פעילויות יצירה שמסתבכות

פעילויות יצירה שמסתבכות

טוב אז ככה, אני מדריכה בקייטנה קבוצה של ילדים בני 7-8 שהמנהלת של הקייטנה מאוד אוהבת כנראה יצירה וכל הזמן רוצה שנעשה לחניכים פעולות יצירה. אז הנה הבעיה: 1. עשינו כל כך הרבה פעיליות יצירה שכבר הראש מרוקן מרעיונות. 2. הבנים שבקבוצה "מתקתקים" את הפעילות יצירה ב 10 דקות, ואז משעמם להם והם מתחילים לרוץ להשתגע, ואני והמדריכה השנייה כבר נואשות. ניסינו לדבר עם המנהלת, אבל היא אומרת שאנחנו אמורות לדעת לעשות להם דברים כיפים ומעניינים שגם החניכים ההיפר אקטביים ישתתפו בה. מה לעשות?

חנה יקרה

אין ספק שפעילות יצרה היא מתודה מצויינת לילדים פעילות מרגיעה, אבל כדי שהם באמת יהנו ממנה אסור לנו לתת להם את זה באופן קבוע כי אז הם מתחילים לשנוא אותה ולכן אני ממליצה לך לקחת את היצירה כסוג של מתודה לכל נושא פעילות שאת עושה ולתת להם יותר משחקים שיעייפו אותם. את תמיד יכולה לבנות פעולה כמו יום שוקולד ותשחקי איתם המון משחקים כמו שוקולד נימוסי, ללכת עם כפות בפה וביצי קינדר עליהם, שתיית שוקו הכי מהר, אכילת מעדנים, חידונים על שוקולד, בינגו עם סוגי שוקולדים ועוד... ולבסוף תתני להם להכין כדורי שוקולד שזה גם סוג של יצירה ובנוסף זה משהו טעים שהם גם מאוד אוהבים. פעילות מהסוג הזו צריכה להחזיק לך בערך שעתיים את הילדים קשובים ולאחר מכן את יכולה להקרין להם את קלטת הוידאו "סוד השוקולד". לגבי מנהלת הקייטנה, היא לאט לאט תבין שהילדים לא הכי אוהבים יצירות ותראה שהקבוצה שלך עוברת פעילות מעשירות ידע ובוסף הם יוצאים לבית עם משהו נחמד שיזכיר ויסכם להם את היום שעבר. בישיבות הצוות בסוף היום תעלו את הבעיה בפניה יחד עם כל צוות המדריכים ותנסו להגיע לפשרה ואם זה לא עובד יש עוד גורמים מעליה או שתפנו לרכזת המד"צים שלכם. בהצלחה

למעלה