פעם אחת ולתמיד!

Blue Aura

New member
פעם אחת ולתמיד! ../images/Emo189.gif

לכל השואלים - מה זה כלבנות? כלבנות בעיקרון זה לאלף כלבים ובתוך זה יש נושאים שמשרד החינוך אילץ להכניס כדי לאשר את המגמה. זו התוכנית לימודים שלי: עיוני. ביולוגיה של הכלב - מערכת העיכול, מערכת החיסון - חיסונים, הפרשה פנימית - הורמונים. חושי הכלב - 5 החושים. התמקדות בשמיעה וריח. טיפוח הכלב - סוגי פרוונה והטיפול בה, תספורות היגיינה מול תספורות גזע, מוצרי טיפוח שונים. תקשורת ושפת גוף של הכלב - מה משדר הכלב? אפיון גזעים, תקשורת א-מילולית. טפילים חיצוניים ופנימיים - מניעה, איבחון וטיפול. (עכשיו התחלנו על זה) פתולוגיות של הכלב - עיכול, אף, אוזניים, עצבים, עור ופרווה, שתן. גידול - גנטיקה - בהקבלה לפרקי ביולוגיה הנלמדים. אנטומינה של מערכת הרבייה - זכר ונקבה - אנטומיה + פתולוגיות של מעכרת הרבייה. רבייה - ייחום, הרבעה, הריון, המלטה, עיקור וסירוס (זה ביולוגיה - 2 יחידות מהכלבנות כולה) גורים - חודשי החיים הראשונים, שנת החיים הראשונה. הכלב הקשיש - טיפול, תזונה, תמיכה. תזונה - הרכב והתאמה לגזע, גיל ובעיות יחודיות. עזרה ראשונה - מתן עזרה ראשונה, מכת חום, הרעלות, הכשה וכו'. בעיות התנהגות - תוקפנות, שיעמום, התנהגות אובססיבית. בחירת כלב בית - תיאום ציופיות הדדי, בחירת הגזע המתאים. הרצאת וטרינר - חיסונים ו\או תזונה ו\או הפרשה פנימית ו\או בדיקה כללית ייבחר בהמשך השנה. מעשי. אילוף משמעת בסיסית חזרה - 5 פקודות בסיסיות+ מילות עזר, רצועות ארוכות, בלי רצועה, אילוף פרטני + אילוף קבוצתי, עבודה עם כלב קבוע וכלבים שונים, גזעים וגילאים שונים, חיזור ותיקון. אילוף משמעת בסיסית כלבי לקוחות (של הכלבייה) ואילוף ייעודי למטרות מסויימות על פי דרישת הלקוח. האכלה, ניקיונות, החלפות - השתלבות בעבודת הפנסיון הקבועה. כירות עם מתקני הכלבייה לפי איפיון המתקנים ותפעול המתקנים. תיכנון מבנה הכלבייה + קליטה והוצאת כלב מפנסיון - סיור מנוחה בכלבייה, טופס קליטת כלב, רחצה והברשה (עשיתי את זה לפני שבועיים בכלבייה. P:), סריקת כלב לפני יציאה מהכלבייה. הרבעה - בתיאום עם לו"ז הכלבייה, ולפי תוכנית הלימודים העיונית. המלטה - התאום עם לו"ז הכלבייה, ולפי תוכנית הלימודים העיונית. וטרינר - בדיקה כללית בקליניקה והשתתפות בעת קבלת טיפול רפואי: ניתוח, הזרעה מלאכותית, חיסונים ו\או עיקור וסירו לפי לו"זה כלבייה, וטרניר ותוכנית הלימודים. סיור מקצועי - פרטים בהמשך: אפשרות לבי"ס לכלבי נחייה, עוקץ או כלבי משטרה. (
) מבחני חושים - מבחני טעם וריח - כנראה בבית ירח (הבי"ס שלי. P:) על פי תוכנית הלימודים. שפת גוף של הכלב + "אישיות הכלב" - מבחני תגובה לסיטואציות שונות, התאמת כלב לייעודו בעתיד, כנראה בבית ירח ולפי תוכנית הלימודים. כלבים טיפוליים - פעילות חוויתית בבית הקשישים ו\או עם גני ילדים. זהו, זו תוכנית הלימודים שלי לשנה הזו ושנה הבאה 2 בגרויות - עיוני ומעשי: עיוני המורה שלי כותבת לפי מה שמשרד החינוך מורה לה ומעשי זה עם בוחן כלבן שרואה עם אני יודעת את כל הפקודות, איך אני מתקשרת עם הכלב וכו'. השנה בגרות בביולוגיה.

Blue Aura

New member
וכבר צריך להקפיץ. ../images/Emo178.gif ../images/Emo189.gif

הכל בגללי.

Infinity AL

New member
נשמע מעניין../images/Emo70.gif

את לומדת מעשי בכלביית אפיקים? הייתי שם קיץ אחד במשך שבועיים-שלושה, יחד עם המתנדבים, איזה מקום
קצת עצוב אמנם לראות כלבים בכלובים אבל בסה"כ התנאים שם ברמה טובה..והכלבים מדהימים אחד אחד......

Blue Aura

New member
כן. ../images/Emo99.gif

הכלבים שמה מדהימים. ^^" כמה שהם בכלובים והכל את רואה אותם שמוציאים אותם לטיול כמה הם שמחים, ובכלל גם שלא מוציאים אותם. אני מכירה כלבים שיש להם בעלים טובים וגם ככה הכלבים לא כ"כ שמחים או אדישים. וכן, יש להם תנאים מעל ומעבר, המנהל של הכלבייה מלטפל בהם כאילו כולם הם הכלבים שלו [והם כן P:] ולכל אחד הוא נותן תשומת לב. אחד אחד.

dark dumb

New member
יוו איזה מגניב!!

גם אני הייתי רוצה ללמוד את זה... פסיכולוגיה-סוציולוגיה רולזז חחח

Stinki Winki

New member
איזה מגניב../images/Emo2.gif

הלוואי והיה בכל ביצפר.
המעשי נשמע מזה כיף^^

הדרייי1

New member
אוףף כל פעם שאת כותבת על זה אני

מתבאסת!!!!! גם אנחנו למדנו כלבנות וביטלו לנו את זה בגלל שלא היו מספיק תלמידים :( איזה כיף לך !! היה ממש כיף שנה שעברה שלמדנו כלבנות.. ודרך אגב גם מביאים כלבים מאפיקים??

Blue Aura

New member
כן... ../images/Emo189.gif

אבל רק שנה שעברה עשינו את זה. השנה כבר לא.

Tinkit16

New member
../images/Emo55.gif וואו ../images/Emo2.gif

זה נשמע ממש מעניין, ועוד בתור מגמה..! וממ בית ירח זה בצפון, נכון
אני אישית פעם הייתי במציג (נוהג) צעיר... שילדים/נערים מציגים כלבים... אז בין היתר למדנו קצת על כלבנות גם, אבל יותר על איך להציג, איך לסרק... וכמובן,
.

למעלה