פעם אחת, לפני הרבה שנים...

udiwudi

New member
פעם אחת, לפני הרבה שנים...

..חיו להם משפחת דרקונים. אבא דרקון, אמא דרקונית, ו-2 ילדים דרקונים (פושפוש ופיצי). יום אחד, קם פיצי ואמר לאבא "אני רעב!". אמר אבא: "רוצה גלידה?" ענה פיצי: "לא". "שוקולד?" "לא" "עוגה?" "לא" "פיל?" "כן!!!" אז הלך ועף לו אבא דרקון לחפש פיל. חיפש פה - לא מצא. חיפש שם - לא מצא. חיפש אצל אנג'ל - דחוס מידי. חיפש אצל מונטרול - גב פתוח מידי. חיפש אצל בריל - אין שנהב, ופושפוש בדיוק בונה פסנתר חדש... לבסוף מצא פיל אצל לאנג. אבל לאנג לא רצה לתת את הפיל שלו. "תקנה את ODS" הוא אמר בקרירות מתמטית תוך כדי חישוב של נקודת ייחוס מסובכת במיוחד. אז אמר אבא דרקון ללאנג: "תסתכל אחורה יש שם שעון קוקיה בגודל קרנף של ג'ואסל!". "איפה, איפה?!" שאל לאנג, ומיד הסתובב אחורה. בדיוק באותה השניה חטף אבא דרקון את הפיל של לאנג מתחת לזקנו ועף לו חזרה הביתה. לכשהגיע הביתה שאלה אמא דרקונית בזעם "למה פיל?". ענה אבא "כי פיצי רצה לאכול פיל". ענתה אמא "אבל אתה יודע שאמרנו שלא מקבלים פילים עד שהם לא מסדרים את החדר - אתה תמיד שובר לי את הסמכות!". ענה אבא: "כן, אבל תסכלי איזה פיל יפה - גב סגור, חדק מעוצב, שיני שנהב בוהקים עם היפוך צבעים, שימוש מקסימלי בנייר!". ענתה אמא: "טוב אז רק הפעם. אבל פיצי חייב לסדר את החדר מכל חלקי הדפים הגזורים על הרצפה, שאריות הטישיו פויל, אטבי הכביסה, הספרים הזרוקים לכל עבר, סרגלי החיתוך, צבעי ספריי וכ"ו". "סיכמנו" ענה אבא. אז פיצי קיבל פיל טעים ומעוצב, פושפוש בנה פסנתר (של קרופורד) משיני השנהב, ואמא הסכימה פעם אחת אחרונה לשבירת סמכותה. והם חיו בעושר ואושר. הסוף.

udiwudi

New member
ופרטים...

ושוב שלום לפורום השוקק. כפי שאפשר היה לנחש, הגיע לי השבוע בדואר הספר של סטושי קמיה מ-Origami house Japan. מבחינתי ספר מופלא. קיפולים ארוכים (אך מהנים), הוראות ברורות מאד, דגמים מתוכננים בצורה יעילה מאד, תחושה שאין אף קיפול מיותר סתם לשם הסיבוך. והכי הפתיע אותי לגלות שהוא בעצם די ילד... יליד 1981, הדגמים הראשונים בספר הם מגיל 14 (!) וה-divine dragon המסובך הוא מגיל 16... אני קצר רוח לראות מה הוא יעשה בעתיד שהוא יעבור את הפאזה של דמויות ממשחקי פינאל פנטזי, דמויות פנטזיה ודינוזאורים. ולפרטי הדגמים מהסיפור לעיל: אמא דרקון - Ancient dragon של סטושי קמיה מהספר "Works of Satoshi Kamiya". נייר פויל 50סמ ירוק (שהוזמן מהאתר של ניקולס טרי). הצד הלבן נצבע טרם הקיפול בצבא אקרילי שקוף (אדום - ורוד) מסוג "Deka". ללא טיפולים מיוחדים לאחר הקיפול. הפויל שומר על הצורה באופן יעיל. לקח כ-5 שעות. אבא דרקון - גם Ancient dragon של סטושי קמיה מהספר "Works of Satoshi Kamiya". נייר פבריאנו אדום 70סמ (ingres) בקיפול רטוב עם מתיל צלולוז ללא צביעות. פעם ראשונה שהשתמשתי בסוג זה של נייר שהוא די דק. השתמשתי בעבר רק בדפי פבריאנו עבים יותר. הנייר מתקפל טוב, די עמיד (טיפה פחות מנייר אריזה), ויש לו מרקם מרשים. כצפוי הוא לא שומר על הצורה בכלל - ולכן יש צורך בהרבה מאד הרטבות עם מתיל צלולוז בסוף והרבה מאד אטבי כביסה - ראו צילום. בבוקר למחרת התקבל מודל יפהפה, יציב וקשיח. בסוף טופל גם בלכה. הכל ביחד כ-10 שעות. פיל - של לאנג מתוך "Origami Design Secrets". קופל בקיפול רטוב מנייר מדפסת A4 רגיל בגודל 20סמ שנצבע טרם הקיפול בצבע ספריי אפור. ולדרקונים הילדים במיקרו אוריגמי: ילד דרקון 1 - KNL Dragon גם של לאנג וגם מתוך הספר לעיל. נייר אריזה חום פיצי 12סמ נצבע לפני הקיפול בצבע ספריי כתום וטופל בלכה בסוף. ילד דרקון 2 - של ג'ון מקאווה מתוך הספר "Viva Origami" - נייר מדפסת A4 רגיל עוד יותר פיצי בגודל 10סמ נצבע לפני הקיפול בספריי ירוק, טופל בלכה בסוף. אודי.

yochaytzur

New member
מילות עידוד

היי אודי. מציטוטך: "ושוב שלום לפורום השוקק" אני חש שמתחילים לתקוף אותך הרהורים בנוסח "למען מה ההתאמצות לכתוב פה, ממילא אף אחד לא קורא...". ובכן - כעוקב נלהב אחרי כל post שלך, פותח כל תמונה ל full size, ואף דורש מכל קורבן תמים בבית שרואה טלויזיה להגרר למחשב "לראות משהו מדהים!" אני מבקש שלא תרפנה ידיך! המשך להעלות פה עוד מעבודותיך ואל תתיאש מיבשושיותו המופגנת של הפורום. ולשאלתך "אז למה אני לא מגיב" אענה: כשאני רואה את התמונות שלך אני לא מוצא את המילים להביע את התפעלותי. אז לסיכום: המשך לפרסם כי יש מי שקורא ונהנה. נ.ב נפגשנו בכנס בצאלים, ושם כבר אמרתי לך משהו כזה.

bshuval

New member
כל הכבוד

גם אני קורא בפורום, וגם אני נהנה לראות את התמונה השבועית של מה שקיפלת. כל הכבוד על הקיפול. מאד מרשים. אהבתי את התמונה של הדרקון עם האטבים. סטושי קאמייה הוא אכן צעיר ולא רחוק מגילי (אני יליד 1980) והוא אחד משורה של יוצרים צעירים ומוכשרים ביותר (לדוגמה בריאן צ'ן בן 26, ג'ייסון קו בן 20, פיטר פלוטה בן 19, איילין טאן בת 30 לערך, דניאל רובינסון בן 27 (או משהו קרוב), הידאו קומטסו עוד מעט בן 30, ועוד הרבה יפנים צעירים). מדי שנתיים בערך מתקיימת ביפן תחרות טלווזיונית של אוריגאמי. התחרות מעניינת ביותר. בדרך כלל ישנם 4 מתמודדים על תואר "אלוף האוריגאמי הטלוויזיוני". בתחרות האחרונה התמודדו סטושי קאמייה, טקאשי הוג'ו, ועוד שניים. היו שלבים רבים בתחרות (אם אני לא טועה תיארתי אותה בפורום לפני זמן מה). הזוכה בארבע התחרויות האחרונות הוא סטושי קאמייה. השנה לקראת דצמבר (או ינואר של שנה הבאה, זה עוד לא הוחלט סופית) תצולם תחרות אוריגאמי טלוויזיונית כזו. כמובן שקאמייה יהיה בין המתמודדים. וכנראה יביאו גם מתמודד זר (לא יפני). עד שלא הוחלט סופית האם להביא אותו אני מעדיף לא לחשוף את זהותו. פרטי התחרות עדיין לא ברורים, אך שמעתי שייתכן ויעשו שלב "מוקדמות" בהם כל המתמודדים יתמודדו בינם לבין עצמם (ללא קאמייה), והזוכה יתמודד מול האלוף הנוכחי, סטושי קאמייה. פרטים נוספים אמסור כשיהיו לי (אני מקווה להשיג הקלטה של התכנית, אך אני בספק אם אצליח). (אני לא בסדר משום שאני לא מעלה תמונות של דברים שקיפלתי, אבל זה בדרך כלל משום שאני מקפל בעיקר דגמים גיאומטריים שאני לא יודע כמה אנשים מעוניינים בהם, כמו כן אני בדרך כלל לא מקפל לתצוגה והצילום לא מוסיף, ורוב הדגמים שאני מקפל לא קיימות להם הוראות, או שההוראות נמצאות בספרים או פרסומים שקשה להשיג (לדוגמה באימאג'ירו... שלאף אחד בארץ אין.). כמובן שההרגשה לאחר שמקפלים דגם במשך 10 או 20 דקות כמוני היא שונה לחלוטין מההרגשה לאחר קיפול דגם במשך מספר שעות. אם תהיה בקשה אעלה קצת תמונות של הדברים שאני מקפל לאחרונה.)

painapple

New member
פשוט מדהים.

וגם אהבתי את הסיפור
[שלא תחשוב שלא קוראים או רואים..]

kanabis34

New member
מדהים!!!

אז שלא תחשוב שאף אחד לא קורא פה ולא מעריך את העבודה שלך, העבודות שלך מדהימות ובכלל כל העבודות שאנשים מפרסמים פה בפורום הם מדהימות הלוואי והייתי מצליח לקפל ברמה כזאת....או חצי מהרמה הזאת..:) קיבלתי למען האמת ספר אוריגאמי חדש מיפן אז התחלתי לקפל שוב אחרי שהרבה זמן לא קיפלתי ובתקווה שבקרוב אני יעשה אולי איזה גיחה קטנה ליפן ושם אני ירכוש לי איזה כמות נכבדת של ספרים :) the_k

bshuval

New member
"לקפל ברמה כזאת"

גם אתה יכול! זה דורש נסיון, סבלנות, ונייר מתאים. לא תוכל לקפל את הדרקון של קאמייה מנייר בגודל 10 סנטימטרים על סנטימטרים (אע"פי שאני מכיר אנשים שיכולים, אבל באמצעות נייר מיוחד ולעיתים כלים מיוחדים). יש להתאים את הדגם אותו אתה מקפל לגודל הנייר שאתה משתמש בו. בנוסף, לעיתים על מנת לקפל את אותו הדגם בדיוק מנייר אחר (בגודל אחר, בעובי אחר, וכו') יש לקפל את הנייר באופן שונה לחלוטין. לדוגמה "קיפול לינארי" לעומת קיפול מתרשים קפלים. על מנת להתקדם, התחל בדגם לא מסובך יתר על המידה וקפל אותו לשביעות רצונך. לאחר מכן עבור לדגמים מורכבים יותר. הטכניקה משתפרת די מהר. מה שקשה לשפר הוא העיצוב הסופי, ושם אין לי טיפים לתת לך (זה שלב שאינני אוהב לעשות, ולכן אני לא משקיע בו. כאמור, אני מקפל דגמים בעלי אופי שונה. זה לא אומר שהם לא מורכבים -- אלא רק שהם בעלי אופי שונה של קיפול).

kanabis34

New member
צודק אבל..

אני יגיד לך איפה התחילה הבעיה שלי קנו לי ספר לפני כשנה וחצי (חדוות אוריגמי - קוניהיקו קאסאהארה) שם ניסיתי את המודל הראשון ונתקעתי, זה דיי הרס לי את כל הרצון להמשיך עם זה כי אמרתי לעצמי אם אני לא מסתדר עם הקיפול הראשון שיש בספר כניראה שאני נמצא לא במקום הנכון, בכל מקרה כל עניין האוריגאמי המשיך וממשיך לעניין אותי במיוחד לאחר שאני רואה עבודות מושקעות כמו של אודי בכל מקרה לפני כשבוע קיבלתי ספר אוריגאמי מיפן עם המון דגמים אומנם רובם פשוטים אבל בנתיים לא היו לי כל אכזבות אז לכן אני התחלתי להכנס לזה יותר, אבל הבעיה היא שאותי מעניין בכלל כל עניין האוריגאמי המודולרי ובזמנו היה ספר שנורא עניין אותי רק בנושא המודולרי אבל עדיין לא יצא לי לרכוש אותו אבל אולי בקרוב. עכשיו הגיע לידיי הספר John Montroll - Bugs and Birds in Origami ואני מתלבט אם בכלל להסתכל בתוכו או שעליי להמתין עוד? ומה עם הספרים של רוברט לנג ? ובכלל אני אשמח לדעת עם איזה נייר הכי מומלץ לקפל את הדגמים של החרקים שיש בספר של ג'ון? לי בעיקרון יש שתי חבילות של דפי אוריגאמי שנקראים נייר חן אוריגמי בגדלים שונים שאיתם עד כה השתמשתי השאלה היא אם זה מתאים בכלל... בכל מקרה אני לא ישעמם אותכם עוד עם סיפורים :) המשך יום טוב, the_k

amitzur66

New member
זאת בעיה זאת ?

אתה לא משעמם בכלל. הבעיות שאתה נתקל בהן הן משהו שכל מי שמתחיל להתעניין באוריגמי עובר. כמובן, אלה לא בעיות. זה כל הכיף! תתחיל לקפל, ותראה איך אתה תישאב פנימה. היופי הוא שכרגע כל מה שנחוץ לך זה דפי A4 לבנים של מדפסת. אבל אם כבר יש לך ניירות אוריגמי שחתוכים לריבוע - עלית שלב, היפ היפ הוריי ! כמובן, לא כל הניירות באותה איכות. הדרך לדעת מה טוב היא לא לשאול, אלא לנסות בעצמך - אתה תקפל איזה דגם ותשים לב שלנייר הזה יש בעיה שיורד לו הצבע. האצבעות שלך פתאום קיבלו גוון ירקרק. או שהוא נקרע בקלות. או שהוא עבה מדי, ובדגמים מסובכים הוא גורם לך להזעת יתר באיזור בית השחי... הבנת ת'פרנציפ. אם אתה נמשך למודולרי - תקנה יש ניירות מיוחדים שחתוכים לריבועים קטנים עם דוגמאות שהופכות את הדגמים ליפהפיים. אני קיפלתי במשך כמעט 20 שנה עם ניירות לבנים עד שהגעתי למסקנה שכדאי לעלות כיתה. אל תהיה בלחץ. לחברים פה יש תשובה לכל שאלה שאפילו עוד לא עלתה לך בראש :) שנה טובה !

kanabis34

New member
אוקיי,

תודה על התגובה, אשמח לקבל את דעתך בנושא השאלות ששאלתי ובכלל מי שיכול להגיב אני אשמח. חג שמח ושנה טובה לכולם! the_k

bshuval

New member
תשובות

אם אתה מתעניין בעיקר באוריגאמי מודולרי, אני לא ממליץ לך על הספרים של רוברט לאנג. הוא מתמחה בעיקר (אך לא רק) בקיפולים מאד מורכבים. גם דגמי החוליות שלו שאני מכיר אינם פשוטים. לגבי הספר של ג'ון מונטרול: ג'ון מדרג את הדגמים בספרים שלו לפי רמת קושי. ספציפית בספר שאתה מדבר עליו, הציפורים לא קשות במיוחד ואני ממליץ לך להתחיל מהן. לגבי נייר חן: לדעתי הוא קצת עבה מדי לקיפול החרקים. לקיפול החרקים של ג'ון מונטרול אתה יכול להשתמש בשקט בנייר אוריגאמי תוצרת המרכז הישראלי לאוריגאמי. תקנה חבילות של נייר גדול ולא תהיה לך כל בעיה. כמובן, מומלץ לבוא למפגש חובבים בו תוכל לפגוש חובבי אוריגאמי שונים בכל הרמות ולשאול אותם שאלות באופן אישי. במפגש גם יוכלו לעזור לך בקיפול דגמים מסוימים אם אתה מתקשה (תביא איתך את הספר בו נמצא הקיפול בו אתה מתקשה)

kanabis34

New member
תודה רבה

אני באמת צריך לבוא לאיזה מפגש לראות את יצירות המופת שלכם :) הממ אני אומנם מתעניין במודולרי אבל בהחלט הייתי שמח להבין איך להכין את החרקים של ג'ון מונטרול או רוברט לאנג, אבל כפי שבאמת ניראה לי אני יצטרך לחכות עם זה קצת :) טוב כרגע אז אני ימשיך לי עם הספרים הפשוטים שיש לי וניראה איך אני מתקדם... תודה רבה לכולכם פה, the_k

למעלה