פעילות המוח האנושי ואלצהיימר

ronnyw

New member

עניין שכבר מזמן רציתי להתייחס אליו: אנו פוגשים חדשות לבקרים מאמרים הקובעים, שמי שלמד לימודים אקדמיים או מי שעוסק הרבה בשחמט או מי שעוסק בפתרון תשבצים - מקטין את סיכוייו לחלות באלצהיימר. אני חושבת שיש במאמרים אדנות מסוימת, מן הבטה מלמעלה למטה - מהלומדים והאקדמאים לעבר ה"פשוטים". נראה לי שהנכון הוא לקבוע, "מי שמפעיל הרבה את מוחו". אני חושבת שאישה עקרת בית, שמגדלת 5-8 ילדים, ועסוקה בביתה כל היום, מתמרנת עם הזמן, עם מי-מהילדים-אוהב-מה-לאכול, עם כל המיוחדויות שלהם, הצרכים שלהם, התקציב, הבעל, הפוליטיקה של המשפחה המורחבת - מעסיקה את מוחה עד קצה-קצהו לא פחות מרואה חשבון. אני חושבת, שאיש שעובד כפועל, מתמרן כל יום בין שגעונות הבוס לבין צפיפות התקציב, מנסה לגדל את ילדיו, להבין בדיוק למה החלוץ של קבוצתו הבקיע במקום למסור לעמיתו - מעסיק את מוחו עד קצה-קצהו לא פחות מעורך דין. בקיצור, כל אדם, במסגרת חייו, עבודתו, משפחתו ותחביביו מעסיק את מוחו ב- 100%. למה פתרון תשבצים מחדד יותר ממשחקי תקציב? למה נגינה בפסנתר מחדדת יותר ממשחק שש-בש? (גם הדוגמאות שלי נגועות באותה מחלה...) בקיצור - כל המחקרים האלה נראים לי לא רציניים... ואגב, "מאט את התקדמות המחלה" זה מה, חודש? שבועיים? עשר שנים? מה שאני רוצה לאמר הוא, שכמו בכל תחומי הרפואה, חוקרים - עשרות אלפים בשנה - צריכים לפרסם מאמרים. זה תנאי להתקדמותם המקצועית. אז הם משרבטים ומוציאים. אל לנו להתייחס לדברים ברצינות!!

כל מילה בסלע - אין מה להוסיף

כבר זמן רב שאני חושבת בדיוק כך ממבול המחקרים המציפים אותנו. האם מיץ תפוחים מאט או אכילת תותים ועוד כל מיני שטויות.דרורה , תומכת בכל מה שכתבת ולכן גם לא מתרגשת מכל המאמרים החדשים לבקרים. כולנו מחכים לפריצה הגדולה של תרופה אמיתית למחלה , זו תהא הבשורה לה אנו מייחלים, שיקירינו יזכו לכך , טובה

פנטזי1

New member
מסכימה איתך ,אם זה היה נכון אז

היינו רואים חולים באלצהיימר רק משכבה אחת של הפחות משכילים וזה כל כך לא נכון. אבי נמצא במוסד סיעודי לחולי אלצהיימר ושם רואים בדיוק מי החולים:עורכת דין,פסיכיאטרית,שופטת ,כימאית ואני בטוחה שכל חייהם הם הפעילו את המוח שלהם וכלום לא עזר.

תמיד, כשקראתי את המחקרים

האלה צחקתי לעצמי ואמרתי - בין כה, אם אחלה, חלילה, מתישהו, אני לא אזכור שום דבר בתשבצים. לענינו של דבר, החולה אלצהיימר הראשון היה בעל תאר שני במשפטים, עורך דין מבריק, ראש לשכת עורכי הדין באחת הערים הגדולות בארה"ב. אבא שלי למד, מגיל 3, בכל יום מחייו. אמא שלי גידלה בית עם 7 ילדים. שורה תחתונה נשארת, בינתיים, איתנה - לאלצהיימר אין שום חוקיות.

../images/Emo140.gifרוני כל מילה פצצה

נכון מאוד, מה שאת כותבת , כל אחד/ת והתחום שלו עובד עם המוח, יש יותר יש פחות הנכון במיוחד הכל חשבון שמים ,צריך להתפלל שלי זה לא יקרה.

zs1957

New member

היי דרורה, יש חולים משכילים מאד עורכי דין, רופאים , מהנדסים החולים באלצהיימר אלה אנשים שהפעילו את מוחם ולקו במחלה. גם להיות עקרת בית המגדלת ילדים היא עבודה שצריך להפעיל את הראש . עריכת תקציב, תמרון זמן ,בישול, גידול ילדים זה תהליך למידה להורים. גם הפועל הפשוט צריך לתמרן בין הבית,עבודה לגידול הילדים , לתכן תקציב ניהו הבית, לשבת עם הילדים לשעת איכות. אז הנה לכם הפעלה של המוח. לגבי המחקרים ,אני מייחסת חשיבות רק למחקרים הרפואיים של רופאים הוכח שמחסור בויטמין B12 גורם לאלצהיימר,תזונה צמחונית שאינה מכילה בשר והגוף אינו מקבל תוספי מזון של ויטמינים ומינרלים גם פוגעת בזיכרון.במיוחד ויטמינים מקבוצת B דיכאון גם גורם לדמנציה. כאשר אדם חברותי , פעיל, קורא, נפגש עם חברים יוצא ומבלה זו גם פעילות של המוח. נא לא לזלזל במחקרים רפואיים שמקדישים להם שעות עבודה רבות ומספר שנים על גבי חולים. המטרה היא באמת לעזור ולמנוע בעתיד את התפרצות המחלה, ולמצוא תרופה למחלה. נא לא לשכוח שיש גם גנטיקה בנשא , וגם תזונה נכונה. כל טוב, זהבה שחם

למעלה