פעילות אביב

דנה890

New member
פעילות אביב

היי כולם, אני סטודנטית לחינוך מיוחד, פעם בשבוע מעבירה שיעור לתלמידי כיתה א' מקדמת, ועכשיו הנושא של השיעורים הקרובים הוא אביב. עשיתי שיעור אחד על ההבדלים בין נורית, פרג וכלנית, ואין לי כל כל רעיון לשיעור שני. אולי חרקים? ציפורים? פרפרים? יש לכן/ם רעיונות כלשהם? כל הצעות יתקבלו בברכה. - את ההצעות באתר של מכללת קיי בדקתי כבר, ולא מצאתי משהו מעניין- תודה מראש! דנה.

מה לומדים בכיתה א' רגילה ?

אני בעד ללמוד כמעט אותו דבר בכיתה מקדמת או בכיתה רגילה, אלא שדרך הלמידה צריכה להתאים. אין צורך להוריד את רמת לימוד בנושאים יותר פשוטים. מציעה לך לשבת עם מורת הכיתה המקבילה, לבדוק מה היא מלמדת, ולנסות להתאים את הלמידה לכיתה שלך. בנוסף, אפשר תמיד לבדוק במה הילדים מתעניינים וכל פעם להרחיב בתחום של אחד הילדים, כך הם יהיו שותפים גדולים יותר ללמידה שלהם. בעיקרון - הייתי מוסיפה עיקרון - לימוד אסטרטגיות למידה - לימוד השוואה, לימוד קריאה, וכו', הנושאים אינם חשובים, הם חד פעמיים, האסטרטגיה היא המשמעותית יותר. אם תצטרכי עזרה בבניית תוכנית קצרת טווח לפי לימוד הילדים בכיתה הרגילה, תגידי, אנסה לעזור.

naama 12345

New member
רעיון חמוד לפעילות

היי דנה... אני נעמה מלוינסקי, ואני לא יודעת באיזו רמה הכיתה שלך אבל את יכולה לקחת שיר על אביב ולצאת ממנו לאיזו פעילות. למשל, אני חשבתי על השיר של דתיה בן דור: איך יודעים שבא אביב? מסתכלים סביב סביב ואם רואים שאין בוץ בשבילים ואם רואים שנעלמו המעילים ואם פרג וגם חרצית לכבוד החג קשטו ארצי אז יודעים, אז יודעים שבא אביב שבא אביב אז יודעים שבא אביב. איך יודעים שבא אביב? מסתכלים סביב סביב ואם רואים המון ידים חרוצות נושאות סלים כבדים עם יין ומצות. ואם שרים "שמחה רבה אביב הגיע פסח בא" אז יודעים אז יודעים שבא אביב שבא אביב אז יודעים שבא אביב מהשיר הזה אפשר ללמוד על המאפיינים של האביב מבחינת מזג אוויר, ביגוד, פריחה, חגים... מקווה שעזרתי, נעמה

למעלה