פעילי שלום נעצרו ליד משרד הביטחון

פעילי שלום נעצרו ליד משרד הביטחון

פעילי שלום נעצרו ליד משרד הביטחון בהתנגשות בין מפגינים למשטרה לפני כן צעדו לאורך אבן גבירול בתהלוכה עם תופים ודרבוקות, לבושים תחפושות שלושה פעילי שלום, אחד מהם קטין, נעצרו אתמול אחר הצהרים במהלך התנגשות עם כוחות משטרה אזרחית וצבאית ליד משרד הביטחון בתל אביב. הארוע החל בשעה 2.00 בצהרים כאשר יותר ממאה מפגינים, רובם צעירים, התכנסו בככר רבין בת"א והחלו ב"מצעד תופים נגד הכיבוש" לאורך רחוב אבן גבירול. המפגינים אחזו בידיהם תופים, דרבוקות, סירים ופחים והחלו לתופף עליהם ולקרוא ססמאות. רבים מן המפגינים לבשו מסכות ותחפושות פורים, ביניהם בלט מפגין שהיה לבוש כנשיא ארה"ב בוש, הנושא בידו טילים ופצצות וממצחו צומחות קרניים של שד. בין המפגינים היו סרבני גיוס רבים, מחותמי "מכתב השמיניסטים" שהגיעו למקום היישר מבית הדין הצבאי ביפו שם הוארך מאסרו של הסרבן שמרי צמרת עד לתום ההליכים במשפטו על סירוב להתגייס לצה"ל. כמו כן נכחו במקום פעילים של גוש שלום ושל "כביסה שחורה" (הומוסקסואלים ולסביות נגד הכיבוש) וקבוצות של אנרכיסטים שהניפו דגלים שחורים. בדרכם עצרו המפגינים ליד סניפי "מקדונלדס" וקראו קריאות נגד שחיטת חיות ואכילת בשר וכן נגד ניצול העובדים בידי החברות הרב-לאומיות. משם צעדו אל משרדי דוברת צה"ל והצנזורה הצבאית מאחורי בית סוקולוב, התייצבו מתחת לחלונות המשרדים וקראו בקריאות קצובות "הדוברת רות ירון/ משקרת בלי חשבון" ו"צה"ל הוא ארגון טרור/ הסרבן הוא הגיבור" וכן קראו קראו אל החיילים "תפסיקו להפיץ שקרים". קצין בדרגת רב סרן הגיף את דלת בנין הצנזורה בפני המפגינים, אך הם המשיכו להפגין ולתופף. אליס, פעילת שלום אמריקאית שהיתה עדת ראיה למותה של רייצ'ל קורי שנרמסה בידי דחפור צבאי ברפיח, נטלה את המיקרופון וצעקה אל חלונות משרדי דוברת צה"ל: "אני הייתי שם, אני ראיתי שנהג הדחפור הרג אותה בכוונה תחילה. תפסיקו להפיץ שקרים". ממשרדי הצנזורה הצבאית צעדו המפגינים את מתחם משרד הביטחון והחלו להקיף אותו. לפני כל אחד משערי המתחם נעצרו המפגינים וקראו לעבר החיילים בפנים "גם בעורף גם בשטח/כל חייל שותף לרצח" ו"תסרבו, תסרבו, תסרבו!" ולאחר כעשר דקות המשיכו בדרכם אל השער הבא. במהלך הצעדה הגיעו למקום כוחות גדולים של יחידת היס"ם המשטרתית. כאשר הגיעו המפגינים אל דרך פתח תקוה מול מגדלי עזריאלי הכריז קצין אג+ם המשטרתי: "זוהי הפגנה בלתי חוקית, תתפזרו!" והמפגינים השיבו "הכיבוש בלתי חוקי". לאחר כחמש דקות החלו השוטרים להסתער על המפגינים ולנסות לגרור אותם אל הניידות. אנשי השלום התנגדו בהתנגדות פסיבית, כשהם יושבים על המדרכה ומשלבים ידיים. בסופו של דבר הצליחו השוטרים לתפסו שלושה מהמפגינים, אחד מהם קטין, ונשאו אותם בידיים וברגליים אל הניידות שפתחו בנסיעה. יתר המפגינים יצאו אל מטה מרחב הירקון של המשטרה ברחוב הרכבת, לשם נלקחו העצורים, ובשעת מסירת הידיעה עדיין יושבים כמה עשרות מהם ומקיימים שביתת שבת מול הבנין, כשהם מניפים שלטים, שורקים במשרוקיות ודורשים את שחרור חבריהם. עורכת הדין סמדר בן נתן מטפלת בנסיון לשחרור העצורים.

EverMan

New member
דעתי האישית ?

פעילי "שלום" כמוכם - הורסים את התדמית לכל השמאל. אנשים כמוכם הקריסו את השמאל בארץ.

Antropus

New member
מוזר

אני חשבתי שהשקרים של ברק הם אלו ששברו את "מחנה השלום".

זאת לא היתה הפגנה

זה יותר דומה להתפרעות. חוץ מזה מזאת הבכיינות הזאת שמאפיינת את השמאל בימינו, הסרבנים בוכים על כך שהם עוברים על החוק ושופטים אותם על כך, כל מיני "פעילי שלום" (סתם אנרכיסטים תימהוניים) מתפרעים בתל אביב ומתפלאים על כך שעוצרים אותם. מה קורה פה? אנשים היו מכבדים אתכם יותר ואולי אפילו מקשיבים לכם אם היתם עומדים מאחורי המעשים שלכם ומוכנים לשלם את המחיר.

EverMan

New member
הם לא בדיוק ייצוג לשמאל

במדינה. הם ייצוג לשמאל הקיצוני במדינה.

בו נדייק יותר

הם התארגנות של כל הקבוצות הכי שוליות והכי קיצוניות שקשורות בעקיפין לשמאל הישראלי. לכל משפחה יש את הכבשה השחורה שלה, חבל רק שבמקרה הזה הם כל כך קולניים.

EverMan

New member
המתנחלים עצמם הם הקיצוניים שבימין

נוער הגבעות זה הנוראים שבנוראים.

shomerpoliti

New member
ל EVERMAN

תראה, השמאל הרדיקלי, על כל גווניו (יש אפילו פלגים ציוניים של השמאל הרדיקלי}, הוא כרגע השמאל האמיתי היחיד בישראל. למה? טוב, אז לא בדיוק 'היחיד', גם מרצ בתחילת דרכה היתה שמאל אמיתי. עכשיו היא מתנדנדת בין המרכז לשמאל, ולכן אין לי כל כוונה להוציא אותה מההגדרה היותר-רחבה של המונח 'שמאל פוליטי-חברתי'. אני משייך את מרצ לשמאל המתון. מה זה בעצם 'שמאל אמיתי'? שמאל אמיתי, לדעתי, זה שמאל שלא זונח את עקרונותיו הפוליטיים (שלום בין העמים, דו קיום, לחיות ביחד) והחברתיים (הרעיון השיתופי, על נגזרותיו הישירות השונות, מלחמת חורמה בהפרטות ובשיטה הקפיטליסטית). חוץ מזה, שמאל אמיתי אומר דברים מובהקים. מפלגת העבודה, עם כל הכבוד שיש לי לפועלה ההיסטורי - כבר מזמן אינה שמאל. אם היתה שמאל, לא היתה יושבת בממשלת האחדות שהיתה לפני הבחירות האחרונות לכנסת, לא היתה מצביעה בעד התקציב (שהוא תקציב קפיטליסטי מוצהר ומובהק) ולא היתה נכנעת להלך הרוח הכללי שלפיו "לא מדברים תחת אש". אפשר לראות שבמפלגת העבודה אין כל רצון אמיתי לחזור להיות שמאל - זמן קצר לאחר בחירתו של עמרם מצנע ליו"רות העבודה, האשימו אותו מתוך מפלגתו שלו בכך שהוא "טירון פוליטי", כלומר לא מודע לכללים הלא כתובים של המשחק הפוליטי, ומעז לומר דברים ברורים. נכון לעכשיו, אפשר לראות שמצנע, שאכן סימל בשבילי את חזרתה של מפלגת העבודה לשמאל כלשהו, הושתק ושוב הפלג הימני של העבודה בראשות בנימין בן אליעזר תפס פיקוד על הנעשה במפלגת העבודה ומנסה למצוא דרך להכנס לממשלת אחדות עם שרון. אתה מכה על חטא כשאתה מוציא כלשהו חלק של השמאל הישראלי מההגדרה שלך ל'שמאל' וזאת משום ש'אויבו של אויבי הוא ידידי", כלומר אמנם, לך ולאנשי השמאל הרדיקלי יש פער אידיאולוגי בלתי ניתן לגישור, אך ברמת הכותרות הרי שאתם משדרים מסרים דומים. בתקופה זו במיוחד, כשכל השמאל נמצא בתקופת שפל, עדיף, כמובן בצד הוויכוחים האידיאולוגיים, שהם מאוד חשובים כשלעצמם, למצוא דברים, פרויקטים משותפים וכו', שבהם ניתן לעשות שת"פ בין שני חלקי השמאל (המתון והרדיקלי). בברכה, shomerpoliti - "'יש עוד מקום בפסגה' הם אומרים האם אנחנו רוצים להיות כמו האנשים שעל הגבעה? אם אתם רוצים להיות גיבורים, פשוט בואו אחריי..." (ג'ון לנון)

למעלה