פעילות בחופש הגדול

ב ר א ץ

New member
פעילות בחופש הגדול

רציתי לדעת אם יש לכם הצעות לפעילויות בחופש הגדול לגילאי 8, 5, 2. אשמח לקבל תגובה.

cheelly33

New member
מנסה לעזור מנסיוני

אמנם אני כבר לא ילדה ועדיין לא אמא לילדים אבל יש לי נסיון רב בעבודה איתם ורעיונות לתעסוקות לזמן פנוי ולכן אני מרימה את הכפפה ומציעה את הרעיונות שלי : ילד/ה בן/בת 2 - זה החלק הבעייתי כך שכרגע לא אתייחס לגבי הילד/ה בן/בת 5 +8 : קודם כל אפשר לנהל יומן של קיץ, זה יומן שהוא גם אלבום. אפשר פשוט לקחת דפי A4 פשוטים ועליהם בכמה מילים לכתוב משהו שעשיתם ולצרף לזה ציור שממחיש/להדביק תמונה /לגזור גזרי נייר מהעיתון של אותו יום (של משהו קשור או סתם שיזכיר משהו חשוב שקרה באותו יום). בכלל בקטע היצירתי יש אין ספור רעינות - אפשר לתכנן את השבוע לפי נושא . בכל שבוע עושים דברים שקשורים בנושא השבועי . כמה רעיונות לנושאים: שמש - לכתוב שירים על שמש , לצייר ציורים עם שמש , לעשות פעילות שקשורה בסכנות בשמש ואיך מתגוננים מפניה, ללמוד קצת על מערכת השמש וכדור הארץ . מים- ללמוד על חשיבות של מים (וגלגול של טיפה - החל מעננים שמורידים גשם ועד למי תהום וחוזר חלילה), לצייר בצבעי מים , ללמוד לעשות סירות מאוריגמי ולהשיט אותן באמבטיה, לעשות בריכה בחצר, לחשוב על שיטות לחסכון במים. ואולי אפילו לעשות טיול לאחד ממקורות המוביל הארצי... ומעבר לזה כמובן שיש את הפעילויות ה"רגילות" : ים, בריכה, חופשה משפחתית, טיולים בארץ!! , פאזלים . אני מאוד אוהבת פעילות יצירתית(אפשרות להסברים במסרים) 1.הכנת נרות בעיצוב אישי 2. עיסת נייר 3.הכנת קופת חיסכון מגרוטאות (שיהיה איפה לשמור את דמי הכיס/דברים חשובים 4. הכנת מסכה מבריסטול וקישוט שלה 5.בניית עפיפון 6.ללמוד להכין אוכל פשוט לילדים (סלט פרות/ירקות, כדורי שוקולד וכו') אלו היו דברים שעלו לי בשניות , אם צריך עוד אשמח לעזור ...

eti18

New member
אתר של דפי צביעה ועבודה-חינם

אולי יעזור לך באתר חינוך עולמי יש מאות עמודים בחינם

למעלה