פעולת סטיגמות

פעולת סטיגמות../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif../images/Emo136.gif../images/Emo137.gif

אני בונה פעולת בנושא סטיגמות לכיתה ג'
מטרות
החניך ילמד לקבל את השונה,ולא להירתע ממנו.
החניך ילמד לשים גבולות לסטיגמות היום יומיות.
אם יש לכם רעיונות למשחקים או כל מתודה אחרת אני אשמח
יש לנו עוד פעולה לבנות על איזה נושא שאנחנו רוצים לכיתה ג' אם למישו יש רעיון למטרה או מתודות מגניבות אשמח
תודהה

רעיונות למתודות....

* את יכולה לעשות מרוץ שליחים כאשר לכל חניך את מביאה פתק מלבד חניך אחד בכל קב'. בפתק רשום נניך "אין לך רגל" "אתה לא רואה" וכאלה..... החניכים שלא קיבלו פתק יכולים לעזור לאלו שקיבלו פתק. *סיטואציות - כל מני סיטואציות שיש בהם גם מישהו "שונה". כמו: 1)קב' של ילדים משחקים בחצר ופתאום בא ילד אוטיסט. אחרי כל סיטואציה את יכולה לשאול אותם מה הם היו עושים במקרה כזה? איך צריך לנהוג..... *הרוח נושבת - לכל אחד יש שוני. כל אחד שונה במשהו. משהו שמיוחד רק לו, או שיש לכולם ולא אין. מה שמראה להם זה שכולם שונים, והם מקבלים אחד את השני, אז צריך לקבל גם אחרים. זה המשחקים הכי פשוטים ומוכרים... אבל תלוי איך את מפרשת אותם..... אם את רוצה, בגלל שעכשיו התחיל החורף את יכולה לעשות פעולת חורף [אני עשיתי והיא יצאה ממש מגניבה!!!]. מקווה שעזרתי... =]] ואם יהיו לי עוד רעיונות מגניבים אני אוסיף....

פעולת חורף....

זה בעצם כל מני משחקים שקשורים לחורף.... למשל על מאכלים מיוחדים לחורף => קרמבו.... אז אני עשיתי [לפני שנתיים...] חם קר.... שצריך למצוא את הקרמו. כל מני משחקים של איך להתחמם => אז עומדים במעגל צמוד ומתחילים לרוץ במקום..... נתתי לכל חניך דף שמחולק ל-4 והוא היה צריך לצייר 4 מאפיינים של חורף.... חילקתי את החניכים ל-2 קב' והם היו צריכים תוך דקה להלביש חניך אחד הכי טוב, אם כל הדברים האפשריים כדי שיצא החוצה ולא יהיה חולה [מטריה, צעיף, מעיל, כפפות, מגפיים, כובע....] אבל אסור 2 מעילים, 2 מטריות וכו'. הקב' שיש לה יותר פריטים היא המנצחת. אפשר לעשות סיטואציות של חורף.... פשוט לחשוב על כל מני מאפיינים של חורף ולהמציא לזה משחק [זה היופי במתודות ובלהיות מדריך, מהדבר הכי קטן אפשר להמציא משחק ממש מגניב!]. מקווה שהסברתי ועזרתי... =]]

פעולת סטיגמות- רעיונות.

ממ קודם כל, מתודה לסיום
- להפריח/לפוצץ סטיגמות.. ממ יש שתי אפשרויות. להפריח סטיגמות: לוקחים מלא בלונים עם הליום וכותבים עליהם כל מיני סטיגמות, למשל: בלונדיניות מטומטמות, פרסים קמצנים.. כל חניך מקבל בלון (במקרה של חוסר תקציב אפשר בלון אחד ופשוט לכתוב עליו הכול..) ומפריחים את הסטיגמות בשמיים.
לפוצץ סטיגמות: אותו עיקרון. רק שכל סטיגמה מחלוקת ל- 2 בלונים (אין צורך בהליום. ^^ ), למשל: בלון 1- פרסים, בלון 2- קמצנים. כל חניך מקבל בלון. המדריך אומר צירוף ועל החניכים שהבלון אצלהם, לבוא למרכז ולפוצץ את הבלונים.
אגב, אפשר לעשות את זה גם עם ביצים.. ואז לשבור את הביצים. (מה שמבחוץ, לא תמיד אומר על מה שמבפנים, ובפנים- בעצם כולם נראים אותו הדבר).
מתודות נוספות:
נראלי לילך כתבה את זה, אבל אני לא בטוחה
: שמים לכל חניך מדבקה על המצח שמייצגת סטיגמה מסוימת. החניך לא רואה את המדבקה שעל המצח שלו, אבל רואה מדבקות של חניכים אחרים. החניכים צריכים לנהל בניהם דיונים ולהתייחס לכל החניכים האחרים באופן שכתוב להם בפתק.
את בעצם מראה פה לחניכים שברגע שהיה כתוב למישהו, שהוא למשל רומני, כולם ישר התייחסו אליו כאילו הוא קמצן, בלי באמת להכיר את האופי שלו.. בלה בלה.
עוד רעיון, אבל זה קצת חוזר על עצמו.. לפזר באזור הפעולה כל מיני תמונות של אנשים (בלונדינית, מישהו עם משקפיים...) וכל מיני תכונות (טיפשה, חנון+תכונות שלא מאפיינות אף אחד מהתמונות..) והם יתאימו בין התכונות- לאנשים, אח"כ לבקש שיסבירו לפי מה הם החליטו, ולמה נשארו תכונות בלי שמותאמות להן תמונות.
כאן את בעצם אומרת להם שהם משתמשים בסטיגמות, בלי להכיר אנשים ואופי (כמו מקודם).
מתודה נוספת (ואחרונה לבנתיים..
) זה בעצם משחק, שאני לא זוכרת את השם שלו.. את בעצם מוציאה 3-4 חניכים החוצה, וביחד עם החניכים שנשארו את ממציאה סיפור, וקובעת על חניך אחד שיסביר את הסיפור לאלו שנכנסים. את מכניסה את החניכים אחד אחד, כאשר בכל פעם האחרון מספר את הסיפור. הראשון לשני, השני לשלישי וכך הלאה.
מראה לחניכים איך סיפורים מתעוותים, איך כל מה שהם שומעים הוא לא תמיד נכון, לא צריך להאמין לכל דבר וצריך לשים גבול לכל מה ששומעים. אגב, לגבי המטרה הראשונה שלך, של קבלת השונה.. אני אחפש מחר משהו במחשב, כרגע לא עלו לי רעיונות.
המוון בהצלחה. נשמח לשמוע אח"כ מה בחרת, איך זה עבר ואפילו אם תצרפי את הפעולה.
. וסליחה על האורך.

../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

אני לא בטוחה שאני אעשה את הפעולה הזאת..כי זה נשא שהם אולי לא יקחו בפרופורציות בכיתה ג'..אחלה רעיונות
אם יש לכם עוד מטרות מגניבות ונושאים לפעולות..או כל משחק מגניב..אני אשמח
תודההההההההההההההה

לא../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

אם יש לכם רעיון לנושא אחר..או כל משחק מגניב או משו לפעולה.. ומזה פעולת חורףף?
זה נשמע כייף

לא הבנתי אותך.

מה לא?
חחחח.. שאלתי מה כבר כתבת בפעולה...?
לגבי פעולת חורף..
לא בניתי אחת כזו. אבל אני בטוחה שאם תחפשי באתר של הצופים או סתם באינטרנט. את תמצאי.
או שאת יכולה לכתוב מטרות, ונעזור לך למצוא משחקים לפיהן.

התכוונתי שאני לא בטוח..

עושה את הפעולה..[עכשיו ראיתי זה באמת לא מובן שרשמתי לא..חחחחח] אבל בסוף אני כן עושה
חחחחחחחח כנראה.. כתבתי את המשחקים שהצעתם לי
כמעט את כולםם
חוץ מהבלוני הלוים כי אין תקציב..חחחח

בלונים.

את יכולה במקום 'להפריח' את הסטיגומת עם בלונים עם הליום, 'לפוצץ' את הסטיגמות, עם בלונים רגילים, פשוטים שנמכרים ממש בזול. שמחה שנעזרת ברעיונות, אחרי שהפעולה גמורה את מוזמנת להוסיף אותה.
בהצלחה לך.

שקד9

New member
פעולת סטיגמותת =]

אממ.. עשיתי את זה שנה שעברה לחניכים בד'.. וזה נראה לי יכול לעבוד ממש טוב גם בג'.. את יכולה לקחת כמה ממתקים.. ואז כל הפעולה היא בעצם על ממתקים.. ויש על כל ממתק משחק.. העריון הוא ממתקים שונים אחד משנה בטעם צורה וצבע אבל כולם טעימים.. ואז רק בסוף הפעולה את בעצם עושה דיון קצר ואת מראה למרות שכל ממתק הוא שונה ולכל ממתק יש תכונות שונות עדיין אנחנו אוהבים את כל הממתקים.. אם את צריכה רעיונות למשחקים על הממתקים תגידי.. מקווה שעזרתי!!

נחמד../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo136.gif../images/Emo137.gif

הלוואי ויהיה תקציב
אבל רעיון יפה

שקד9

New member
פירוט על משחקים עם ממתקיםם ../images/Emo215.gif

אוקיי... אז הנה כמה משחקים שעשיתי.. שוקולד- אם את מכירה את המשחק עם הקובייה.. שמעבירים קובייה במעגל.. ומי שיוצא לו 6 צריך להתלבש עם כל מיני צעיפים וכובעים וכל דבר אחר שבא לך.. והוא מתחיל לאכול עד שלמישהו אחר יוצא 6 ואז הם מתחלפים.. מרשמלו- את לוקחת שני ילדים.. ואז הם עושים תחרות להעביר מרשמלו מצלחת אחת לשניה עם קש.. לכל אחד יש צלחת אחת עם נגיד 7 מרשמלו.. וצלחת אחת ריקה.. וצריך להעביר מצלחת אחת לשניה.. סוכריה על מקל- כמו המשחק שצריך להכניס נר שקשור לגוף בחוט לבקבוק.. אותו דבר רק עם סוכריה.. לנסות להכניס את המקל של הסוכריה לבקבוק.. בייגלה- את לוקחת בייגלה שיש בו חור אחד גדול.. או כמה חורים זה בעצם לא ממש משנה.. ואת מחלקת לכל חניך שיפוד.. וצריך במגעל להעביר את הבייגלה דרך השיפוד אחד אל השני.. וכשנופל הבייגלה צריך להתחיל מחדש.. לי זאת הייתה פעולה משותפת עם עוד משו.. אז זה כל המשחקים שעשיתי.. אבל אם יש לך הרבה חניכים זה יכול להספיק לדיי הרבה זמן.. ואם אני אחשוב על עוד משחק אני אגיד לך... מקווה שעזרתי!!

היה מעולה../images/Emo70.gif../images/Emo13.gifתודה לכולם../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

העברתי פעולת חורף..והשתמשתי בחלק מהמתודות שלילך[?]או שזאת שירלי[?]
ציעה וחלק מנועה..ומעוד כמה
תודה לכולםם

למעלה