פעם היה דיון על הספארי

dylan

New member
פעם היה דיון על הספארי

אבל עד כמה שזכור לי הוא התמקד בחיות בכלובים.. אז יש לי שאלה אחרת בעקבות ויכוח עם מישהו.. מה עם הבע"ח שחיים בשטח הפתוח בספארי? ליענים, זברות, היפופוטמים וכו´ בעצם יש שטח די גדול, אין להם אויבים טבעיים ויש להם מזון בשפע.. אני הייתי בצד שמתנגד בכל מקרה לעניין, אבל גם לצד השני יש טיעונים לא רעים שחושבים על זה.. אני לא מדבר כמובן על לכידה של בע"ח על מנת להביא אותם לספארי, אלא על המשך המצב הקיים ע"י התרבות בשבי.

אני בעד

גני חיות מודרניים, שמאפשרים לחיות לחיות בצורה הקרובה ביותר לחיים בטבע הם בעלי חשיבות בעיני. קודם כל הם מאפשרים תוכניות רבייה לבעלי חיים בסכנת הכחדות - וזו עבודת קודש. חוץ מזה, הם מקום מפגש בין בני אדם לחיות וזה כלי חינוכי חשוב. אני חושבת שמפגש בלתי אמצעי שכזה הוא דרך חשובה להגיע אל אנשים ולגרום להם להבין את חשיבות שימור חיות הבר. עדיף, בעיני, שבני אדם יראו חיות בגן חיות (או ספארי) כי אם הם יגיעו לטבע בשביל זה אז מהר מאוד לא ישאר טבע אלא יער של שקיות במבה.

boardsmash

New member
אלו מילים!

שכולם יהיו בעלי דיעה כמו שלך! גן החיות, כפי שהוא משמש כבית לבעלי החיים השונים, הוא גם כלי חינוכי בעל ערך עליון שיכול להציג במידה רבה את מקום החיות בעולמנו. בספארי בר"ג לדוגמא, קיימים חוגים לילדים, נוער ומבוגרים כאחד, שלא לדבר על הקייטנות, והמחנה לנוער בחופשת הקיץ! כל אלה בנוסף לביקור רגיל בגן החיות מעלים את רמת המודעות ויעזרו לנו ולבעלי החיים לשמור על כדה"א ולהפוך אותו לטוב יותר!!! כמובן שאני-בעד! אך איני מעודדת גני חיות כדוגמאת גן החיות בקאבול, אפגניסטן-שם כרתו לאחד הדובים את אפו...
שירי..

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

האפי לי

New member
אני נגד

אני לא חושבת שהיתי מוכנה להיות מוצגת לראוה או צלובה, אפילו בשביל מטרה נעלה אני לא חושבת שהוגן לצלוב בע"ח אחרים אריות, זברות, צביים, יענים הם חיות שבטבע מתגוררות בשטחים פי 10 יותר גדולים- למרות הקצבת המקום זה אכזרי. בע"ח מוחתם קשה להחזיר לטבע אבל בכל זאת צריך להפסיק את התופעה הנוראה הזו של גני חיות אני לא חושבת שמצפייה בבע"ח מתוסכל אנשים מקבלים מודעות למשל בגן הזאולוגי בחיפה שעבר שיפוץ אדיר הודות לתורם נדיב שקנה, גם בכסף, את דרכו לגן עדן, היום בע"ח חיים בכלובים שחתומים בזכוכית ולכן מנותקים מרעש המבקרים וחיים את החיים הרגילים שלהם בהתעלמות מהעוברים ושבים. מאחד המבקרים היותר קבועים של הגן שמעתי שהוא והבן הקטן שלו מאוד מאוכזבים מהשינוי כי הם לא זכו לתשומת לב לאנשים לא נחמד לראות את החיה אם היא "לא רואה אותם"- לא מעניין אותם שיותר טוב לה אמת שהיה לי הרבה פחות ידע אם בתור ילדה לא הייתי הולכת למקום ההוא כל כך הרבה פעמים, מצד שני זו חוויה שאולי עדיף לא לעבור שלא לדבר על האכזריות שכרוכה בטיפול ואחזקה של הגן (אספקת בשר/אפרוחים/דגים לכל כך הרבה חיות)

Neta558

New member
גן חיות-לא חינוכי כלל בעיניי!

גן חיות אינו אמצעי חינוכי. אני אסרב לקחת ילדים לגן חיות על מנת ללמד אותם על חיות. גן חיות לא מקרב אנשים לחי ולטבע, כי אם מרחיק אותם מאלו. אי אפשר להתקרב לחיות אם הן בכלובים, לא משנה כמה הכלובים גדולים. בכלל, למה לשים חיה בכלוב ולהציג אותה לאנשים? אני מעדיפה שתעלם מעינינו ותחיה את חייה בשלווה. חיות הן לא מוצגים! גן חיות אינו כלי חינוכי משום שהוא מחנך לתפיסה מסויימת של חיות ותפקידן בעולם. הוא מנציח את נחיתות החיות תחת בני האדם. הוא מקבע מצב בו החיות נתונות לחסדו של האדם. הוא מדגים שימוש של האדם בחיות לצרכיו, גם אם הדבר מפר את חייהן הטבעיים.

m_shy

New member
על תוכניות השבה לטבע

החזרת מינים בסכנת הכחדה לטבע נעשית הרחק מעיני הציבור, ולא תחת עינו הפקוחה. איזורים נסגרים לציבור ומוכרזים כשמורות לצורך כזה. מה הטעם "לשמר" אותם בשבי? כדי להתפעל מהמגוון?! הבעיה של בני האדם הוא חוסר הכבוד שלהם לסביבה ולמינים אחרים. זו הסיבה שקיימת גם הסכנה שציינת שאכן הטבע יתמלא בשקיות במבה. הדרך ללמד אותם כבוד כפי שכתבי כאן למטה, לא עוברת לדעתי דרך גן החיות. על כל מין שנעשים מאמצים להצילו, מינים רבים אחרים אכן נעלמים. עשיתי חיפוש ב"וואללה חדשות" אחר המילה "הכחדה", והתוצאות פשוט מדכאות. כתבה אחת חשובה במיוחד בעיני היא דו"ח האו"ם, לפיו כ-11,000 מינים נמצאים בסכנת הכחדה, ומתוכם 1000 מיני יונקים, כלומר רבע מכמות מיני היונקים המוכרת. "השבה לטבע" היא טיפול סימפטומטי, ואם יורשה לי לומר, אימפוטנטי. בבעיה צריך לטפל מהשורש: האדם הורס את הטבע. ואם אנחנו רוצים ללמד אותו ענווה - אולי לא כדאי לטפח בו את רגש העליונות המופרע שלו. למין ביולוגי אין רגשות או תחושות, ואינו יכול לסבול. למין ביולוגי לא אכפת להכחד. הבעיה היא לא הכחדות מין בעיני, כי אם החורבן שיוצר האדם, והשפטים שהוא עושה באינספור בעלי חיים, פרטים, חשים, נפגעים. שי משולם

זוית הראיה

העלתם נימוקים כבדים נגד גני החיות, בהחלט לא נקודות שאפשר להתעלם מהן, אך לכולם הנחת יסוד משותפת- לבני האדם אין עדיפות על החיות ואין להסכים עם הניצול של האדם את הטבע. אני בכלל לא נכנסת לדיון של האם אני מסכימה עם הנחות היסוד האלה - ככל שהן נשמעות ברורות מאליהן אני חושבת שהן בעיותיות (מה לעשות, אני סטודנטית לפילוסופיה, בכל דבר אני אמצא בעיתיות). אבל יותר מכך, אני חוששת שהנחות היסוד האלו אינן מציאותיות ופעולה לפיהן היא (כמה עצוב) לא כל כך רלוונטית למציאות. כדי להגיע אל בני האדם, כדי ליצור שינוי תפיסתי צריך להתאים את עצמינו אל מציאות החיים וראית העולם של רוב בני האדם. גם אם אנחנו לא מסכימים איתה, אנחנו צריכים לקבל את זה שזוהי נקודת הפתיחה וממנה צריך להמשיך.

m_shy

New member
אנא הכנסי לזה!../images/Emo13.gif

ראשית, נשמח דוקא לערוך דיון גם בהנחות היסוד שהועלו. אנא צייני מהן הבעיות בעיניך אני לא רואה בגני חיות אמצעי חינוכי כלל וכלל, כפי שתיארתי. למעשה, זהו בעיני עוד סממן של ניצול שיש להדביר, מה גם שאין בינו ובין קירוב לבבות בין האדם לבעלי החיים, או בין האדם ובין פרוייקטי השבה לטבע, דבר. פירטתי מה טיבה בעיני של אותה "אהבה" שבני האדם רוחשים לבעלי חיים מביקוריהם בגני חיות, ואין "אהבה" זו מקדמת את הנושא - אלא אפילו מסיגה אותו. זה גם טיבן של פינות ליטוף. ודוקא פינות ליטוף אמורות, לפחות לכאורה, לשאת מסר רלוונטי יותר למאבק למען בעלי חיים, לא?: המבקרים בגני החיות לא צפויים, רובם ככולם, להדרש להחלטות בחייהם ש"אהבתם" או "אי אהבתם" טיגרסים או יענים רלוונטיות להן. פינות ליטוף, לעומת זאת, מכילות בתוכן בעלי חיים שדווקא נמצאות בניצולו של האדם: האם כדאי לעודד את "אהבתם" של בני אדם לבעלי חיים אלה דרך פינות ליטוף?! לא, גם זה לא, מאותן סיבות בדיוק. לגבי ה"מציאותיות": גם השאלה הזו, עומדת על הפרק כחלק מהגישות השונות שבמאבק: בין "זכויות" ל"רווחה". מאבקי וטקטיקות רווחה הם מאבקים וטקטיקות שבאופן ברור יקצרו פירות כבר בטווח הקצר, ואיני מקל בהם ראש בכלל. הם חשובים מאוד. אבל מקומם בהחלט בצד מאבקי זכויות, ולא במקומם. אנשים חייבים לשמוע את רעיון הזכויות לבעלי חיים כבר עכשיו, כבר אתמול. ובניגוד להצהרתך: תפיסת הזכויות לבעלי חיים דוקא מאוד אינהרנטית לתפיסת העולם של רוב בני האדם בעולם המערבי: אפליה היא דבר רע. מתוך ראיה זו, אנשים נקראים לעקביות, ונדרשים ממנה להכיר בזכויותיהם של בעלי החיים. הבעיה שלפנינו אינה כל כך עקרונית, כמו מעשית: אנשים יתקשו מאוד (טרם נתקלתי במישהו שהצליח, למעשה...) להסביר את דרך חייהם המבוססת על אפליה. כמעט כולם יודו באפליה, וחלק לא קטן מהם אף יודה שאינו יודע איך להסביר את קבלתו את האפליה הזו. הבעיה היא שאנשים מוכנים "לוותר לעצמם" בקטע הזה, כי המציאות המתבקשת מתוך יישום עקרון הזכויות לבעלי חיים רחוקה מאוד מהמציאות העכשווית. אנשים שומעים, אנשים מבינים, אנשים מפנימים, ומשנים, טיפיןטיפין. ההצלחה של העברת מסר הזכויות לבעלי חיים היא לטווח הארוך. בצידו של מסר זה, ובמידה מסויימת בהסתמכות מוגבלת עליו, מקודם מסר הרווחה: לשפר תנאים של בעלי חיים במשקים, לצמצם ניסויים בבעלי חיים, וכדומה... - אבל זה לא משנה את העקרון, שיש לנסות ולהעיר אנשים כבר עכשיו מתרדמתם: גני חיות, כמו ניסויים בבעלי חיים, כמו ניצול בעלי חיים לחלב, ביצים, עור, פרווה ובשר - הם פסולים מיסודם. תוך ההבנה שאנשים יתקשו לשנות אורחות חייהם בבת אחת, בהחלט יש מקום למאבקי רווחה, אבל עמוד האש לעולם יהיה ז-כ-ו-י-ו-ת. דרך אגב: המאבק לרווחה חזק בהרבה מהמאבק לזכויות! מתוך כשלושים עמותות למען בעלי חיים בארץ, רק שתיים הן עמותות זכויות: אנונימוס, והאגודה נגד ניסויים בבעלי חיים, וגם הן עוסקות לא מעט ברווחה. יתר העמותות עוסקות ברווחה.

טל רחמן

New member
פייה...

הנוסח שכתבת היה כל-כך מסודר ויפה עד כך שלא הבנתי מה בעצם ניסית להגיד... תסבירי לי?

vegan

New member
מסע בין כוכבים - וויאג´ר על הספארי

בפרק ששודר זה עתה בלוויין נלקחת ספינת החלל וויאג´ר על ידי גזע "נאור" אשר אינו רוצה לפגוע בבני האדם. הוא מושיב את הצוות בביוספירה שנבנתה בספינת חלל (יחד עם עוד 93 ביוספירות למינים אחרים). בביוספירה מסופקת להם סביבה מלאכותית המותאמת במיוחד לצרכיהם - משכפל שמייצר עבורם את המזון המועדף עליהם (רואים סלסלות מאות פירות!), הסביבה נבנתה על פי תנאי כדור הארץ וסופקו להם מגוון אמצעי בידור המבוססים על מאגרי המחשב של ספינת החלל וויאג´ר. מרחב המחייה גדול למדיי וכולל 10 מחנות וביניהם שטחי טבע ירוקים שניתן לעבור ביניהם. השטח מוקף במכשולים טבעיים לכאורה - צוקים, נהר. בקיצור, גן עדן. משום מה, צוות הוויאג´ר לא שמח במיוחד (ונראה לי שהצופה הממוצע הזדהה איתם). הסוף .... (מי שהקליט ועוד לא ראה יכול להפסיק לקרוא כאן) . . ומי שרוצה לדעת את הסוף - שיירד למטה . . . . . עוד קצת למטה . . . . . . . . עוד טיפה .. . . . . . . . . . הנה זה בא . . . בסוף, הלא כל כך מפתיע, הצליחו אנשי הוויאג´ר להשתלט על ספינת הביוספירות, השליכו את האנשים ה"נאורים" לאחת הביוספירות (שלא כל כך מצאה חן בעיניהם) והכריחו אותם לשחרר את כל האסירים לביתם. אגב, סגן מפקד הספינה, צ´יקוטיי וקצין הבטחון טובוק צמחונים. בקרוב אצל בעלי החיים.

למעלה