פעם אחת וּלתמיד

Young MC

New member
פעם אחת וּלתמיד ../images/Emo13.gif

חובשים צבאים ללא עבר במד"א, יכולים להתנדב מבלי לעבור קורס נוסף? יש תשובה חד משמעית או שכל תחנה זה אחרת? תודה!

nikonit

New member
יכולים להתנדב במד"א? - טכנית כן

אבל לא כחובשים. מד"א אינו מכיר בהכשרת החובשים הצבאית, ומתייחס לחובש הצבאי כמע"ר (אולי קצת משודרג). כדי להיות חובשים נהגים במד"א צריך לעבור את הקורס של מד"א. ברוב התחנות אין כ"כ צורך במע"רים בוגרים, לכן לא כ"כ מקבלים חובשים צבאיים. אתה הבנת את זה שטקר?

בדיוק ככה

בתור חובש צבאי אתה יכול להתנדב, בתור מתנדב בוגר. לשמש כחובש מלווה בלבן, או מתנדב נוסף באט"ן או נט"ן. ההבדלים העיקרים בינן לבין קורס חובשים של מד"א, כמה דברים: אתה לא יכול לנהוג על אמבולנס. אתה לא יכול להיות תורן מוקד, ואתה לא יכול לשמש ככונן במד"א. כל השאר זהה.. (יש מקומות שלא ירשו לחובש צבאי לפתוח וריד..)

חח, הסתבכתם.

מע"רים שהתנדבו במד"א ושירתו בתור חובשים צבאיים, ורוצים לשוב להתנדב במד"א, מה הסמכתם?

הסמכת המע"ר לא הולכת לאיבוד

הם יישארו מער"ים מכיוון שאת הקורס הזה הם עברו במד"א. במידת הצורך יגידו להם לעשות רענון, ובוודאי ימליצו להם לעשות קורס חובשים אבל הם בכל זאת מע"רים

אנשים סתם מטעים

חובשים צבאיים מוכרים ע"י מד"א כמע"רים בכירים, לא משנה אם עברו קורס מע"רים של מד"א לפני או לא.

שקוף 101

New member
ממש לא!

אולי הוא יוכר כמע"ר אבל לא כמע"ר בכיר... ובכ"א אין לו הרשאה לפתוח ווריד במסגרת מד"א(שזה ולידה הם בערך כל ההבדל בין השניים).

Rockamora

New member
דווקא יש אישור לפתוח וריד.

אבל רק באישור פרמדיק\רופא\חובש שנמצא איתו. אחרי הכל, חובשיים קרביים פותחים וריד יותר טוב מחובשי רפואת חירום.. קורס של 4 חודש מול קורס של 22 יום..

DANIELTerrible1

New member
אממ... דווקא לא...

החדשים זה זוועה הקרביים..... אני מתכוון לאלה שאין להם ניסיון... גם לא במד"א שהיו לפניי... הם משקשקים בכל מקרה שנופל עליהם...

Rockamora

New member
חח באמת?

אני לוקח את אח שלי כדוגמא האמת, הוא חובש קרבי. טוב, אבל הוא אחרי מלחמת לבנון אז לא היה חסר לו נסיון

למעלה