פעם ראשונה פה

rony143

New member
פעם ראשונה פה

היי לכולם אני מתכננת להתחיל לראות את דוקטור הו בקרוב. יש לי שאלה, בטח כתבו את זה פה מתישהו, אבל לא רציתי להיתקל בספויילרים מתי הסדרה המקורית שודרה? אני רוצה לראות את כל הפרקים מההתחלה, ואני לא מוצאת רשימת פרקים של הסדרה המקורית. אז אם מישהו יכול לעשות לי סדר ולהסביר לי כמה עונות היו בסדרה המקורית, או בקיצור איך להיות בטוחה שאני רואה את כל הפרקים- גם המקוריים וגם החדשים בלי לפספס משהו. תודה

../images/Emo215.gif../images/Emo183.gifהסדרה המקורית התחילה בשנת

1963. אני לא יודעת בדיוק כמה עונות היו.

rony143

New member
איפה אפשר למצוא רשימת פרקים?

הגרסה החדשה היא המשך של המקורית?

Zygon

New member
אז ככה

יש רשימה מפורטת בoutpost gallifrey אבל האתר כרגע בשיפוצים (כנראה להכניס את העונות החדשות) אז בינתיים תסתפקי בויקיפדיה. בתלכס,הסדרה החדשה היא המשך ישיר של המקורית,היא לא ממשיכה אומנם מאותה נקודה שהמקורית פסקה בה,אבל היא מסתמכת עליה בכבדות ומציינת המון דמיות ואירועים שקרו במקורית. המקורית או הקלאסית שודרה בין 63 ל89 וכללה שבעה דוקטורים שונים,ב96 היה סרט טלביזיה במימון אמריקאי עם דוקטור שמיני במספר,חשוב לזכור שהפרקים הקלאסים הם מיני סדרות,כלומר כל סיפור מורכב מכמה פירקונים של חצי שעה ,שהשכיחים בינהם הם מיני סדרות של ארבעה או שישה פרקונים. (סרט של שעה וארבעים או שעתיים וחצי חתוך). לא כל הפרקונים קיימים,חסרים כפחות ממאה משני הדוקטורים הראשונים,מידי פעם נמצא איזה פרקון במקום נידח בעולם ויש אתרים שלמים שעוקבים אחרי החיפושים. אפשר להתחיל לראות את הסדרה מכל נקודה אפשרית,רק לראות מיני סדרות במלואן (אלו שישנם).אני ממליץ על פרקים קלאסים בDVD,כי הבי בי סי נותנים לכל פרק ופרק (מיני סדרה) המון בונוסים חביבים שוגרמים להנאה גדולה.

rony143

New member
תודה על התשובה המפורטת אבל

יש משהו שלא הבנתי. כל סיפור מורכב מכמה פרקונים, אז נגיד בעונה 1 יש 8 פרקים, כל פרק הוא בעצם מיני סדרה בפני עצמה? ומה זאת אומרת שלא כל הפרקונים קיימים? מעולם לא עשו אותם ודילגו עליהם בעלילה או שהם נעלמו?

Zygon

New member
הם נעלמו מהארכיבים של הבי בי סי

הם מתגלים אצל כל מיני אספנים פרטים,אצל תחנות טלביזיה בכל העולם,וסתם במקרה איזה במאי או מישהו נזכר שיש לו פרק. ועדיין יש המון חסרים,לא רק אצל דוקטור הו יש את הבעיה הזו,המון סדרות של הבי בי סי משנות השישים אינם שלמות בארכיבים שלהם. כמו שאמרת,בכל עונה יש מספר של מיני סדרות,כל מיני סדרה היא סיפור (כמו פרק של היום,מתקרב באורך לפרקים של שני החלקים) אם למשל את קונה את The aztects בDVD למשל,את מקבל את כל המיני סדרה שהיא הסיפור הזה,פלוס המון בונוסים (כמו סרט קולנוע) ,יש המשכיות בין סיפור לסיפור (מיני סדרה) אבל היא לא קריטית,אפשר לקחת כל מיני סדרה שהיא ולהתחיל לראות ממנה. זה לא כמו בסדרה החדשה,שמבססים פרקים על פרקים קודמים באותה עונה,אלו פשוט הרפתקאות חדשות לגמרי שהם פשוט כרונולוגית אחת אחרי השניה.

nick at noon

New member
משהו לא ברור לי ../images/Emo58.gif עד סוף עונה 3

האירועים של הסדרה החדשה מתרחשים אחרי האירועים של הסדרה הישנה? אומנם באמת בפרק עם שרה ג'יין עושה רושם שזה אותו דוקטור כי הוא מכיר את שרה ג'יין. אבל מצד שני בסדרה הישנה היו הרבה פרקים של הדוקטור עם המאסטר. אבל בסדרה החדשה כשהדוקטור פוגש לראשונה את המאסטר הוא מופתע שהוא בכלל שרד את המלחמה בגדולה עם הדאלקים.

Zygon

New member
אז מה פה בדיוק סותר?

הוא חשב שהמסטר מת בדיוק כמו הTimelords האחרים,בסדרה המקורית כולם היו חיים ונושמים,המלחמה התרחשה איפשהו בין הסדרות,בסדרה החדשה הוא מאמין שהוא הטיים-לורד האחרון שנשאר. מה בדיוק הבעיה פה ?

nick at noon

New member
אה, זה באמת הגיוני

אני פשוט תמיד הנחתי שה"מלחמת זמן" שתמיד מדובר עליה בדוקטור הו החדש היא משהו שתמיד היה בהיסטוריה של הדמות. לא חשבתי על זה שהיא פשוט קרתה בין אירועי סוף הסדרה (או ליתר דיוק הסרט של שנות ה90) ובין אירועי הסדרה החדשה. אה ולפי מה שקראתי עכשיו המאסטר מת בסרט של שנות ה90 ובגלל זה לא הייתה לדוקטור סיבה להאמין שהוא חי. וזה מתאים למה שהמאסטר אמר בסדרה שאדוני הזמן החיו אותו כדי להילחם במלחמת הזמן. תודה, הכל יותר ברור עכשיו. כמובן שזה די מוזר שהדוקטור מסתובב באותם זמנים שבהם הסתובבו ההתגלמויות הקודמות שלו והם לא היו אדוני הזמן האחרונים. כל עניין המסע בזמן גורם לדי הרבה בעיות. לכן אני מעדיף לא לחשוב על זה יותר מידי.

Yaki J

New member
דווקא לא מסכים איתך, הערך מאד מאד רע

מלבד שגיאות תחביר, רוב המאמר "מאונגלז" מתוך הערך האנגלי של הסדרה. אין התייחסות בכלל להצלחת הסדרה בישראל (או לספויילריע) או לרלוונטיות שלה.

למעלה