פעילויות?

• פותח הנושא falul
  • פורסם בתאריך

falul

New member
פעילויות?

טוב, אז ככה, הייתי בתנועת הנוער העובד והלומד משהו כמו 6 שנים, הדרכתי שם לערכים של דמוקרטיה, שיוויון, שלום ודו קיום, במשך שנתיים. לקחתי חלק בסמינר משותף של יהודים וערבים מהנוער העובד והלומד. יש לי עכשיו משהו כמו חצי שנה לפני הצבא ורציתי לדעת אם אני יכול לעשות משהו שימשיך את זה באיזשהיא צורה, אם יש איזשהיא מסגרת או פעילויות שיכולות לבוא יחד עם דעותיי. או בעצם להפוך את דעותיי למשהו יותר מוחשי ואקטיבי.

falul

New member
אתה יכול להיות יותר ספציפי ?

איזה שנת שרות ? בקיבוץ ? (לשתול ולקטוף תירס?) ? שנת שירות בבני עקיבא ? תנו רעיונות שמבוססים על מה שכתבתי בהודעה הראשית ונקודתיים.

EverMan

New member
שנת שירות אתה לא יכול לעשות

כי כבר עברת את זמן ההרשמה. מה עוד שהיית יכול להיות ש"ש בנוע"ל או בשמו"צ או כל דבר אחר ... אם הקטע שלך זה יהודים-ערבים - אתה יכול ללכת לרעות-צדקה - הם כבר ימצאו לך מה לעשות. אם סתם ככה - יש פה ושם דברים.

falul

New member
אני מחפש איזשהיא מסגרת

לא משנה כל כך איזה, למשל מסגרת של הפגנות, של סמינרים או משהו כזה. הקטע שלי זה שמאל מדיני, שמאל במשמעות המדינית שלו ולא הכלכלית, אם לזה התכוונת. איפה זה פה ? ואיפה זה שם ? מה עושים ברעות-צדקה ומה זה?

EverMan

New member
רעות-צדקה זה ארגון

לשיתוף פעולה ערבי-ישראלי (בתור העם)... הם עושים סמינרים , פעולות שבועיות וכו' ... ובנוגע לשמאל מדיני - לא חסר ארגונים שאפשר לפעול דרכם.

EverMan

New member
נוער מרצ לא ארגון שמאל חברתי ../images/Emo4.gif

הוא ארגון שמאל מדיני נטו , וגם אז הוא לא ארגון שעוסק רק בזה ... אם אתה רוצה לעסוק נטו במצב המדיני - לך לגוש שלום , שלום עכשיו , והכי טוב לפי מה שאמרת : תעיוש

ומדבר אדם שמבין.

אנחנו עושים התרמות מזון, קייטנות בשכונות מצוקה ועוזרים לאנשים במצוקה. האם זה שמאל מדיני נטו?

EverMan

New member
"וגם אז הוא לא ארגון שעוסק רק בזה"

וכן , זה לא שמאל חברתי. זה נדבנות לשמה.

EverMan

New member
כן.

למרות שאף תנועת נוער פוליטית נכון להיום בארץ לא עוסקת בנושא החברתי והמדיני. למרות שאנחנו כן מפגינים וכן עוסקים בנושאים חברתיים (למשל רק היום הייתה הפגנה נגד מדיניות לימור לבנת מחוץ לביתה). אבל לא עוסקים בצורה ישירה. אנחנו לא ארגון נוער חברתי (להבדל מהנוע"ל והשמו"צ למשל) , אבל לא מזניחים את הנושא החברתי. (למרות שנוער מרצ כן עוסק בנושא החברתי , זה נדיר.)

doresh shalom

New member
כל כך לא נכון

אבל לא נריב על זה כי אין לי ממש כח לגבי נוער העבודה אני חייב להגיד שהוא לא פעיל בצורה מפחידה (לפחות בת"א) אפילו בבחירות לא ראיתי כמעט פעילים שלכם וכשראיתי אז היו 2-3 זה הכל

EverMan

New member
מה לעשות , אף ארגון נוער פוליטי

לא גדול בארץ. וסניף ת"א שלנו באמת יחסית חלש. ויחסית לארגוני נוער פוליטית אחרים - נוער העבודה מאוד פעיל. אבל בו באמת לא ניכנס לזה.

למעלה