדות בשטח.. ואם זה לא מרגיש לך טוב אז משהו לא בסדר! השאלה אם את מעוניינת לעשות משהו לפני שאת מוציאה את הילדה מהפעוטון.. אם כן,דברי עם הגננת ותסבירי לה מה הציפיות ..ומה התוכניות.. אני יודעת שהבן שלי לא יישאר במקום שלא נראה לי ושהתחושה שלי לא טובה לגביו. בהצלחה!

אני לא מנוסה, אבל אני כן בעד

להקשיב לתחושת הבטן שלך. ולגבי זה- איך המתוקה מגיבה כשמגיעים? בשמחה, בחרדה? לא שניהם, אלא סתם אדישה?

אין נורמה להתבכיין

כשזה נוגע לילדים שלנו. אין עשן בלי אש. כל הדברים ששמעת, גם אם הם מוגזמים הרי מספיק שיש בהם יסוד של אמת בשביל להדאיג כל הורה. אם דאגתך היא לילדתך בלבד רוצי לחפש לה אלטרנטיבה אחרת. אם יש לך רצון ומרץ לדאוג גם לשאר הילדים אין ספק שיש מקום לקיים ישיבה בנוכחות שאר ההורים והגננות, להגדיר ציפיות, דרכי פיקוח ואכיפה של הדרישות המינימליות, וכמובן ש"איום" קולקטיבי לעזיבה מצד כל ההורים יחד יכול להביא לשינוי. רצוי לבחון, לפני שמנסים לתקן את המצב הקיים, אם יש גרעין טוב במקום שכדאי לטפח אותו. והאם המאמץ לגייס הורים ולהביא לשינוי יהיה אפקטיבי או כדאי.

תמצית תפקיד ההורות בעיני

זה להקשיב לעצמנו ולדאוג לילדינו. להקשיב לעצמנו זה אומר גם לעובדות אבל גם (ובעיקר) לתחושות בטן, ואם כבר חודשיים את בתחושה קשה כנראה שיש לך סיבה. לדעתי אין אמא שהיא יותר מדי דאגנית/היסטרית וכו´ כלפי ילדיה. לדאוג לילדינו זה אומר לפעול ע"מ שיהיה להם יותר טוב. פעולה במקרה זה יכולה להיות שיחה עם מנהלת המקום או הוצאת הילדה והעברתה למסגרת אחרת. רבות דובר כאן אל איך לבחור את המסגרת המתאימה לילד המסוים ולהוריו. עשי לעצמך רשימה של הדברים שחשובים בעינייך ועליהם לא תוותרי, של הדברים החשובים פחות שאפשר להתגמש בהם ושל הדברים שאינם חשובים בעינייך. בדקי אם המסגרת הנוכחית עונה על הקריטריונים והחליטי בהתאם. בהצלחה!!!

תפוח עץ

New member
להתבכיין ????

זו הבת הקטנטונת שלך, את רוצה את הכי טוב ורק את הכי טוב. להתבכיין? מה פתאום ??? את דואגת ובודקת ומראה שיש לך אצבע על הדופק. אני אישית מאוד קריזיונרית ומזמן היתי מגיבה (אבל זו נקודה חלשה מאוד אצלי ולא היתי מציעה לנהוג כמוני). היתי אומרת לך "להתבכיין" וללכת עם הלב.

קדימה לפעול! להגיב!

בוודאי שלהגיב- מה את בכלל מתלבטת. את הרי בעצמך אומרת שאילו דברים שמפריעים לך! ואת יודעת שהם מבחינתך לא בסדר, אז איזרי כוח, אנחנו מאחורייך, ותתחילי לפעול. טובת הילדה שלך היא מעל הכל, ואין שום סיבה שהיא לא תקבל את הטוב ביותר!

אני בעד פעולה

אין כמו אמא לדעת מה טוב בשביל הילדים שלה. אם את מרגישה לא טוב עם הגן/גננת וזה רק ממה שאת יודעת או שמעת, תוציאי את הילדה משם. חבל על עצבייך. תמצאי מקום אחר שתהיי שלמה איתו. או שתחליטי לגרום לשינוי - אם יש אוזן קשבת מצד הגננת, אז שווה לנסות ולערוך שיחה עם שאר ההורים, אם לא - יש עוד פעוטונים.

אושרתת

New member
באופן חד משמעי אני אומרת לך שכדאי

לך לשקול גן אחר!!! האינטואציות שלך לא מטעות אותך (לפי הכתוב כמובן) ואם את לא בטוחה במקום שהילדה שלך נמצאת בו אז לא כדאי לך להשאירה שם. גם לי קרה מקרה דומה. היינו בפעוטון שלושה ילדים מהמשפחה ועוד ילד נוסף מהמשפחה שהיה בצהרונית שלהם. כל פעם הרגשנו משהו אחר והתחלנו לחבר את כל החלקים עד שגילנו דברים ממש מצמררים..לא התעללות פיזית אבל בעניין אוכל, פעילות וכד´ ובעיקר מקום לא בטוח ז"א לא בטוח מספיק אם יש שריפה וכו´... יום למחרת ארבעת הילדים יצאו מהגן הזה! ואח"כ כמובן שהגיעו השמועות על כל מיני דברים כמו למשל!!! שכמה ילדים מהגן נמצאו בכביש!!! וזאת לא שמועה על זה היתה כתבה בעיתון... לכי עם התחושות שלך ובטח לא תצטערי,,, יהיה קשה למצוא גן חדש אבל זה משתלם. בהצלחה ד"א מאיפה את? מאוד מסקרן לדעת איזה גן זה אכפת לך לרשום לי במסר???

kangaroo

New member
עצם העובדה שבגן יש ילדים עם הפרש

גילאים רב כל כך אומר הרבה על הגן, ולרעה כמובן.

vered4

New member
בלי קשר לגן האמור, הפרש הגילאים

הוא בהחלט רגיל וטוב. בדרך כלל משפחתון זה מגיל חצי שנה ועד שנתיים וחצי- שלוש. זה מה שמאפשר שהמסגרת תהיה נעימה, לא כולם תינוקות שצריכים טיפול צמוד, יש משחק בין הילדים הגדולים יותר, ויש אינטרקציה בין ילדים קטנים וגדולים. מנסיון, זה מאוד נחמד.

למעלה