פעולות לביצוע לאחר "כיבוי פראי" של Ubuntu

yaronkohavi

New member
פעולות לביצוע לאחר "כיבוי פראי" של Ubuntu

שלום לכולם,

לאחר שלושה חודשי ניסיון עם Linux אני מודה כי התאהבתי, ולאחר קניה של מחשב נייד שהגיע מותקן עם Windows 8 אמרתי למיקרוסופט "תודה על כל הדגים", לא הסכמתי לתנאי הרישיון, והתקנתי Ubuntu 13.04 כמערכת הפעלה יחידה.

היום חוויתי לראשונה קפיאה של המערכת (בעת עדכון Windows 7 המותקנת על VirtualBox
(לא לכעוס עלי, אני זקוק לה לצורכי עבודתי), ונאלצתי לכבות את המחשב "כיבוי פראי".

אני יודע היטב את הפעולות הנדרשות לאחר כיבוי פראי של מערכת Windows (ניקוי קבצים זמניים ותזמון בדיקת דיסק), אך אין לי כל מושג האם יש לבצע פעולות כלשהן לאחר כיבוי פראי של מערכת Linux, ואם כן - מהן.

יש לציין כי מחשבי עלה כרגיל, והוא עובד נפלא.

תודה מראש לכל המשיבים!

koler

New member
לפי מה שאני יודע

הלינוקס עושה את זה בעצמו בזמן ההדלקה.

BravoMan

Active member
הבעיה עם כיבוי "כפוי" (פעם ראשונה שאני

נתקל בשימוש במילה "פראי" בהקשר זה), היא שאם הוא התרחש בעת שינויים במערכת הקבצים, חלק מהקבצים עצמם וגם טבלאות הקבצים עלולים להידפק.

למזלנו, Ubuntu (כמו רוב הפצות Linux) עושה שימוש במערכת קבצים Jornaling, כזו שרושמת "יומן" פעולות, ולכן יש לה יכולת מובנית להתאושש מבעיות מהסוג הזה.

כך, שכעקרון, אתה לא צריך לעשות כלום.
אם אתה מתעקש, אתה יכול להחזיק מקש Shift לחוץ, ולקבל תפריט עליה שאחת האופציות בו היא מצב recovery.

אם תבחר בה, המערכת תעלה עם תפריט טקסטואלי קטן, שיאפשר בין היתר לבצע בדיקת תקינות של מערכת הקבצים (כמו scandisk ב-Windows).

כדאי להכיר את האפשרות של recovery למקרה שאי פעם תתקל במצב בו המערכת לא עולה (היא דומה קצת ל-Safe mode של Windows, רק שבניגוד עליו היא כוללת כלי בדיקה והתאוששות), אבל כאמור לא חובה להתעסק איתו כרגע.

שים לב, ש-Ubuntu מתוכנן לבצע בדיקת מערכת קבצים מדי מספר הפעלות של המחשב (אני לא זוכר את המספר המדויק - אני חושב שזה בסביבות כל 100 הדלקות).
הוא עושה את זה בעת עליית המערכת (תופיע הודעה במסך הסגול) מה שמעריך קצת את העליה, ואפשר לדלג על כך, אבל ליתר בטחון כדאי לתת לו לעשות את שלו.

ולסיום - שים לב של-Ubuntu יש נטייה להקפיא את הממשק בעת פעילות דיסק אינטנסיבית במיוחד.
אני לא בטוח אם זה המקרה בו נתקלת או שקיימת תקלה אחרת, אבל להבא כדאי לא למהר ולאתחל את המחשב, במיוחד אם רואים שנורית הכונן דלוקה, אלא לתת לו כמה דקות להתאושש.

במידה והמצב נמשך זמן רב מידי, אפשר לכבות.

yaronkohavi

New member
תודה לכל העונים!

בינתיים למדתי גם את נפלאות ה - Alt+Shift+F1, ואז sudo shutdown -h now... :)

שימי810

New member
אפשר גם להפעיל את מקש sysrq

במידה והמחשב ממש נתקע.

השימוש הוא כזה: alt + sysrq, לחיצה על לחצני האותיות לפי הסדר הזה:
R
E
I
S
U
B

למעלה