פעם, זה היה יום אחד, אח"כ שבוע וכעת, אמנם נקרא שבוע

סופהו 1

Well-known member
אך הוא נמשך כשבועיים. או חודש.
שבוע הספר.

פעם, זה היה סוג של בילוי בעיר הגדולה.
להסתובב ולהזיע עם עוד המונים בין הדוכנים.
לחכות בתור, לדפדף, אולי להחליף מילה, שתיים, או יותר עם סופר, או סופרת כזה או אחרת.
והיום?

הכנתם רשימות? הייתם? חגגתם באתרי האינטרנט? קניתם?
מה?
למה?
מדוע?

נ.ב: אני לא קונה. לא בשבוע הספר ולא בשאר ימות השנה.

דקל נור*

Well-known member
אך הוא נמשך כשבועיים. או חודש.
שבוע הספר.

פעם, זה היה סוג של בילוי בעיר הגדולה.
להסתובב ולהזיע עם עוד המונים בין הדוכנים.
לחכות בתור, לדפדף, אולי להחליף מילה, שתיים, או יותר עם סופר, או סופרת כזה או אחרת.
והיום?

הכנתם רשימות? הייתם? חגגתם באתרי האינטרנט? קניתם?
מה?
למה?
מדוע?

נ.ב: אני לא קונה. לא בשבוע הספר ולא בשאר ימות השנה.

פעם הייתי מחכה לשבוע הספר. בשנים האחרונות אני קוראת הרבה הרבה פחות ספרים. משאילה לפעמים (ותורמת) מספריות קהילתיות.
הבן הצעיר קונה לפעמים מחנויות ספרים ב-80/90 שקל. לא שומע לאמא שלו שמעדיפה ספרי ספריות בהשאלה או ספרי רחוב.

צליליתה1

Well-known member
פעם היה ההיילייט של השנה
עכשיו סתם עוד אירוע צרכני/צרחני
יצא שקניתי משהו, חיפשתי ספר מסוים, מצאתי בבאיזו חנות אונליין, וכבר היו הנחות
הספר הגיע כשהקצה קצת מקומט, אני שונאת את זה, מצד שני, עוד יותר שונאת להתחיל התלוננות ומערכת יחסים עם שירות לקוחות
בעיקרון, אני התרגלתי לדיגיטלי, בעיקר מהספריה, פה ושם רוכשת
מזמן לא רכשתי על נייר
אבל את הספר הזה כבר מזמן אני מתכננת לקרוא, ואין מהדורה דיגיטלית

ולסיום, המלצתי לחודש הספר: ביוטופ, של אורלי קסטל בלום
קראתי לא מזמן, ואהבתי, מאוד.
זה שרכשתי...רק התחלתי, ואני איני אופטימית.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
בינתיים, לא
בלי קשר
היום חוגגים את בלומסדיי
לא שאני יכולה או רוצה לטעון שקראתי את הספר
הצצתי, קצת פה וקצת שם, ובטח שאת הסוף yes I will yes
ראיתי לא מזמן, בסינימטק, סרט תיעודי נהדר על הספר
מומלץ לחובבי הז׳אנר

סופהו 1

Well-known member
בלי קשר
היום חוגגים את בלומסדיי
מומלץ לחובבי הז׳אנר
אל תהיי עצובה, אפשר להתנחם בפאב של מולי בלום, או ליאו בלומס בתל אביב.
מפגש פורום?

mיטלמן

Well-known member
בלי קשר
היום חוגגים את בלומסדיי
מומלץ לחובבי הז׳אנר
חגגנו אותו לפני שנים בשדה התעופה של דבלין כשיצאנו מאירלנד,
היו המון דמויות גדולות מימדים (תחפושות)
בשדה התעופה, לא זוכרת מה עוד, אוירת חגיגה.
סעו לדבלין, וגם לאי הירוק בכלל.
ואין טעם לשאול שאלות, הייתי שם הסוף המאה הקודמת, זוכרת כמה דברים אבל לא פרטים על החגיגה בשדה התעופה,
היה לי ברור שאחזור לדבלין לכמה ימים, לא קרה.

קבצים מצורפים

• IMG_20230617_100437.jpg
    IMG_20230617_100437.jpg
    KB 988.9 · צפיות: 2

סופהו 1

Well-known member
חגגנו אותו לפני שנים בשדה התעופה של דבלין כשיצאנו מאירלנד,
היו המון דמויות גדולות מימדים (תחפושות)
בשדה התעופה, לא זוכרת מה עוד, אוירת חגיגה.
סעו לדבלין, וגם לאי הירוק בכלל.
ואין טעם לשאול שאלות, הייתי שם הסוף המאה הקודמת, זוכרת כמה דברים אבל לא פרטים על החגיגה בשדה התעופה,
היה לי ברור שאחזור לדבלין לכמה ימים, לא קרה.
אמנם לא חגגתי אותו, אבל מצטרפת להמלצה לטייל בדבלין/אירלנד.

אגב, אם כשנגעתם באשכיו של הסוס המפוסל!!! בבודפשט, לא נפל עליכם מזל טוב, אפשר להגיע אל הפסל של מולי מאלון בדבלין ולנסות את המזל בנגיעה בשדיה. (לעומת זאת, אין שום המלצה לגעת באף איבר בפסל הילד המשתין בבריסל).
IMG_20180815_173049.jpg

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אמנם לא חגגתי אותו, אבל מצטרפת להמלצה לטייל בדבלין/אירלנד.

אגב, אם כשנגעתם באשכיו של הסוס המפוסל!!! בבודפשט, לא נפל עליכם מזל טוב, אפשר להגיע אל הפסל של מולי מאלון בדבלין ולנסות את המזל בנגיעה בשדיה. (לעומת זאת, אין שום המלצה לגעת באף איבר בפסל הילד המשתין בבריסל).
צפה בקובץ המצורף 78741
אני נגעתי.

פעם, מזמן.

אבל זה לא היה סוס אז זה נחשב ?

1687025806490.png

סופהו 1

Well-known member
פעם היה ההיילייט של השנה
עכשיו סתם עוד אירוע צרכני/צרחני
יצא שקניתי משהו, חיפשתי ספר מסוים, מצאתי בבאיזו חנות אונליין, וכבר היו הנחות
הספר הגיע כשהקצה קצת מקומט, אני שונאת את זה, מצד שני, עוד יותר שונאת להתחיל התלוננות ומערכת יחסים עם שירות לקוחות
בעיקרון, אני התרגלתי לדיגיטלי, בעיקר מהספריה, פה ושם רוכשת
מזמן לא רכשתי על נייר
אבל את הספר הזה כבר מזמן אני מתכננת לקרוא, ואין מהדורה דיגיטלית

ולסיום, המלצתי לחודש הספר: ביוטופ, של אורלי קסטל בלום
קראתי לא מזמן, ואהבתי, מאוד.
זה שרכשתי...רק התחלתי, ואני איני אופטימית.
חזרתי בקורונה לקרוא במרץ ומאז קוראת מה שנשאר מהירושה.
בין לבין, גיליתי ספרים ב"ספריות" הרחוב. (כנראה שלשם אעביר ספרים משלי, כי בשום מקום אחר לא מעוניינים. אפילו לא ב'סיפור חוזר').
אח"כ יגיע תורה של הספריה העירונית, שם יש גם ספרי נייר, גם דיגיטליים ואל המדפים העמוסים לא יתוספו ספרים חדשים.

תודה על ההמלצה
וגם מה שהשיח שאל.

קלייטון.ש

Well-known member
אני בונה בימים אלה ספריה מלאה, כי ככל הנראה הפולניה לא תסלק אותי כבר מהבית כפי שהערכתי, ואולי קיוויתי, בהתחלה.
בא כבר נגר וניגר לי ספריה על קיר שלם בחדר שלי. מעץ מלא עם ריח שמזכיר לי את הילדות בנגריה של אבא שלי.
אבא שלי היה יוצר ספריות יותר יפות מהנגר הזה אבל אבא איננו אז נסתפק במה שיש.
יש אכן שבוע הספר אבל אני מחפש יותר ספרים מיד שניה. מסתובב בחנויות יד שניה בת"א, כל עוד הן קיימות, וקונה ספרים.
יש לי כבר את הקפיטל של מרקס ואת כל ניטשה, לזכר סבתא. מצאתי את הקץ לנשק ולמי צלצלו הפעמונים זהים לכרכים שהיו לי פעם.
שמתי בספריה את כרכי שפינוזה שהמשכתי לסחוב גם אחרי שנפטרתי מכל הספרים באחד ממעברי הדירה לפני שנים, ואת ספרי הקסמים מהילדות.
מתכוון לרכוש כל רומן ויקטוריאני שייפול לידי. אוסף ספרים מהרחוב בשמחה. זה כיף כמו שזכרתי.

צליליתה1

Well-known member
אני בונה בימים אלה ספריה מלאה, כי ככל הנראה הפולניה לא תסלק אותי כבר מהבית כפי שהערכתי, ואולי קיוויתי, בהתחלה.
בא כבר נגר וניגר לי ספריה על קיר שלם בחדר שלי. מעץ מלא עם ריח שמזכיר לי את הילדות בנגריה של אבא שלי.
יש אכן שבוע הספר אבל אני מחפש יותר ספרים מיד שניה. מסתובב בחנויות יד שניה בת"א, כל עוד הן קיימות, וקונה ספרים.
יש לי כבר את הקפיטל של מרקס ואת כל ניטשה, לזכר סבתא. מצאתי את הקץ לנשק ולמי צלצלו הפעמונים זהים לכרכים שהיו לי פעם.
שמתי בספריה את כרכי שפינוזה שהמשכתי לסחוב גם אחרי שנפטרתי מכל הספרים באחד ממעברי הדירה לפני שנים, ואת ספרי הקסמים מהילדות.
מתכוון לרכוש כל רומן ויקטוריאני שייפול לידי. אוסף ספרים מהרחוב בשמחה. זה כיף כמו שזכרתי.
מריחה את הספריה שלך עד פה, איזה כיף, תהנה!

סופהו 1

Well-known member
אני מפנה את ביתם של סבי וסבתי. נדמה לי שרומנים ויקטוריאניים לא אמצא שם, אבל ספרי שירה יש בשפע.
מעניין אותך?
יש שם גם קצת ספרים ברוסית, אבל לא יהיה לי מושג מה הם ואם אחד מהם מתאים למה שאתה מחפש.

וריח... אם היה לי מקום הייתי מעבירה אלי את כל רהיטי העץ, אבל נראה שאסתפק בארונית אחת ושולחן אחד.

למעלה