פעילות מוחית אצל מגמגמים,אושר? חרדה

elanc10

New member
פעילות מוחית אצל מגמגמים,אושר? חרדה

נתקלתי בעתון הארץ בכתבה מענינת הדנה במחקר שעשו בבודהיסטים. "מעקב אחרי פעילות מוחית אצל בודהיסטים מגלה כי הם מאושרים יותר". היה מענין לערוך מעקב כזה אחרי מגמגמים,אצל רובנו אני בספק אם היו מוצאים אושר רב,החששות מכל שיחה או אירוע מתוכנן היו משאירים את אותותיהם במוחינו. חבל שלא עורכים מחקרים רצינים במה שקורה במוחינו לפני, בשעת ואחרי סיום הדיבור. ברור לכולנו שלמתיחות יש השפעה קטלנית על דיבורנו וחבל שלא משקיעים במחקרים ליצור תרופות המיועדות למתיחות מסוג זה. מדובר בשוק עם פוטנציאל אדיר מבחינת מספר הנזקקים(40 מליון מגמגמים בעולם?) הכסף באמת לא יהיה שיקול בקניית הכדור. להלן הלינק לכתבה שהופיעה בהארץ http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=296263

סאמיה

New member
מתיחות גם נמצאת אצל כל האנשים.

בשבילי המתיחות נמצאת כאשר אני רוצה לדבר ואני יודעת שאני עלולה לגמגם במה שאגידת, בדרך כלל אני מנסה לומר את דברי בדרך עקיפה אם לא אני רוב הזמן אומרת אותם בגמגום, ולעיתים אני לא מדברת בכלל. אך כאשר אני אומרת ומדברת אני מרגישה טוב שאמרת את מה שאמרת ואז נוצר אצלי כוח לעשות דברים שאחרים אולי לא מעיזים לעשות כי אז הם פוחדים ונוצר אצלם מתיחות. תראי יש את הצד הטוב בגמגום, בשבילי זה יוצר אתגר, ואף אני עושה דברים וחושבת על דברים שאחרים לא היו מעזים לחשוב, כי הגמגום יוצר בי כוח. אני מגמגמת נכון זה קשה בשבילי אך אני יכולה לעשות את אותה העבודה שאדם לא מגמגם עושה ואף יותר טוב.

shuky63

New member
דוקא יש כדורים שמטפלים במתיחות

ובחרדות.מדובר במשפחת הפרוזק,אבל אף אחד לא עשה ניסוי ממשי בהשפעה שלהם על גמגום.כיום זה רק לניסיונו האישי של כל אחד למצוא על ידי ניסוי וטעייה כדור שעוזר לו.רוב האנשים מפחדים לנסות,כי לכדורים הפסיכיאטריים יש שם רע.בראש של רובנו זה הולך ביחד עם בתי חולים לחולי נפש,מכות חשמל וכתונת משוגעים.אבל זה בכלל לא כך.הריכוז של החומר הפעיל בהם נמוך.ההשפעה שלהם בניגוד לכדורים שנותנים לחולי נפש היא לא מיידית אלא מושגת רק אחרי שימוש של מספר חודשים ותופעות הלואי מזעריות.אני ממליץ בחום לכל אחד שמרגיש שהגימגום שלו מחמיר עקב תחושת חרדה לפנות לפסיכיאטור ןלנסות למצוא את הכדור והמינון שיעזרו לו ולא להתיאש אם זה לוקח זמן,כי כל כדור דורש לפעמים מספר חודשי ניסיון במינונים שונים עד שמחליטים שהוא לא עוזר וממשיכים לכדור הבא.בסוף זה יכול מאד להשתלם. החשוב ביותר הוא שאין לכדורים האלה תופעות לואי בלתי הפיכות.בכל עת שרוצים אפשר להפסיק ,אבל חשוב מאד להפסיק לאט לאט להוריד את המינון במשך מספר חודשים עד להפסקה מוחלטת.מי שיגיד לכם שסבל מתופעות לואי קשות זה רק מי שהפסיק בבת אחד.גם כשמתחילים לקחת מגדילים את המינון לאט לאט כך שאם יש תופעת לואי תופסים אותה בראשיתה ומחליפים כדור. מומלץ בחום על ידי כותב שורות אלה ועל ידי ורדה רזיאל שאני לא מסמפט באופן כלל אבל מסכים איתה בנושא הזה.

למעלה