פעם ראשונה בפורום קומיקס...

פעם ראשונה בפורום קומיקס...

הייתי מעוניינת לדעת איפה אפשר ללמוד קומיקס? (או שרק מדובר בכשירון טבעי)

effigy

New member
בעיקר ללמוד לבד מאתרים

אנחנו גם מאפשרים לעלות ציור מדי פעם כדי לקבל הצעות... אני אומר שכדי ללמוד לצייר קומקס צריך לקרוא קומיקס

אז ככה...

ראשית, תודה על כל התגובות, ולעניינו: אני חובבת קומיקס מאוד, הייתי שמחה לדעת מידע לא רק כתחביב אלא גם כמקצוע, האמת שלצייר ע"פ תמונה שמונחת מולי, אני יודעת, גם לכתוב קומיקס, יש לי הרבה רעיונות, הבעיה שלי היא לצייר לבד קומיקס, בלי שמונח לפני ציור, ועוד: לדעת לצייר דמויות בכל מיני כיוונים וצורת, באופן אישי יש לי תאוריה שאומרת שמי שיודע לצייר קומיקס טוב, הדמיוון שלו ממש ממש מפותח, כי הוא רואה את התמונה ממול עייניו גם בלי לראותה באופן מוחשי!! ושוב המון תודה לכם שהגבתם, אשמח לקבל תגובה נוספת!

effigy

New member
בעיקר ללמוד לבד מאתרים

אנחנו גם מאפשרים לעלות ציור מדי פעם כדי לקבל הצעות... אני אומר שכדי ללמוד לצייר קומקס צריך לקרוא קומיקס

חפשי תמונות ב-

images.google.com או בכל מנוע חיפוש אחר, של דוגמניות (או דוגמנים או משהו), ותנסי להבין פרופורציות, והכל "לאט לאט ובזהירות, כמו כל דבר אחר בחיים". את יכולה גם להסתכל על דמויות מוכנות של קומיקס לדוגמה מ- heavy metal, כל הקומיקסים של crosgen,top cow, image, ולנסות להבין איך הם הגיעו לצורה הזאת...

alro

New member
כמו שאני תמיד אומר

אין דבר שאי אפשר ללמוד עדיף להוולד עם כישרון אבל גם תרגול יכול להביא אותך ליכולת לא רעה אבל על תשכחי שקומיקס מורכב גם מכתיבה, צביעה ועוד כל מיני גורמים שיוצרים סיפור שלם בשביל תנוחות ופרופורציות יש ספרים ואפילו יש בית ספר שמלמד קומיקס בארה"ב אני מניח שאת בקטע יותר בשביל תחביב אז תנסי להשיג את הספר HOW THO DROW COMICS THE MARVEL WAY הבנתי זהציור שם הוא דיי בסיס אבל טוב לצייר קומיקס מתחיל

*GormE*

New member
עצה מועילה:

לרון זיסנבך יש קורס קומיקס. והוא ממש מגניב, תרשמי!! תחפשי בעכבר העיר או משהו, ראיתי פעם מודעה שם

Deathatred

New member
תלוי איזה קומיקס את רוצה לעשות

קריקטורות וסטריפים דורשים פחות יכולת ציור ריאליסטית אך דורשים הרבה כשרון כתיבה, חשיבת יצירתית וחוש הומור מפותח. בציור קומיקס הומוריסטי או סטריפ אפשר לשים דמויות שמורכבות מכמה קווים ואז קל מאוד לצייר אותן שוב ושוב ולאפיין אותם בצורה מיוחדת. רצוי שתציירי כל דמות כזאת כמה פעמים כדי לוודא שהאפיון/ההבעה וכו נשמרים ושזה לא יצא בפוקס (בריבוע אחד הוא נראה ככה ובריבוע אחר השינוי בפה למשל יוצר משהו לא דומה לדמות).

HackMachine

New member
טוב נמאס לי!

אני הולך לכתוב כתבה (או מסמך או איך שתקראו לזה) על הנושא הזה כי נמאס לי כל פעם לרשום את אותם דברים!
אולי אני גם יצרף איזה כמה טוטוריאלים או משהו.. זה אם באמת יהיה לי זמן. * אבל הכי חשוב, לתרגל לתרגל לתרגל!! לא לוותר! לא יוצא משהו, לנסות שוב! ועוד יותר חשוב לקשקש בלי רחמים על הדף עד שיוצאת הנשמה!

gewitter

New member
למכונת-פריצתמחשב

אם לא איכפת לך לחלוק כרדיט, אולי כדאי שתעביר את הקובץ בין האנשים שיש להם גם מה להגיד. נניח, אביב,ערן,איבי ובעצם גם כל המתלמדים שקיבלו פעם עצה טובה מחכם סיני עתיק. יצא לך המדריך המלא לצרות של חובבנים, וזה מה שבעצם צריך. הרי כשקוראים ספר הדרכה אפשר לחשוב שכל ציור לקח שתי דקות, אבל כשמתחילים זה לוקח חצי שעה או יותר. אפשר לצרף עמודים אופייניים מספרי הסקיצות של המחברים, רק כדי שיבינו מה עושים בשלבי הביניים. אפשר גם פרק שיקרא "כך ציירתי בכיתה ו´". "כמה שנים _אתה_ מצייר?", פרק שחושף עד כמה עבודה קשה, מסירות והקרבה לא עוזרים בכלל, ועוד ועוד. לא יפה לבקש, אבל אם אביב תתרום קצת How to draw comics - The Aviv way זה יהיה נחמד. נניח סריקה אחת של הריבועים ולמה בחרה אותם ככה, ואז איך שהדמויות מצטרפות, וקצת פיניש, אינקינג של ערן ואז צביעה. בונוסון קטן לחברי הפורום. אבל זה גולש כבר לטוטוריאל.

HackMachine

New member
הקרדיט לא מעניין אותי

זה פשוט יהיה נחמד לכתוב משהו כזה. 1) אין לי בעיה עם ההצעה שלך לגבי נתינת דוגמאות של מתחילים. מבחינתי זה רעיון מעולה. אני רק לא רוצה להעליב אנשים בדרך. אני יודע מנסיון אישי שזה ממש לא נחמד לשמוע שאתה "מתחילן".. ואם היו באים אלי ואומרים לי "אנחנו צריכים כמה ציורים לא טובים ובאנו אליך".. הייתי קצת נעלב. אני יכול לצרף ציורים ישנים שלי, אולי אפילו לשפר אותם עם הסקילס שיש לי היום.. יש לי מספיק ציורים חרא מסתובבים בחוברת עבודות שלי
2) כמה שיותר אנשים שיתרומו זה יותר טוב! הסגנון שלי לא מושלם, גם לא הייתי קורא לו "טוב" בהרבה מובנים. כמה שיותר דוגמאות מסגנונות שונים יכול לתרום הרבה! 3) אישית הייתי מעדיף שמישהו יעזור לי כי אני גרוע בכתיבה... חוש ההתבטאות שלי במילים זה לא הדבר שאני הכי טוב בו. *קריצה באני קריצה* אני לא חושב שיהיה לי זמן לגלוש יותר מדי לפרטים של אחרי הפנסילינג בתקופה הקרובה.. אני פשוט עסוק.. אם מישהו אחר מוכן לעשות את זה במקומי זה יהיה ממש נחמד. אפשר לשים את כל זה באתר שלי.. כמובן שניתן קרדיט מלא לכל המשתתפים.

ailag

New member
היה שרשור לפני כמה זמן

על זה שאנשים פה יכתבו מדריכים, אבל *אהם* שי *אהם* לא ענה
מה אתה אומר, שי? שנעשה את זה בכ"ז?

תודה לכם...

פרט לאחד שהתייחס ספציפית לשאלתי, אף אחד מכם לא ענה לי תשובה! בכל אופן תודה!!

למעלה