פעולת פסח

פעולת פסח

ר ע י ו נ ו ת לכאן!
אני עושה בהתחלה חידון בנושא פסח כזה עם נקודות בדרך שיש שאלות 100 שאלותת 200 שאלות 300 ככל שהמספר גבוה יותר מספר הנקודות גבוה יותר והקושי עולה
[שכבה ז'] עוד מתודות?
רעיונות?משחקים?

Rioter

New member
אולי משהו שקשור לעשר המכות?

סתם משחקים חביבים..
דם - מי שותה הכי הרבה פטל (?).. צפרדע - מירוץ שליחים שקופצים כמו צפרדעים..?
חח סתם. לא יודעת.

sss91

New member
רעיון לסיפור מסגרת..

את יכולה כאילו לכתוב אגדה של פסח על הקבוצה.. ולעשות להם כל מיני משימות ובכל משימה הם מקבלים חלק אחד של ההגדה שנותן להם רמז על המקום הבא של המשימה או משהו כזה... ובסוף יוצאת להם אגדה של כל הקבוצה..והם יכולים להוסיף דברים אליה וכל מיני כאלה.. ורעיונות למשימות- להגיד את הארבע כושיות..מי שמצליח מקבל את הרמז הבא, להכין פאזל של הצלחת של פסח ולהרכיב אותו יחד (שיתוף פעולה..) וכו'...

רועיפ1

New member
הצעה לשכבות בוגרות (ו'-ח')

מה עומד מאחורי סיפור יציאת מצרים? -פעולה בנושא מנהיגות (משה מול פרעה) -פעולה בנושא חשובה ביקורתית ואקטיביזם (עם ישראל- שהיה עם עבדות עד שהגיע משה בעל החשיבה הביקורתית והאישיות האקטיביסטית) -פעולה בנושא אמונה ביכולות שלי (משה- מאמין בעצמו) -פעולה בנושא צדק (משה שהרג את אחד מאנשי פרעה שהתעלל בעבד עברי) ועוד ועוד..

אפשר..

לקשר את הפעולה לחופש וחירות... זה מה שאני עשיתי לשכבה ו'. לדבר על הקטע של חירות- סוגי חרויות ומה זה בעצם חופש וחירות. הפעולה עצמה על פסח לא חייבת להיות על החג- אלא בהקשר. כמובן שאפשר לעשות להם 'חפש את האפיקומן' כמו חפש את המטמון.. מה המשימות שעשית ל-100, 200 ו-300? ומה המטרות? שנוכל לעזור יותר בקלות.

למעלה