פעם כשהיתי משוחח על הארה חדשה

• פותח הנושא eliii
  • פורסם בתאריך

eliii

New member
פעם כשהיתי משוחח על הארה חדשה

הייתי מרגיש שאני מתרוקן....כך זה היה במשך שנים עד שלמדתי לשמור דברים בהתחלה עד שאני מפנים אותם...עד שהם הופכים שלי...אחרי זה אפשר לספר חפשי....שנים אחרי הייתי מנסה לבדוק אצל עוד אנשים האם גם הם נתקלו במצבים כאלה...היו לא מעטים שאמרו שכן...אך הסיבות לתחושת ה"ריקון" לאף אחד לא הייתה סיבה ממש משכנעת... יש עוד ענין שהייתי רוצה להזכיר..לפעמים בן אדם יכול להכנס להתעלות רוחנית לזניקה בעבודה שלו עם עצמו...ואז הוא עלול "לקחת" על עצמו דברים בלי לבדוק קודם את השלכותיהם ולו עליו עצמו....כמו "כנות יתר" למשל זה נהדר שאין דברים להסתיר...מצד שני דווקא דברים מסוימים שאנו עושים הם חלק פנימי אישי שלנו...ולאו דווקא הנכון הוא לפרוש אותם לפני כולם. לדעתי אין צורך ורצוי שלא לספר הכל על עצמך...כמו שאין צורך לרוץ בלי מכנסיים ברחובות(ציטוט של בן בשם ..."לא זוכר"
).יש דברים שאם תספר עלולים "לרוקן" אותך מהאנרגיה.כי הם דברים"שלך"..מה שכן חשוב ל"לוחם" זה "לעמוד" כל כולו מאחורי כל מחשבה ומעשה שלו מאי פעם... כלומר, אני לדוגמא: לא אלך ואחשוף כל מחשבה מינית (או אחרת) שלי כל נטייה שלי...למה לי ..האם אחרים כן עושים זאת? האם זה עסקם של אחרים?! לא ולא!! מאידך,גם אם מישהו יבא ויחשוף מדעתו "כל" מחשבה ומעשה שלי אי פעם אני יודע כי אעמוד "מאחורי" כל מעשה ומחשבה..כלומר אקח אחריות מלאה ועדיין..ואפילו יותר ממקודם אהיה גאה בעצמי ועומד על דעותי ועל תקפותי המוסרית.....כתבתי זאת בהקשר של משחקי ה"אמת" וה"חובה" מה שאני אומר זה "לפני שאתה מספר משהו תבדוק עם עצמך...אם זה יעשה לך טוב אם כן אז אחלה...אם לא...אז למה בעצם?"

Kaya

New member
eliii ../images/Emo42.gif

בדיוק אתמול חשבתי על זה... מה זה בעצם להיות ביקורתי כלפי עצמך, כשאתה בא ואומר: "למה לעזאזל עשיתי/אמרתי את זה" - זה לא דבר שלילי. אז תשאלו איך זה לא דבר שלילי אם בכל זאת זה גורם לי להתבאס.. כל פעולה שאנו עושים קיימת מאחוריה מחשבה. לכתוב במקלדת כרגע - התחיל במחשבה שלא לקח לי הרבה זמן שלחשוב אותה. להרים טלפון לבחורה שאתה רוצה להזמין לרוב, יתחיל בהרבההה מחשבות. זה לא משנה כמה זמן אתה חושב לפני - זה חשוב אם הסיבה לכך היא אמיתית ומגיעה מהמקום הנכון. הרי שבאותו רגע אתה עומד על החלטתך ב 100% וכך אין מצב לבוא אח"כ להגיד: איך עשיתי את זה. אם אני עושה משהו ואח"כ אני מתבאסת על זה זה רק בגלל שההחלטה לעשות את מה שעשיתי - לא היתה נכונה או שלא בא מהמקום הנכון או שסתם לא הקדשתי לזה הרבה מחשבה.... לקחת אחריות - רק על עצמך, רק על הדברים אתה עושה או אומר. כך אף פעם לא תגיע למצב בו תבקר את עצמך, הניתוק לא יהיה קיים. שיהיה לכולכם בוקר דובדבנים, מאחרת בטירוףףףף לעבודה - אך לוקחת אחריות מלאה על זה
מרג.

eliii

New member
נכון קאיה..אני באמת חושב וחושב

ולא עושה כמעט כלום...כדי לא לטעות....איזה חכם וצודק אני..וואו

למעלה