פעם בהתעמלות היתה גם כוריאוגרפיה

אמא לה3

New member
פעם בהתעמלות היתה גם כוריאוגרפיה

תרגיל מדהים של מתעמלת מדהימה, סווטלנה בוגינסקיה, אליפות העולם 1989 (אני אשכרה זוכרת את התרגיל ב"לייב").... התרגיל

נעממהה

New member
נראה לי שגם אז לא ראו הרבה כאלה...

זה בהחלט ייחודי. וואו.. אבל פה ושם אפשר למצוא עוד כאלה... לגבי היום, לדעתי זה הרבה בגלל שיש יותר פסים של אקרובטיקה וזה לוקח זמן תרגיל. (באולמפיאדה האחרונה היו עשו חמישה פסים!! עכשיו בחוקה הורידו לארבעה נראה לי...). יש לכם עוד רעיונות למה היום יש פחות כוריאוגרפיה? אני לא מצליחה לחשוב כרגע..

אמא לה3

New member
ככל שעובר הזמן

מה שפעם נקרא "התעמלות נשים" היום זה כבר אקרובטיקה לנערות , ולא, לא הכוונה לפרמידות.... זה חבל לדעתי כי כל היופי פעם היתה התנועתיות המקסימה, ה"בלט" עם פסי האקרובטיקה. עד כמה שאני נהנית לראות נערות מבצעות פסים קשים ומרשימים, לדעתי, פעם, ההתעמלות היתה יפה הרבה יותר... ובוגינסקייה לא היתה היחידה שהרשימה בכוריאוגרפיה שלה, היתה גם את סיליבץ', ושושונובה וכמובן האחת והיחידה פודקופייבה.

נעממהה

New member
אבהיר את עצמי

כן, גם להם היו כוריאוגריפיות יפות אבל מה שקישרת פה זה אחרת לגמרי. פודקופייבה רקדה בלט מקסים אבל היא לא עשתה תנועות של גיטרה בתרגיל שלה,לא? זה תרגיל יותר פיקנטי...

Tammie

New member
זה באמת תרגיל מקסים ויחודי

ואני חושבת שגם הפסים שהיא מבצעת לא היו מביישים אף מתעמלת. ומעבר לזה, להכניס קצת כוריאוגרפיה לריקודים זה לא משהו שתופס הרבה זמן מהתרגיל ואפשרי לחלוטין, צריך רק לרצות לעשות את זה. והאמת היא שלא צריך ללכת כל כך אחורה, הנה קישור של תרגיל הקרקע של קרלי פטרסון מאתונה 2004. אחד התרגילים המקסימים בכלל ומבחינת כוריאוגרפיה בפרט. ממש רואים שיש לתרגיל אופי, והמוזיקה היא לא סתם מוזיקת רקע. http://www.youtube.com/watch?v=LukpxzCw0w4

נעממהה

New member
זה דווקא לא אחד מהאהובים שלי...

לא המוזיקה ולא התנועות. קראתי גם הרבה ביקורות עליה שהיא קצת רובוטית.. יש בזה משהו.. חסרה האלגנטיות. אז כדי לאזן, אני אביא תרגיל שהוא ההפך הגמור מזה של קרלי. אנה פבלובה, אחת המתעמלות הפחות מוערכות שהיו אי פעם, וממש שלא בצדק. והוא אפילו עוד פחות אחורה- ביג'ינג 2008. http://www.youtube.com/watch?v=LukpxzCw0w4 מישהי מזהה את המוזיקה?

למה? אנה פבלובה כן מוערכת

למה את אומרת שאנה פבלובה לא מוערכת? היא מוערכת מאוד

נעממהה

New member
בוא נגיד ככה...

היא מוערכת , ועדיין לא מספיק.. לדעתי המקום שלה צריך להיות הרבה יותר גדול כי בסך הכל היא מתעמלת שיש בה את "כל החבילה"- גמישות, אלגנטיות, בגרות, דרגת קושי, השתתפות בשתי אולמפיאדות (לא דבר של מה בכך) ועוד... מתעמלת קלאסית לקרב רב.. חבל שפיספסה כל כך הרבה.. הנה רשימה: באתונה היה חסר לה 0.025 כדי לזכות בארד בקרב רב.. בביג'ינג עלתה לארבעה גמרים- בקפיצות קיבלה ציון 0 על אחת הקפיצות כי התחילה לפני שניתן אור ירוק בקרקע נפלה בצורה לא אופיינית אחרי האכזבה הענקית מהקפיצות בקורה סיימה רביעית כשחסר לה 0.05 כדי לזכות בארד... בקרב רב סיימה שביעית העובדה שמעולם לא זכתה במדליה משמעותית, גורמת לכך שהיא לא מספיק מוכרת כמעט לעולם ההתעמלות, וחבל... איזה מתעמלת מוחמצת. ודרך אגב, בגלל שלא עניתם על השאלה שלי מה שם המוזיקה שלה- זה אקסודוס.. מגניב, לא?

אמא לה3

New member
ראיתי...

אז ככה, מבחינת הקוריאוגרפיה, באמת זה תרגיל נפלא, הרבה תאטרליות ואופי והמוסיקה נהדרת, אבל... חסר לדעתי נשמה קצת בתרגיל, היא אמנם רוקדת יפה אבל כמו שנעמה אמרה חסר את קרלי בתרגיל, את מה שיש לה ולאישיות שלה לתת ופה דוקא לבוגינסקייה יש יתרון, היא כן, לדעתי נתנה ממש את עצמה, תרגיל נשי מאוד של סוטלנה.

זה נושא מטריד בהתעמלות

דווקא בשנים האחרונות, המגמה היא כן להעלות את רמת הכורואוגרפיה בתרגילים. החוקה החדשה משתדלת מאוד לעודד את זה. קודם כל, הוסיפו עוד מלא הורדות על כואורגפיה. פעם הייתה רק הורדה אחת כללית, היום יש המון הורדות על כורואגרפיה, למשל: מימיקה של הפנים, התאמה למוסיקה, מבנה התרגיל ועוד. בהתחלה אפילו עשו לזה ציון משל עצמו, זאת אומרת שהיה ציון התחלתי, ציון ביצוע וציון כורואגרפיה. בנוסף, גם עשו מספר שינויים כדי לעודד עוד כורואגרפיה. לדוגמא: הורידו לגמרי את הדרישה לשרשרת תנועתית, של 2-3 תנועות מחוברות. במקום זה הכניסו דרישה שנקראת פסאז': פסאז' זה אמור להיות רצף של תנועות עם צעדי קישור ותנועות ביניים ביניהם. זאת אומרת שרוצים שהמתעמלות ירקדו ויתנועעו ביצירתיות לפי המוסיקה, ולא יעשו שרשרת של 2-3 תנועות הכי קשות שהן לאו דווקא הכי יפות. אני מסכימה אתכן, שכרגע כל זה עדין לא עד כדי כך עוזר, והדגש בתרגילים ניתן על האקרובטיקה ולא על הכורואגרפיה. זה בגלל שמה שמעניין את המתעמלות זה מדליות, ולא יופי וכורואגרפיה.

אמא לה3

New member
בואי נדייק...

זה מה שמעניין את המאמנים....בגילאים הצעירים, המתעמלות הן "בובות".

לא דיברתי על הגילאים הצעירים

דיברתי על מתעמלות באולימפיאדה. אבל אני מאמינה שגם שם, רוב המתעמלות הן "בובות" של המאמנים...

למעלה