פעילויות בימי שישי בבוקר

אשירית

New member
פעילויות בימי שישי בבוקר

מאז שהגענו לגור בישוב התברר לי שאני כנראה אמא איומה. אני עובדת בימי שישי ואינני יכולה להשתתף באף פעילות בבית הספר ובגן. בחודשיים וחצי האחרונים נמנע ממני להגיע לפעילויות היפות שבית הספר אירגן , וילדי הגדולים שהופיעו בטקסי יום שישי התאכזבו מאוד. לא אוכל לבחור שם וסמל לבית הספר ביום שישי הקרוב וגם לא אופיע לטקס חנוכת בית הספר. לא אוכל לצאת עם ביתי הקטנה לטיול למושב בני דרום בעוד שבועיים. לו היה מדובר בפעם או פעמיים בשנה הייתי מוכנה לקחת יום חופש.בשביל הילדים, בשביל המשפחה. אבל אם נמנה את כל הפעיליויות שמתוכננות לימי שישי נגלה שבעלי 3 ילדים צריכים לקחת לפחות 12 ימי חופש בשנה. זה בלתי אפשרי עבורי!!! ההנחה שכולם פנויים בימי שישי מקוממת מאוד. לפעמים נדמה שכל ועדי ההורים המתכננים את הפעילויות המקסימות יושבים במגדל שן. רבותיי !!! יום שישי הוא יום עבודה עבור רבים. ילדתי הקטנה הפסידה פעילויות רבות כי ליבי נחמץ למחשבה שהיא תצא בלי הוריה (רעי הלב שעובדים ביום שישי) ותאלץ לספוג את העובדה שכולם באים עם הורים.העדפתי לא לשלוח לגן ולהשאיר עם הסבתות. ואל תגידו לי לשלוח את הסבתות לטיול עם הילדה.זה לא פיתרון. אני בטוחה שאפשר לקיים פעילות או שתיים אחרי הצהריים ואז הנטל יתחלק. מקסימום חלקינו יחזרו בשביל זה מעט מוקדם יותר מהעבודה. לפחות אוכל להשתתף בחלק מהפעילויות.

מצטרפים לבקשה

אנחנו עובדים יום שישי. עבורינו זה היום העמוס ביותר בשבוע וקשה לנו מאוד לקחת חופש.גם סבתות לא פתרון ריאלי. אנחנו גם מוסיפים בקשה : לפרסם כל פעילות (גם באמצע השבוע) שבועיים מראש כדי שיהיה סיכוי להתארגן.

טלי סרי

New member
פעילויות יום שישי

מסכימה עם כל מילה, מזדהה כי במקצוע ההוראה בנתיים עובדים בימי ו'

זה עדיין היום הנוח ביותר לרוב ההורי

ונניח שהפעילות היתה ביום שלישי (שהוא לדוגמא לא היום החופשי שלך) לא היית צריכה לקחת 12 יום חופש? רוב ההורים, היום הפנוי שלהם הוא יום ו' בעוד המעט שעובדים ביום ו' היום החופשי שלהם הוא אחד מחמישה אחרים (זה לא שכל מי שעובד ביום שישי פנוי רק בימי ראשון - ואז דרישתכם היתה הופכת למוצדקת ביותר). (שירית, כנראה שכל אימא מרגישה איומה בשלב זה או אחר (אני לדוגמא, אימא איומה כי הילדות שלי הן תמיד האחרונות שנלקחות מהגן/צהרון ולא לפני השעה 17:00!!!)).

אגב- כמובן שאין לי התנגדות שחלק

מהפעילות אכן תיעשה אחה"צ, כפי שלדוגמא, היה אתמול בערב.

כל יום בשעה 4 אחה"צ מאוד נוח לי

ואולי גם מתאים לרוב ההורים. זה עדיין לא יהיה סיבה להפלות לרעה אותך, או את הילדים שלך, באופן קבוע. צריך לפזר את הפעילות באופן שווה ככל שניתןובמידה סבירה כדי שלא יהיו הורים שבאופן קבוע לא יכולים להגיע.

טלי סרי

New member
לא בטוח שיום שישי הכי נוח

במיוחד לכל אלה שעסוקים מאד - יום שישי הוא יום הסידורים. בתקופה שבה התקיימו מסיבות הגיעה בקשה לקיימן ביום ה' בערב (הסיבות ידועות) למרות שלרוב התושבים נוח יותר ביום ו' בערב. גם במקרה זה אפשר להתחשב ולגוון.

אליבקר

New member
יש לך זכרון קצר

תקראי את התשובה שלך להורים של ילדי עירוני ב' לגבי חוסר ההתחשבות של הנהלת בית הספר והמורים לנושא ההסעות של ילדי הישוב שנאלצים להגיע בשעות לא הגיוניות , בטרמפים ומוניות. את מבקשת התחשבות במיעוט של מספר הורים שעובדים בימי שישי לעומת עשרות תלמידים שמתגלגלים בדרכים . זו דוגמה חינוכית?

עניינית, אלי, בגלל

שזה מיעוט לא צריך להתחשב ? כמה מיעוט ? אולי גם פה מדובר על עשרות? האם זה אותו מיעוט שיש לחלקו בקרים פנויים באמצע השבוע ולכן הוא מלווה טיולים, הצגות מחליף גננות חולות?

אליבקר

New member
זו לא הייתה הכוונה

אני גם בעד להתחשב ולגוון את זמני הפעילות לנוחות כולם. הפריע לי התשובה בזמנו של שירית לגבי ההתחשבות שביקשו ההורים והתלמידים בנושא שעות הלימודים המשוגעות בעירוני ב. מי שמבקש שיתחשבו בבעיות שלו לא יכול לכנות את הבעיות של התלמידים שנושאים בטרמפים ומוניות -"פינוק"

אשירית

New member
דוגמא חינוכית

לדעתי אין קשר בין העניינים. הסעות לבית הספר התיכון אינן תוכנית כבקשתך. אף בית ספר תיכון אינו מחוייב לדאוג להסעות לתלמידיו ( מעוגן בחוק ) אלא המועצה וגם אז במידה ובית הספר הוא איזורי. בני ה -16 בחרו ללמוד בבית ספר תיכון מסויים ולא אולצו לעשות כן. הם יכלו לבחור כל אופציה אחרת שיותר נוחה להם.הם יכולים להגיע לבית הספר בהסעות הבוקר אך בוחרים להשאר בבית כי זה לא נוח להם...אני סומכת על נערים ונערות בתיכון שיוכלו לעשות את החשבון של העול הכלכלי של נסיעה במוניות מול חוסר הנוחות של הגעה מוקדמת יותר יומיים בשבוע. אין לי ספק כי ילדי הפרטיים ילמדו בתיכון בו יבחרו ואלמד אותם שחלק משיקולי הבחירה צריך להיות אפשרות נוחה להגעה בבוקר. זו בעיני דוגמא חינוכית ממדרגה ראשונה. אני בוודאי לא רואה בהתנפלות בוטה על מנהלת בית ספר עירוני ב' כפי שנעשה בחודש הראשון ללימודים דוגמא חינוכית. לגבי פעילויות יום שישי: אני לא באתי בדרישה למנהלת בית הספר בישוב וגם לא הצבתי תנאים בנושא יום שישי.וגם לא לגננות.( כפי שנעשה באסיפת הורים בתיכון ) להזכירך , בית הספר היסודי בכפר אורנים מוגדר כקהילתי ומשום כך אני חושבת שאפשר לקיים דיון בנושא. לא מדובר על נוחיותי הפרטית אלא על עוול שעושים לעשרות ילדים בישוב שאינם יכולים לבחור , לא את ימי הפעילות ולא את מקום עבודתם של הוריהם. לא מדובר בבני עשרה שיש להם אפשרות בחירה אלא בילדי גן צעירים שבאירועים מסוג זה מחוייבים בליווי הורים ולא יכולים לצאת בלעדיהם. בקיצור , אין מקום להשוואה.

ronpel

New member
אין כמעט בחירה

שירית - לילדינו בחטיבת הביניים אין בחירה ועירית מודיעין מחליטה היכן ילמדו ובעית מערכת השעות המשוגעת מתחילה כבר בכתה ז -הגיוני שמי שמתחיל בחטיבה מסויימת ממשיך גם לתיכון ולכן אין פה בחירה כמו שאת מציגה. המועצה שלנו לא אחראית להסעות - זה תפקידו של משרד החינוך ובית הספר הוא מוסד של משרד החינוך ולא של המועצה ולכן יש לו תפקיד חשוב בנושא. המועצה מבצעת בפועל את ההסעות במימון משרד החינוך -שמממן רק הסעה אחת ביום לכל תלמיד. אם כל כיתה מתחילה ומסיימת בשעב שונה ובכל יום זה משתנה אז אין סיכוי לעמוד במשימה. אני חושב שאלי מדבר על התחשבות בפתרון בעיות. הנהלת עירוני ב צריכה לתת את דעתה לבטחונם של תלמידיה. לא יתכן שילדים בכיתה ז יאלצו לתפוס טרפמים הביתה. רונן

אשירית

New member
עוד פעם הסעות

אני תכף אחשוב שמסלפים אותי בכוונה. אני מדברת רק על התיכון!!! ולתלמידי החטיבה אין בעייה של הסעות בבוקר כי הם תמיד מתחילים ב8:15. לגבי שעת הסיום - האם יש מישהו שמצפה שכיתות מדעים או כיתות ספורט ילמדו אותו מספר שעות כמו האחרים? מראש הוגדרו כיתות אלה ככיתות יחודיות ולדעתי ,אם זכרוני אינו מטעני, ההורים גם משלמים חלק מהשעות הנוספות .מכיוון שתלמידי כפר אורנים בגיל החטיבה משובצים בשנים האחרונות רק בכיתות היחודיות בעירוני ב' וגם זה מתוך בחירה מלאה שלהם , אני לא רואה כיצד ניתן לטעון שבבית הספר עירוני ב' גורם להם נזק. האם לא ידעו מראש מה המחיר שיצטרכו לשלם אם לא יצטרפו לחבריהם בעירוני ג? כשאתה עושה בחירה מסויימת אתה לפעמים צריך לשלם מחיר. הלוואי ואפשר היה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה אבל כל מי שיש לו ילדים בבית צריך ללמד אותם שלא כך הוא. אולי אני מיושנת ושמרנית אבל כשאני הייתי בכיתה ז, הלכתי ברגל מרחק מאוד דומה מכפר האורנים לבית ספר עירוני ב' במודיעין ואף אחד לא חשב שזה עוול. הלכתי בגשם ובשמש, אבל באופן כללי זה לא זכור לי כחוויה טראמטית. ועכשיו לניפוץ תדמיתם המעונה של ילדינו. מדי יום לימודים אני יוצאת מבית הספר ומגלה את החמודים שבנערים ובנערות מוותרים אחר כבוד על ההסעה הביתה ויושבים בלי שום נקיפות מצפון במרכז מרל"ז.זו אינה ביקורת עליהם כי אני בהחלט חושבת שיותר כיף להשאר עם החברה בכיכר מאשר לחזור הביתה. אני מציעה טרמפים באופן קבוע ומעטים נענים להצעתי. אל תספרו לי כמה קשה להגיע הביתה. לפי טענות הילדים זו בעיה פיקטיבית.

למעלה