פעם אחת ולתמיד

שמלת תחרה1

Well-known member
אולי כדי שיראו את שקיפות השמן
כמה שיותר שקוף ככה הוא מזוייף
התשובה!

הסיבה לכך ששמן הזית נמכר כמעט אך ורק בבקבוקי זכוכית או פח ולא בפלסטיק נובעת מהעובדה שגם שמן הזית וגם הפלסטיק הם חומרים שומניים עם הרכב כימי דומה, דבר שגורם לחלקיקים קטנים לעבור מהאחד לשני. ביטוי לכך אפשר לקבל מהדוגמא המעצבנת הבאה:

אלפיני

Well-known member

למה שמן זית נמכר בבקבוקי זכוכית?​

בקבוק זכוכית כהה אם נדייק שכן שמן זית רגיש לאור.

ישנם כמה סיבות לכך. זכוכית, או כלי פח ייעודי שומרים על חיי מדף ארוכים יותר. ומכיוון שבניגוד לשמן סויה או חמניות לדוגמה, דרגת החמיצות של שמן זית גבוהה יותר ולכן אחסון בפלסטיק גורם לכך ששמן הזית סופג ממנו רעלים.

שמלת תחרה1

Well-known member
אנחנו מוכרים את שמן הזית שלנו בג'ריקנים 16 לט.
וכן בפחים של 5 לט.
מעולם לא מכרנו שמן זית בבקבוקים...
גם בפח זה מצוין.
והסיבה
הסיבה לכך ששמן הזית נמכר כמעט אך ורק בבקבוקי זכוכית או פח ולא בפלסטיק נובעת מהעובדה שגם שמן הזית וגם הפלסטיק הם חומרים שומניים עם הרכב כימי דומה, דבר שגורם לחלקיקים קטנים לעבור מהאחד לשני. ביטוי לכך אפשר לקבל מהדוגמא המעצבנת הבאה:

raya

Well-known member
מילא בבקבוקי זכוכית, לא ברור לי מדוע חלק מהיצרנים מבקבקים בבקבוקים שקופים ולא חומים.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
מילא בבקבוקי זכוכית, לא ברור לי מדוע חלק מהיצרנים מבקבקים בבקוקים שקופים ולא חומים.
מה זה משנה? מילא אם זה זכוכית או פלסטיק אני יכול להבין. אבל מה משנה צבע הבקבוק?

raya

Well-known member
מה זה משנה? מילא אם זה זכוכית או פלסטיק אני יכול להבין. אבל מה משנה צבע הבקבוק?
משנה, ועוד איך משנה. מעתיקה תשובה מאתר יצרנית שמן הזית (בין השאר) "פתורה".

• יש לאחסן את השמן במיכל אטום (עדיף מזכוכית כהה/ פח). בקבוק פלסטיק אינו מתאים במקרה זה. שמן זית בשילוב עם חומרים פלסטיים מגיב ביצירת חומרים רעילים.

מקור נוסף:

כדי לשמור על איכות השמן יש להימנע משלשה גורמים הפוגעים בשמן הזית ומאיצים את התחמצנותו:

1. חמצן
  2. אור
  3. חום
  4. ותשובה נוספת - מעתיקה רק את הקטע הרלבנטי:
  5. אור

קרינת ה- UV פוגעת בשמן הזית ומאיצה את תהליך ההתחמצנות שלו.

שמן זית חייב להיות מאוחסן במיכל אטום לאור. מיכל פח או זכוכית כהה. בוודאי לא פלסטיק מכל סוג.

יש לאחסן את השמן בארון סגור או במזווה עם חשיפה מינימלית לאור. בשימוש שוטף של מס’ שבועות אין בעיה להציב את הבקבוק על השיש. השמן ישרוד חשיפה קצרה של אור.
  6. נא להתעלם מהמספרים שנוספים (4,5,6)

למעלה