פעם קרה לכם

פעם קרה לכם

שנפלתם בסיפור מסובך ומפחיד ולא ידעתם איך לצאת ממנו?
זה משהו שבדיוק סיפרתי בפורום אחר.לאויבים שלי אני לא מאחל דבר כזה.

לפני 9 שנים מישהו פעם הכיר לי מישהי.הייתי אחרי סיום קשר ארוך,אספתי אותה מהבית והיא התעקשה שנלך לים ולא לבית קפה.לא היה איכפת לי העיקר לשכוח את הקשר הקודם.ידעתי מה כוונותיה אבל שיחקתי אותה תמים.אני לא שולח ידיים כ"כ מהר,אבל היא כבר ידעה לשלוח את שלה למבושיי אחרי שעה בערך בים.היא רצתה אחרי כמה ימים שאבוא אליה הביתה,היא גרה עם ההורים,אמרתי סבבה.זרמתי איתה הרבה במטרה לשכוח את הקשר הקודם.ראיתי שמשך החודש!!! שיצאתי איתה בנתה עלי חתונה ולמי הילדים שלנו יהיו דומים,לא התלהבתי מהעניין וגם הפסקתי לשכב איתה,רציתי לראות איך אני מסיים את הפרשה.היא הצטלמה איתי במכונה בקניון ושמרה את התמונה.
ערב אחד אמרתי לה שאני רוצה לסיים איתה את הקשר איתי,היא בכתה ובסוף ריחמתי עליה וירדתי מזה.למחרת סיפרה לי שישנה כל הלילה עם התמונה מתחת לכרית.
יצאתי לטיול בין יומיים ממקום העבודה שלי והייתי במקום ללא קליטה.למחרת התקשרה אלי וצעקה לי בטלפון:"איפה אתה?לא ישנתי כל הלילה.היית עם השרמוטות מהעבודה?"כן ככה היא דיברה.ניתקתי לה בפנים.שמתי את הטלפון בתיק,אמרתי שבסיום הטיול אדאג להעיף אותה.אחרי כמה שעות שבאתי להתקשר קיבלתי חום.ראיתי 50 שיחות שלא נענו רק ממנה.אני לא מגזים במספר בכלל.50 שיחות
התקשרתי אליה ואמרתי לה שזה הסוף והיא איימה שתתאבד,ותבוא אלי לעבודה ותחתוך ורידים לפני כולם.בהתחלה דיברתי איתה יפה כי בכל מקרה שברתי את ליבה,,אבל אחרי שבועיים שהבנתי שהיא לא מרפה פה כבר השתמשתי בטונים מגעילים וגם זה לא עזר.כבר הרמתי ידיים לא ידעתי מה לעשות.חודשים לקח לי להתפטר ממנה.עוד התקשרה להורים שלי ואמרה שהיא בהריון ממני,מה שלא היה ולא נברא.לא ידעתי איזו צרה נפלה עלי.
יוצא לי לעבור במסגרת העבודה שלי עם הרכב ליד הבית שלה והיו מקרים שראיתי אותה.כל פעם שאני עובר אני פוחד שתקלוט אותי.תבינו את האבסורד.היא פסיכית לגמרי.
הסרט של קלינט איסטווד PLAY MISSTY FOR ME במובנים מסויימים מזכיר לי את הסיפור הזה.
אין ספק הכתובת היתה על הקיר.
האם למישהו מכם קרה גם איזה סיפור הזוי או מפחיד?

מיקה54321

New member
שנה וחצי- שנתיים אחרי סיום הקשר

לא רציתי להיכנס לקשר אחר. הקשר האחרון התחיל ממש, ממש במקרה. ואמרתי לבחור מראש שאני לא מעוניינת בקשר ושהפגישה שלנו תהיה תמימה לחלוטין (במסגרת מסוימת). אבל כשראיתי אותו - התאהבתי בו מייד (גם הוא בי). כל ההגנות נפלו ברגע אחד וכל מה שאמרתי לו בשיחה ארוכה לפני כן - נמחק. :)))
והשאר היסטוריה, אולי חוץ משברון לב שהגיע בסיום הקשר הזה (אבל לא הייתי אובססיבית! להפך, רציתי רק להתרחק, רחוק מהעין רחוק מהלב). והשברון לב עדיין ישנו. למרות שאני לא מבינה למה הוא ישנו. יש לי כל כך הרבה סיבות לא לכאוב קשר שהיה לא מספק, קשר שלא היתה בו הבנה, הכלה, אמפטיה ואהבה אמיתית (היו כל כך הרבה תנאים לאהבה הזאת). אני לא מבינה את זה. את עצמי.
נדחפתי להודעה שלך וגלשתי לסיפור שונה :).

זה בסדר.

הסיפור שלך הזכיר לי את הסיפור האחרון שלי,אז ככה שכולנו מכירים את התסריט.

חידUש

New member
לא קרה לי, וטוב שכך

הסיפור נשמע באמת מפחיד.
אובססיביות אולי כתוצאה ממבנה אישיות, מבעיות נפשיות. לך תדע.

פעם אמרה מרצה באחת הסדנאות שהשתתפתי:
"מה שיש בהתחלה, זה מה שיש בהמשך".

יש לי חברה טובה, מגשרת. היא טוענת שזה ממש לא נכון המשפט,
כי זה מונע שינוי.
אני חושבת שזה ממש ממש ממש נכון

כשאני רואה בתחילת דרך (ולא משנה אם זה עבודה, קשר רומנטי, יחסי שכנות),
התנהלות מסויימת שאינני אוהבת, אני מאמינה שכך ייראה ההמשך.
כעת הבחירה שלי: האם להמשיך ולחשוב שיחול שינוי?
או להפסיק את הקשר מיידית.

אני תמיד מפסיקה.
ואתם?
מה אתם עושים?

מיקה54321

New member
אני מאמינה גדולה בשינוי

אבל יש מצבים שבהם אתה מזהה דפוסים לא בריאים ושם לא צריך להישאר!
זוגות עוברים בד"כ שלב של מאבקי כח בקשר וצריך לעבוד על הקשר, מה שמצריך משני הצדדים מודעות וגמישות. כל שני אנשים שחברו יחד (בזוגיות) באים מרקע שונה, יותר או פחות, ולכל אחד מערכת תפיסות וציפיות שונה מהאחר וזה, כמובן, מתכון לבעיות. אפילו הסמנטיקה אחרת. לא כל אחד רוצה להשתנות או מסוגל לפתח את המודעות.
בקשר האחרון שלי באמת היו קשיים רבים על רקע של השוני בינינו. לאקס שלי לא היתה כל יכולת להתגמש ולהבין את הצד שני. היתה לו נוקשות לדעות שלו והוא לא היה מסוגל להבין נקודת מבט של מישהו אחר. לא היה ניתן לגשר על הפערים האלה, עד כמה שרציתי וניסיתי :(. :)

מודה ומתוודה

שאצלי גם היו בין היתר הבעיות של השוני והעקשנות.אלו גם דברים שהשפיעו על סיום נישואי.

מיקה54321

New member
המלצה!

אני ממליצה מאוד לקרוא את הספר של הנדריקס "לבסוף מוצאים אהבה" שעוסק בדיוק באבולציה שזוגיות צריכה לעבור כדי להיות זוגיות טובה ומה זה דורש משני הצדדים.
הנדריקס, מחבר הספר, ייסד את שיטת האימאגו שמשמשת מטפלים זוגיים רבים.

לי המשפט הזה לא עזר

שהייתי נשוי באושר,עוד בימים היפים,באה לעבוד אצלינו אחת שהיתה גדולה ממני ב3 שנים.משהו בה הפחיד אותי למה היתה נראית אחת בעייתית.
היא ידעה שאני נשוי,אבל היתה נדבקת.
פעם אחת עשינו על האש בעבודה והיא השתכרה.היא בא אלי חיבקה אותי והתוודתה שאוהבת אותי ושתקנה לי מה שאני רוצה.
הדפתי אותה ממני ואמרתי לה שהיא מבזה את עצמה,לשמחתי נעלמו עקבותיה גם מהעבודה.
מקרה אחר,פקידה של חברה שנותנת שירות לעבודה שלי היתה גם נדבקת למרות שאמרתי לה שאני נשוי.גם פה הרחתי צרות.
היא פוטרה מאותו מקום וצצה לי בחברה אחרת אחרי שנה.היא עוד המשיכה בשלה.הייתי בטוח שהתפטרתי ממנה,בכל זאת עברה שנה בטוח ראתה גברים אחרים בעולם.
היא היתה קרציה ונדבקת וכל פעם שראתה אותי היתה שואלת:"מתי תתגרש"?
בסוף התגרשתי,אבל לא בגללה.היא נעלמו עקבותיה עוד לפני שנים.פתחה לי עין זאת.
אני לא בא להלל ולשבח את עצמי,כי זה ממש לא אני.
פשוט סיפרתי שתמיד נפלו עלי כל המשוגעות.

משה רון

New member
אנשים לא נופלים עליך עוזי הם מזומנים לך

וגם לך יש חלק בזימון הזה

למעלה