פעם ראשונה פה , שלום לכולם!!!!!!

פעם ראשונה פה , שלום לכולם!!!!!!

מההודעות הבודדות שקראתי הבנתי הרבה. אני לא עוסקת בהחזרה בתשובה, אבל מנסה להבין את האנשים שמחפשים את האמת או את עצמם.ביחוד אלה ששינו דרך ועשו מפנה בחייהם.מה כ"כ כאב להם בדת? איפה חלה נק´ השבירה?ומהי הסיבה האמיתית שהחליטו לשנות כוון? לדעתי הצנועה, זה בא להם משום שהחינוך שהם קבלו לא היה הכי מספק ולא היה זמן להורים להשקיע בהסברים, מה שנקרא :"מצוות אנשים מלומדה".ואז כשגדלו במקום לנסות להבין לבד את מה שההורים לא הסבירו,הם התמרדו בהורים ובדת שלהם,ובפיהם שאלות, טענות ומענות, טינה בלב, ואכזבה.והכל בתקווה למצוא מפלט שישלים את החסר.והכל מתוך ארשת חשיבות וטון בעל ידע ומלומד,משהו כמו..."לא נהיה מיושנים ופריביטביים כמו הורינו,אנחנו ל י ב ר ל י ם". אם יש מישהו שאאל וחקר ודרש ולא שקט ולא נח וחיפש בכל מקום ובכל ספר ואת כל רב מוסמך והאמין שיש הסבר לכל עניין בדת וגם גילה את עומק המילה "אמונה" לפני שפרק עול וחזר בשאלה - שיקום!!!!!!!!!! אתה שקמת, אם מטרה טהורה היא בליבך, ולא פריקת עול כבד מנשוא כמו הדת (לא תמיד כבד כמו שנשמע) - בטוחה אני שיבוא יום ותאמר לי:איפה היית אז?למה לא עזרת לי? למה לא הארת את דרכי? כי בחושך התהלכתי!!!! באהבה אין קץ לכל יהודי באשר הוא, מחזיקה אצבעות בכל שלב בדרך הסבוכה אל האושר האמיתי.

להרים את הכפפה

האם קראת ולמדת מספיק על המדע המודרני? למשל את ספריו של דוקינס על האבולוציה: השען העיוור, הגן האנוכי ועוד? שכן אם אינך בקיאה בכל אלו (פיסיקה, ביולוגיה, פילוסופיה ועוד) אל תנפנפי לנו משפטים כמו "שאאל וחקר ודרש ולא שקט ולא נח וחיפש בכל מקום ובכל ספר ואת כל רב מוסמך". אנחנו חקרנו והרב המוסמך שלך לא חקר ולא דרש כלום מעבר לכתוב בתלמוד.

אתאיסט שלום ,

דבר אחד אני לא מבינה, למה אתה הולך וחוקר בשדות זרים, ואתה שקורא לעצמך יהודי עוד לא חקרת את המקור שממנו באת???? המשפטים שנפנפתי, כהגדרתך,פרושם: אם חקרת ודרשת את שורש יהדותך, עוד קודם שהפכת למודרני וליברלי ומלומד? וגילית ש:"איזה כיף, לא חייבים בכל המצוות והאיסורים למינהם"? ושוב, אל תנפנף לנו במשפטים כמו:"אנחנו חקרנו והרב המוסמך שלך לא חקר ולא דרש כלום מעבר לכתוב בתלמוד", כי נדמה לי שאתה מזגים ומשתחצן על לא כלום,כאילו גילית את אמריקה!!! שזאת עוד הוכחה טובה לזאת שלא חפסת ת"ח שימצא מענה לתואר שלך:"יוצא בשאלה"! ועם כל הכבוד.... מחכה לתגובה.

לחי´ה

המשפטים האלו היו ציטוט מההודעה שלך, ומניין לך ש"עוד לא חקרת את המקור שממנו באת???? " סוף ציטוט. חקרתי ולמדתי, אבל גם הרמב"ם חקר ולמד, וגם למד מאריסטו דבר אחד או שניים. ואני כבר מעל גיל 40, ויש לי "סמיכה לרבנות" בעצמי, גם מהישיבה שלמדתי בה בצעירותי וגם "כושר" מהרבנות הראשית. ואני חוזר ואומר, אין טעם להתווכח עם אמונה, ויאמין כל אחד במה שבא לו, כל שאני מתנגד ונלחם בו, הוא בורות !!! אתאיסט

אלי פלס

New member
לא פעם ראשונה פה. שלום לך.

"מה כל כך כאב להם בדת?"??? מי אמר שכאב משהו? רבים וטובים מך כבר הגיעו באותה הגישה המתנשאת של "יבוא יום ותודו ש..." את אף חמורה יותר במידה מסויימת. את טוענת שיבוא יום ואנחנו נבוא אלייך ונשאל למה לא הארת את דרכנו??? מאיפה המגלומניה הזו??? באהבה אין קץ (סתם. יש קץ) לכל אדם באשר הוא, אלי

אלי פלס שלום,

סליחה אם שמעת נימה מתנשאת בקולי, כי זה הדבר האחרון שאני מייחלת לעשות כאן!!! כוונתי היתה פשוטה לכאורה,להבין איך זה קרה?ובאילו נסיבות? תשובות ענייניות --- לא קבלתי!!!!!(לא ממך ולא מהאתאיסט) אלא מצאתם משפטים שניפנפתי בהם,ששמעתם אותם מרבים וטובים, וכדרככם אטמתם אוזן, וגם עכשיו לא רציתם להבין אותי,אלא למצוא האיך להתנגח וזהו!!!! (מקווה שלא) אם יש בידיכם אי אילו הסברים משכנעים, אקבל ברצון. תודה מראש על יחס נאות!

אלי פלס

New member
לשאול ולא להתנשא...

יכולת לשאול כך. שלום, אני רק רציתי לשאול איך יצאתם בשאלה ומה הסיבה שלכם ליציאה בשאלה? במקום זאת בחרת לכתוב (אני מתמצת): אתם טפשים. אני יותר טובה מכם. יבוא יום ותשתחוו בפניי ותשאלו למה לא הצלת אותנו. אם את רוצה להבין ולא להתנגח, את מוזמנת לקרוא את הודעת המנהל, לחזור אחורה קצת ולקרוא הודעות שכתבתי כאן בהתחלה, לשאול שאלות ספציפיות או לחכות למה שאכתוב אני ומה שיכתבו אחרים בהמשך. אני לא מתכונן לתמצת לך כאן את תולדות חיי בהודעה אחת. בשביל לענות על השאלות שלך וכדי להנחית את ההתנשאות שלך עדי עפר, אני צריך לכתוב ספר.

אלי אלי (שבשמיים......)

מה ביקשתי??לא מגילה וגם לא הסבר כאורך הגלות,ואפי´ לא את סיפור חייך. אני מבינה שיש מאחרי כל הסיפור של "יציאה בשאלה" הסברים ומניעים בלתי נמנעים...אנשים פה נשמעים בעלי הגיון ומנת משכל לא מבוטלת, לכן אני מבקשת ממך ומהם הסבר פשוט : מהם הגורמים לתופעה זו , באופן כללי ותמציתי...????? מה כ"כ קשה בזה? אני הקטנה מכולם, מעפר באתי ואל עפר אשוב...(יותר מזה?) חיים טובים.

אלי פלס

New member
מהם הגורמים לתופעה???

לא יודע. אני יכול לתת לך הסבר עלי והיות שלא ביקשת את קורות חיי אני אתמצת את עצמי בארבע מילים: אני לא מאמין באלוהים.

אני מודאגת מאלי!!!....

הסבר קטנטן גם אין בידך? הרי אתה מנהל הפורום ובוראו? לא ביקשת עובדות, ביקשתי גורמים! או לכל הפחות גורם!

אורלי^

New member
שלום לך חיים טובים תראי בדיוק היה

לי ויכוח כזה עם חברה שלי אתמול שהיא כל הזמן מנסה כאילו לנסות להחזיר אותי בתשובה אמונה זה דבר שבונים זה לא בא מיד אבל אם האמונה נדפקת אחרי כל כך הרבה פעמים שמנסים לבנות אין סיכוי שזה יחזור מצטערת עם כל הכבוד לכל העולם אם לאלוהים באמת היה איכפת מאיתנו הוא היה משנה את הדרך שלו אבל כנראה אנחנו רואים כמה שאיכפת לו אז מה אני יעשה אני לא רוצה טובות אז בבקשה אל תעזור לי אני יסתדר לבד זהו

אורלי שלום,

לפי מה שהבנתי את מאמינה באלוקים, והוא מצטייר בענייך רע מאוד. ולכן את מעמידה אותו בפינה ועושה לו "נו נו נו".ואז כשהוא לא עושה בדיוק מה שרצית ושחשבת שטוב לך, את אומרת לו:"לא אכפת לי ממך, אל תעזור לי, אני אסתדר לבד זהו!". אני מבינה את המרירות ושהחיים לעיתים לא קלים, אבל לא תמיד אדם רואה את מה שטוב לו נכון, לאחר זמן, הוא יכול לגלות שבעצם "טוב שהיה כך, ואילמלא היה אחרת,אוי לי.." בן אדם הוא בעל פרספקטיבה כה צרה, לא יודע ולא מוכן להשלים עם העובדה ש"מה שאלוקים עושה, לטובה הוא עושה". כמו שאומר השיר:"יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע, נעשה גם דברים שנראים בלי סיבה", הנסתר הטוב נסתם מעניינו -- אנו קטנים להבין את חשבונו של עולם. מה שנותר הוא להשען על האמונה, ודווקא ברגע שקשה היא מתגלה ...

leadol

New member
תגובה

חיה תקשיבי שניה, אני חיפשתי במשך חמש שנים!! זה הרבה זמן. נמאס לי מהמשפטים המתנשאים של אנשים כמוך שבקושי קראו איזה ספר אחד של הרב נויגרשל וכבר חושבים עצמם לחכמי תבל. בדרך כלל אחרי שיחה קצרה עם אנשים שהתחילו במשפטים מתנשאים כאלו, הם מתגלים כבורים גמורים אפילו ביהדות. רוב האנשים שאני מכירה שיצאו בשאלה הם בקיאים גדולים במקורות היהודיים וגם במקורות החילוניים. רוב הדתיים שאני מכירה הם בורים!! בורים במקורות חילוניים. תקשיבי שניה אין שום סיכוי להגיע לאמת אם קוראים את הטענות של צד אחד בלבד. כדי להגיע למסקנות צריך לקרוא את טענות שתי הצדדים. אם את רוצה להבין את התופעה של היציאה בשאלה אז אני אסביר לך אותה. יש דבר שנקרא דת, וזו מערכת של חוקים שמספרים למאמינים בדת שמערכת זו נכתבה על ידי האל. יש מנגנוני הגנה כדי לגרום לכך שמאמיני הדת לא ישימו לב לכך שהחוקים אינם אלוהיים, וביניהם הרעיון שאסור לקרוא בספרים חיצוניים או הדיסאינפורמציה המדעית שמספרים לכם. אני סטודנטית לפיזיקה וכשקראתי את הספרים של הרב נויגרשל הזדעזעתי מהבורות המדעית שלו ומהחוצפה שלו לכתוב ספר ולהדפיס אותו בלי להביא למדען לעבור עליו, מספיק היה לתת לכל סטודנט בפיסיקה אפילו דתי לעבור על זה והיו מתקנים לו את הטעויות שעליהן הוא התבסס כדי לטעון את הקשקושים שלו. אם את לא מאמינה לי תצטרכי ללמוד בעצמך קצת מדע, מספרי מדע אמיתיים. תגלי שאלו שטויות. בכל מקרה היינו בתופעת היציאה בשאלה, אז יש כאלו שנולדו בתוך המערכת הדתית, שמצליחים לעלות על הבלוף לאלו יקרא ´יוצאים בשאלה´. אני מתנצלת מראש על התוקפנות בתשובה, את פשוט לא הדתי המתנשא הראשון שאני פוגשת ואני שופכת הכל עליך.

למעלה