פעילות של ילדים בפורומים

loran52

New member
השפעה קטלנית

בתי מתרועעת לאחרונה עם חברים חדשים אותם הכירה דרך פורום באינטרנט. הניתוק מהיברים הישנים כמעט מוחלטההשפעה שלהם עליה איומה והיא עצבנית מתפרצת וכו'. ניסינו להציב גבולות כמו לא כולל לינות לילה אצל אנשים שאיינו מכירים. התגובה כמצופה התפרעות ואני שק האיגרוף שלה. היא מקללת ומנבלת את הפה והיום בילתה כל היום במטה בחדר מוגף תריסים. בשעה 17 פתחתי קצת אור והיא צרחה. בעלי אמר לעזוב אותה לנפשה אבל האינטואיציה שלי אמרה מיטה כן חושך מצריים לא כל היום מה דעתכם??? תודה

גן חיות

New member
כתבתי לך תשובה בפורום הורים למתבגרי

אם תחפשי למטה, תראי שהיתה אמא אחרת עם בעיה דומה(שבשרשור בנושא מפגשי פורומים). אולי תוכלו לעזור אחת לשנייה.

לב אם

New member
לורן יקרה

את נמצאת עכשיו במקום רגיש מאד. מצד אחד, זהו בדיוק המקום בו חשובה השפעת ההורים כדי למנוע הדרדרות של הילדה למקומות בלתי הפיכים, ולעתים התערבות זו דורשת הפעלת כח (כגון פניה לגורמי החוק לטיפול בפעילות אסורה). מצד שני, חשוב שבתהליך הזה תצליחי לשמור על קשר חם עם הילדה, ולהצליח להגיע שוב לאמון הדדי בינך לבינה. הייתי במקום שאת נמצאת - תחתית המדרגה, בה נדמה שלעולם שוב לא יהיה קשר טבעי של אם-בת עם בתך. אני מקוה שאצלך תהליך ההתאוששות יהיה יותר מהיר, ואנסה לתת לך כמה טיפים שעבדו אצלי: - נסי לא להגרר אתה לויכוחים. היא הרי יודעת בדיוק מה פוגע בך ומה מוציא אותך מדעתך , ותפעיל זאת נגדך בלי לחשוב פעמיים. ברגעים האלו, כשעולה לך סדין אדום מול העיניים, או כשהיאוש עולה - תזכרי לעצמך כמו מנטרה שהיא הבת האהובה שלך, את המבוגרת והיא הילדה. בסופו של דבר גם היא אוהבת אותך גם אם שמה מעל זה אינסוף חומות מגן וכעס מסתיר. - החליטי מה הדברים שחשובים לך ועל מה את מוכנה לוותר - אמרי לה בצורה ברורה ולא פתוחה לויכוח מה הם הדברים שאת עומדת עליהם. לדוגמא - לשאלתך: הגיוני מאד לא לאפשר לינות אצל מי שאינכם מכירים. אבל תאפשרי לה פתרונות שכאשר היא תחשוב עליהם תגלה שהם סבירים - למשל להזמין את מי שהיא רוצה להתארח אצלכם בבית (ועם תנאים כמה ומתי הדלת סגורה), למשל לקשר אתכם עם ההורים של החברה, כך שתוכלו לדבר אתם ולאחר שתשתכנעו שהכל בסדר לאפשר לה כן להתארח אצל חברות. דוגמא נוספת: עכשיו בתקופת החופש הגדול את יכולה לישון יותר מאוחר ולקום יותר מאוחר, אבל אני דורשת שתקומי בשעה ... ותבואי לאכול אתנו ארוחת ... דוגמא אחרת: את יכולה להגיד לי מה שאת רוצה, ואני פה בשביל להקשיב ולהבין, אבל אני לא מוכנה לשמוע ניבול פה (רק תזכרי לא להגיד בבית הזה לא מקללים - כי התשובה האוטומטית היא - אז אני יוצאת מהבית). - הכי חשוב: לשדר לה כל הזמן שאת אוהבת אותה - היא רק נראית כאילו היא לא שומעת. הדברים נשמעים, נרשמים ובסוף גם יקלטו. נסי למצוא את ההזדמנות לחיבוק, נשיקה, מגע אוהב, וגם לזכור להגיד לה בכל עת שאת מבינה אותה, ואת אוהבת אותה ואת לרשותה לעזרה בכל עת. --- לגבי החברים החדשים: נסי להכנס לאותו פורום ולזהות מה נעשה שם (רצוי לא מהבית אם יש לך אפשרות), העזרי באנשי מקצוע על מנת לבחון אם נעשית פעילות לא חוקית ובמקרה זה כדאי להתייעץ עם גורמי החוק. יש אפשרות להתייעץ ללא פתיחת תלונה. הועלתה בפורום שאלה קודמת לגבי פורום בתפוז: בדרך כלל ניתן להיעזר במנהל הפורום, במקרה שהוצג שם השואלת הציגה מצב בו מנהלת הפורום שותפה לעידוד מעשים שליליים ובמקרה כזה, יש לאסוף את ההוכחות לכך ולפנות אתן להנהלת תפוז. מאחלת לך שתחזיקי מעמד במצב הקשה שנקלעת אליו, ושתצליחו להתגבר במהרה.

loran52

New member
השפעה קטלנית

תודה מקרב לב העצות ממש נהדרות אני מיישמת כמעט את כולן. אני גם מקבל עזרה מיקצועית וגם בשיחות האלה המסרים דומים. לא להאמין איך מערכות יחסים ובית יכול להשתנות תוך מספר חודשים ללא היכר. אני ממש צריכה לשמוע גם הורים במצבי דומים. אין כמו קבוצות תמיכה

לב אם

New member
אנחנו פה ככל שידרש

את יכולה להכנס תמיד גם כדי להתייעץ, גם כדי לשפוך את הלב, וכל מה שיתאים לך. אני מחזיקה אצבעות, שתוכלי בקרוב להכנס כדי לעדכן אותנו בחדשות טובות. אבל קחי נשימה עמוקה, והמון סבלנות - זה יכול לקחת הרבה זמן.

ציפור26

New member
נקודת מבט קצת שונה

אני אמנם לא מכירה אותך ואת סיפורך. גם לא עברתי טראומות קשות בחיי, אבל רציתי לשתף אותך בזכרונות ילדות שלי. כשהייתי בת 16-17 ההורים שלי, ובמיוחד אמי, הרגישו ניתוק גדול ממני. הם היו בטוחים שאני עושה דברים איומים, מעשנת סיגריות, צורכת סמים באופן קבוע, נוהגת במתירנות מינית ומסתובבת עם חברים מאוד מפוקפקים. כל זאת משום שאהבתי לצאת בלילות ל"רוקסן" (טוב זה היה לפני יותר מעשר שנים), לישון בימים (במיוחד בחופשות), את הקניות עשיתי בשוק הפישפשים ועל אפי התנוסס עגיל לתפארת המדינה. נראיתי מוזר, אני יודעת, ואז באמת שחורים שונים ומשונים לא עיטרו אפים של רבים. היה לי חבר שנראה כמו הסיוט של כל הורה - הוא היה פאנקיסט, עם תספורת מוהיקן ומעיל צבאי עם ניטים מפחידים. מידי פעם עישנתי סיגריות. פעם בחודש בערך. ולא, לא היתה לי סבלנות להורים שלי. מנקודת מבט של נערה בת 17 הם לא הבינו אותי, הם עשו דרמות מעניינים שוליים כמו מראה חיצוני, ניסו לכפות עלי דברים, לא נתנו לי את העצמאות שביקשתי, והסתכלו עלי בעינים מפוחדות. הם אף פעם לא שאלו פשוט אם אני לוקחת סמים, או אם אני זקוקה לעזרה. אני לא יודעת אם הייתי פונה אליהם לעזרה אם הם היו מציעים לי, אבל אני זוכרת את הבדידות ואת ההרגשה שהם לא עומדים מאחורי, לא תומכים בי ושאי אפשר היה לדבר איתם. היום, בדיעבד, אני יכולה להגיד: לא נגעתי בסמים. נשארתי בתולה די הרבה זמן. החבר הפאנקיסט, שנראה מפחיד, היה ילד טוב ותמים. הם פחדו לשווא. היום אני גם יודעת שהם מאוד דאגו ולא ידעו מה לעשות. אמא שלי השתתפה בהרצאות של האגודה למלחמה בסמים והיה להם מן שאלון כזה, "כיצד תדע אם ילדך משתמש בסמים"? היו שם שאלות כמו "האם הוא זקוק ליותר כסף מבעבר" "האם הוא מסתגר בחדרו שעות רבות" ו"האם הוא זועף ועצבני". אני לא מזלזלת באגודה למלחמה בסמים, אבל זוהי התנהגות ממוצעת של בני נוער! אני לא כועסת על ההוירם שלי, כמובן. הם לא התכוונו להרע. אבל אולי אין ברירה ולי ולהם לא היתה דרך אחרת. זה היה מסלול ההתבגרות שלי. הנתק היה נוראי ומאוד סבלתי, אבל זה השתנה במהרה. כחיילת אני זוכרת שהיחסים היו קרובים. ההורים שלי תמיד תמכו בי והאמינו בי ואני מאוד גאה בהם ומקווה שבבוא העת אהיה אמא טובה כמוהם. שוב, אני לא מכירה אותך ואת בתך. אני יודעת שזה קשה. אבל רק רציתי לתת לך נקודת מבט שונה על יחסי הורים-מתבגרים. חשוב לומר להם ולתת את ההרגשה שלמרות השינויים הרבים שקורים, אתם אוהבים אותם ותומכים בהם ומאמינים בהם. כי לפעמים הבלבול כל כך גדול והם כבר לא מאמינים בעצמם. אני מאחלת לך המון אושר ושלוות נפש, ושהיחסים במשפחה יהיו קרובים וחמים.

לב אם

New member
תודה לך על התובנה ועל התמיכה

ניסינו לפתח דיון קודם בפורום בנושא הזה - סימנים לפגיעה או גיל ההתבגרות - אבל לצערי, לא היו משתתפים רבים שנכנסו והגיבו. אשמח אם תוכלי להציע איך לגשר על הפער הזה בין ראיית האמא לראיית המתבגר, איך להגיע להדברות ממצב של נתק ובעיקר מנסיונך משני צידי המתרס איך מבדילים בין המתבגר המורד "הנורמטיבי" לבין סימני מצוקה.

ציפור26

New member
שלום שוב (ארוך...)

רציתי לומר שהפורום שלכם מקסים. כאב לי מאוד לקרא את הסיפורים, אתם אנשים אמיצים ואוהבים ואני רוצה לחזק את ידיכם. אני לא יודעת אם יש לי הרבה לתרום, אחרי הכל מעולם לא גידלתי ילדים ומי אני שאתן עצות להורים מנוסים... אבל מנקודת מבטי אני חושבת שחשוב, כמו שכתבתי, לשדר לילד שאתם תמיד לצידו, תמיד אוהבים אותו, חושבים שהוא יפה, מיוחד וראוי לאושר ולאהבה, ויכול להשיג את מה שהוא ירצה בחיים. החשיפה בגיל הזה לעולמות חדשים, לפיתויים, למין, והרצון העז להיות נאהבים ומקובלים, כמו גם ההתנתקות מההורים, היא קשה ויכולה להיות נפלאה לרגעים. הביטחון העצמי יכול לרדת לקרשים. אז יש כעסים ונתק עם ההורים, אבל אם יש דרך שבה אתם יכולים להראות לילדים שלכם שמתי שהם רק ירצו הם יוכלו להתרפק עליכם בלי דיסטנס ובי ביקורת... כן, אתם יכולים להטיף, לצעוק, להטיל סנקציות, אבל לתת להם להבין שיש להם מקום אצלכם תמיד. בתור הורים אתם יכולים, אולי, פשוט לקבל את זה שהילדים שלכם עוברים שינויים. הם עדיין הילדים שאתם אוהבים ומכירים, אבל הם משתנים כפי שאתם השתניתם כשהייתם בגילם. ואם קשה להם במיוחד זה כואב לכם כהורים, אבל אולי זו הדרך שלהם, הדרך היחידה שלהם לשרוד ולהתבגר. אתם יכולים להיות שם בשבילם, אבל לא להתחלק איתם בקשיים שהם מנת חלקם. לא היה לי קל בתור מתבגרת, ואולי בחרתי בדרכים קשות במיוחד, אבל היום אני לא מתחרטת על כך. התבגרתי מהר יותר מאחרים, והגעתי להשגים רבים בשל כך. איך מבדילים בין מתבגר מורד "נורמטיבי" לבין סימני מצוקה??? שאלת מליון הדולר. אני לא יודעת!!! אני אבל יכולה להעלות כמה השערות: 1. אל תשימו לב לדברים חיצוניים, מראה חיצוני. אופנה היא דבר שמשתנה. (יש לאמא שלי כמה שמלות משנות ה-70' שאין לי אפילו אומץ לחשוב ללבוש) 2. יש סימני מצוקה מובהקים כמו איבוד משקל מהיר וקיצוני או השמנה קיצונית, עיניים אדומות באופן קבוע, חוסר תאבון רציני... היתה לי חוברת בנושא דיכאון, שמפרטת כיצד ניתן לזהות דיכאון קליני אצל בני משפחה. נתתי אותה למישהו, אבל נראה לי שאפשר למצא דברים דומים באינטרנט. אם לא, אני אנסה למצוא אותה... פתחתי את הקישור שהצגת, ושם אכן היה מקרה שבו אין לטעות, הנערה נמצאה במצוקה גדולה. זה הבדל די גדול בהשוואה לבני נוער שסתם מסתגרים בחדר ורבים עם ההורים... עוד דבר שנראה לי חשוב לציין, וזה מה שעשיתי עם אחותי הקטנה כשהיא התחילה להפסיק להיות ילדה: אמרתי לה שהיא יכולה לפנות אלי בכל בעיה. שאם היא אי פעם תיקלע לבעיה, אני כאן. אמרתי לה שאני יודעת שהיא מאוד שומרת על הפרטיות שלה ולא אוהבת לשתף בני משפחה בדברים אישיים שקורים לה, אבל חשוב לי שהיא תדע שאני כאן בשבילה, כי כשאני הייתי בגיל הזה הייתי לבד וזה היה קשה. גם נתתי לה בעל כורחה כמה עצות לגבי סמים וסקס. למשל, בכל הזדמנות הזכרתי לה שהקונדומים של R-3 נקרעים בקלות ושאם היא צריכה עדיף שתשתמש בחברות איכותיות יותר, שלא תסמוך על החבר בעניינים האלה ושתדאג לעצמה תמיד. אלה דברים שחוויתי על בשרי. לי לא היה עם מי לדבר על זה. לה היה, היא מאוד הסמיקה ואף פעם לא שיתפה אותי בדברים אישיים כל כך, אבל היא ידעה שאני כאן. זה גם משהו... וכנראה שהיא לא נקלעה למצוקה ולא היתה צריכה אותי באופן הזה. אחותי מאוד סגורה, והרבה פעמים אמא שלי לא ידעה איך להגיע אליה. אז בתור אחות אמרתי לה את זה. אם אתם לא יכולים להגיע אל הילדים שלכם, נסו לחשוב מי מבני המשפחה יכול להרשות לעצמו לפנות אליהם בצורה כזאת. של חצי אח גדול חצי הורה וגם קצת חבר... ועוד דבר אחרון: מכיוון שזה פורום של הורים לילדים שעברו טראומות, אני רוצה מאוד להמליץ על הרפואה המשלימה. אפשר לעשות כל כך הרבה, גם בתחום הפיזי וגם הנפשי, והיום יש אפילו "פסיכולוגים אלטרנטיביים", אנשים שהתמחו בטיפולים על ידי שיחות, אבל לא כפי שהפסיכולוגיה הקונוונציונלית עושה. חשוב מאוד, כמובן, להגיע למטפלים מהימנים, בעזרת המלצות זה הכי טוב. אשמח לענות לשאלות נוספות ותודה על ההקשבה...

oranit g

New member
מבט אחר

מיעוץ שמקבלים בדרך כלל הורי מתבגרים מודגשת חשיבות הגבולות וצריך באמת להתמקד על מה שחשוב ביותר בבית ובכל מקום זה שונה ובמיוחד על מה שנקרא סיכון כמו שתיה, סמים,ועוד דברים מסוכנים לבריאות הגוף או הנפש כמו היכן מסתובבים ועם מי

לב אם

New member
ציפור קטנה

תודה על המחמאות. נשמח אם הפורום יהפוך למקור כח ועזרה למי שצריך, ומרכז דיונים מעניין לאחרים. עשית דבר נהדר בכך שתמכת באחותך, וסייעת לה לעבור את הגיל הקשה. המלצת כאן על אחד הדברים הכי אפקטיביים שיכול לעזור להורה המתקשה: למצוא מישהו קרוב יותר בגיל או בנפש למתבגר ולהגיע אליו דרכו. זה יכול להיות אח/ות כמו במקרה שלך, לפעמים דוד, מדריך בתנועה, יועצת בית ספר או אפילו חבר/ה טובה. גם אני מאמינה ברפואה המשלימה וביכולות שלה לגעת ומשתתפים כאן בפורום מספר מטפלים בתחום זה - אך אשמח לשמוע על נסיונך האישי.

loran52

New member
אתמול היה יום טוב

אתמול הבית היה רגוע ונינוח. קנינו חומרים בפנאי לי וזו היתה תעסוקה נהדרת. הלוואי שכך ימשיך. בכל יום אני צריכה לשבור את הראש מה לעשות כדי שהראש הצעיר המתבגר הזה יהיה עסוק ביצירתיות ובדברים חיוביים.

גן חיות

New member
איזה יופי!

טוב לשמוע. מקווה שימשים כך. אבל תזכרי בכל מקרה :כל יום הוא יום חדש.

לב אם

New member
פעילות של ילדים בפורומים

מה ניתן לעשות כדי לבקר פעילות של ילדים בפורומים באינטרנט, ולמתן את הסכנה של מפגש עם גורמים שליליים? מה עושים במקרה שיש לנו תחושה שהילד נתון לפעילות שלילית שקשורה לפורום מסוים?

oranit g

New member
פעילות ילדים באינטרנט

* צריכים בדחיפות לערב את התיקשורת כדי להפיץ כתבות בכל העיתונים וראיונות ב TV בכל ערוץ אפשרי * צריכים לדבר עם הנהלת הפורומים על פיקוח אפילו סמוי של אנשי מקצוע כמו פסיכולוגים או אפילו אנשי משטרה המיומנים לכך וכיום יש! * צריכים לשמוע עצות מהילדים עצמם. אני מכירה כמנה צעירים שהפ מנהלי פורומים והם מגלים אחריות לעומת אחרים שמנצלים את הפשפעתם * יש בעיה כי חלק מהפורטלים ממש ללא פיקוח וממש אין שליטה וזה מסוכן הורים חייבים להיות מודעים למה שקורה. רב המבוגרים אינם מבינים במחשבים ולא יודעים מה זה פורום, קומונה, בלוג וכו' * במציאות ההורים הולכים לשון והילדים חוגגים בשעות הקטנות של הלילה. * אני ראיתי שינוי שלילי בהתנהגות והיחס של בתיומאחר והיא לא דיברה ולא שיתפה אותנו במה שקורה והתחלתי ללמוד על המחשב ואיך לעקוב וקבלתי שוק! עולם מסוכן עם שטיפות מוח כמו בכת השטן.הסתבר שבחלק מהמפגשים שיכרו אותה והיא היתה יומיםם תחת השפעת אלכוהול. גם עכשיו אחרי שהענין התפוצץ מסיתים אותה נגדי כמו "אמא שלך מטרידה" "חטטנית" "צריכים לטפל באמא שלך" אני רותחת על זה ואת מי שאני מזהה כמסית / ה לא אכניס לבית הזה ועוד יותר מזה חברים אחרים wellcome תמיד עם אירוח 5 כוכבים לשלם עבור בילויים, קניות, טלפונים וכו' אני בסדר??? זה לא הגיוני פה זה בית לא בית מלון! פה יש קצת סדר וחוקים ומגבלות. גם לנו ההורים אין פרטיות מקסימלית ...זה מה יש שחיים מספר אנשים תחת קורת גג אחת. אפשר וצריך לתת להם להתבגר, לעצב אישיות וזהות ,לפרוח ולצמוח אבל חייב להיות גבול ברור בין מסוכן ופרוע ובין הגיוני ומתקבל אני משלמת מחיר יקר מאד על הצבת הגבולות, החופש הזה הוא ממש סיוט אבל אני מקווה שיום אחד אקטוף את הפירות ושבתי המתבגרת תבין כמה אני אוהבת אותה ושהכל בעדה ולא נגדה...הבטיחו לי שבתקופת הצבא הדיסקט במוח משתנה...איזה פחד לחיות כך עוד שנתים -שלוש !

לב אם

New member
מניעה על ידי הפניה

יש פורומים /פורטלים /אתרים שהם מבוקרים יותר מאחרים. אם מצליחים, כדאי לנסות לעתים לכוון את הילדים למקומות בהם יש יותר בקרה. זה פחות עובד לגבי גיל ההתבגרות, אבל לילדים יותר צעירים יש אתרים ממש מקסימים כמו בונו - שאמנם הכניסה אליו עולה כסף, אבל בתמורה יש אתר שמספק המון עניין לילדים והמנהלת שלו עוקבת אחרי כל מה שקורה שם, ובפרט מודאה שכל מי שנכנס הוא אכן ילד ולא מבוגר מתחזה.

loran52

New member
ויש פורטליםללא שום פיקוח

פורטל כמו היידפארק שמעתי שזו קטסטרופה.אני אישית לא מכירה אותו אבל מי שמתמצא יכול לכוון ולעזור. אולי אפשר לנסות לשוחח / להתכתב עם חברי כנסת ואולי משהוא יכול להיות מוגן בחוק

לב אם

New member
אם לא מתבצעת בפורטל פעילות לא חוקית

אז אין שום דרך למנוע את קיומו, בעיקר אם הוא לא מיועד לקטינים באופן ספציפי. המחשבה שלי היתה שאם מצליחים ליצור עניין מתמשך דוקא במקומות שהם יחסית "נקיים" ומוגנים, אזי זה עוזר למנוע כניסה והתמכרות למקומות מזיקים יותר. זה כמובן קשה מאד, בפרט בגיל ההתבגרות שבו דוקא התנגדות שלנו כהורים למשהו, עלולה לדחוף את הילד להתעניין בו בתור מרד. יש גם אמצעים טכנולוגיים להגבלה של הגלישה לאתרים מסויימים - אבל במצב שבו רוב ההורים מבינים פחות מילדיהם במחשבים, זה די בעייתי להסתמך על אמצעים כאלו, אלא אם כן זה נעשה בהסכמה עם הילד וכתנאי לכך שיקבל אפשרות גלישה מהבית. אני אישית לא רוצה להיעזר באמצעים כאלו בעיקר בגלל שעצם השימוש במחשב מהבית ממתן מעט ומאפשר איזושהי רמה של בקרה (אפילו סמויה), בעוד שאיסורים והגבלות עלולים לדחוף את הילד לגלוש ממקום אחר מחוץ לבית, ואז לא תהיה שום ידיעה על מה שקורה.

למעלה