פעולה עם הורים

linoyush1

New member
פעולה עם הורים

למישהו יש רעיון למשחקים בפעולה שבה ההורים צריכים להשתתף גם? תודה רבה מראש 3>

einav132

New member
זה תלוי מה הנושא..

היי, את יכולה לחלק אותם לקבוצה של הורים וקבוצה של ילדים או קבוצות מעורבות ולעשות תחרויות. השאלה פה באמת על מה הפעולה - כדי שאוכל לכוון אותך יותר לאיזה משחקים והפעלות... וזה גם נורא תלוי באיזה גילאים החניכים שלך.. אז קצת יותר פרטים ואני אשמח לנסות לעזור לך.. **חידות שרק ההורים ידעו לענות וחידות על סרטים מצויירים שהילדים ידעו.

linoyush1

New member
פעולה עם הורים-פרטים נוספים

אז ככה הקבוצה בכיתה א' אין לי ממש נושא עדיין אבל כל המערך הוא על טבע ועשיתי פעולות על חיות,עונות, צמחים ופרחים

einav132

New member
פעולנ בנושא איכות הסביבה וטבע..

היי, ** לפי דעתי תעשי פעולה של תחנות ותחלקי את ההורים והילדים לקבוצות. תחנה ראשונה: מי אוסף הכי הרבה "זבל" (ניירות, בקבוקים וכאלה) בדקה. תפזרי את זה בשטח. תחנה שניה: חידון (תנסי למצוא גם דברים שהילדים ידעו, דברים שדיברתם עליהם בפעולות הקודמות אולי) תחנה שלישית:תסבירי על מיחזור ושמזבל אפשר ליצור דברים . ותעשו יצירה... **עיסת ניר: המדריכים יכינו עיסת ניר עם החניכים. לאחר שיסיימו כל חניך יקבל בלון ויתבקש לנפחו למידה מסוימת. באמצעות לורד ישמנו החניכים פתח כניסה וימרחו עיסת ניר על הבלון ויניחו בצד ליבוש. **פרחים מבקבוקים: כל ילד ייקח שני בקבוקים שהביא עימו. על החניכים לחתוך את הבקבוק מעל לתווית בצד של הפקק, לאחר שעשו זאת יחלקו את הפלסטיק לפסים ויוכלו לצבוע זאת באמצעות לורדים. כאשר יסיימו יחברו לכך קשית, ירשמו את שמם ויניחו בצד. **חוץ מזה תוכלי לאסוף מקלות של עצים וכל מיני אבנים ולהכין מובייל. אני מקווה שעזרתי במשהו... ועצה קטנה תצלמי, תצלמי, תצלמי כדי שיהיה לך לסוף שנה כל מיני תמונות!! בהצלחה! עינב

לינוי יקרה,

כמה מתודות שיכולות לעבור טוב בפעילות ילדים והורים:
בינגו: אם הנושא שלך חיות את יכולה להכין כרטיסי בינגו המורכבים מתמונות של חיות (כיון שהילדים עדין לא יודעים לקרוא) או שמות וזה יכול להעביר בערך 20 דק' עד 30 דק'.
יצירה: להוציא אותם לגינה או למרחב פתוח ולתת להם לאסוף זבל מהרצםה ואח"כ לבנות עםזה פסל.
משחקי לא נפסיק לשיר: בנושא חיות ואיכות הסביבה
חפש את המטמון עם חידות בתחנות הקשורות למקום מגוריהם.
ערב שירה בציבור בנושא בע"ח ואיכות הסביבה
סיפור בהמחשה: לקחת כמה מההורים ולחפש אותם לדמויות מתוך הספר ואז מקריאים לילדים אתצ הסיפור ומשתמשים בדמויות המתנדבות. סיפורים המתאימים לנושא: יופי של עולם, הדג שלא רצה להיות דג, העכבר והתפוח, העץ הנדיב ועוד... בהצלחה

למעלה