פעם ראשונה שהייאוש תוקף אותי..

BABYBOOM10

New member
פעם ראשונה שהייאוש תוקף אותי..

מאוד אופטימית מטבעי, אך גם אופטימיות נשברות לפעמים...
סבב שלישי. סבב נוראי. הזריקות כאבו לי, הידיים סגולות מבדיקות הדם ולדעתי הגעתי כמעט לגירוי יתר- כאבי בטן חזקים נורא, התפללתי שישאבו כבר.. ותבינו, הדברים הרפואיים בדר"כ עוברים לידי- הכי לא מזיז לי.
אבל מה- היה שווה. שאבו 9 ביציות. פי 2 מבדר"כ. איזה אושר. אמרתי לבעלי- בדר"כ 50% הפריות- נגיע ל4-5 הפריות. נחזיר זוג. אמריקה.
הטלפון הגיע מאסותא באמצע ישיבה בעבודה. עניתי בשמחה רק כדי לשמוע- הפריה אחת בלבד. מתוך תשע. רק אחת. ואנחנו עם בעיית זרע קשה. בדר"כ חצי מכמות ההפריות לא מתפתחות. בפינצטה מוצאים עובר תקין. הרגשתי שהשמיים נופלים עליי.
חזרתי לישיבה מחזיקה את עצמי שלא להתפרק. נכנסתי לרכב ובכיתי את נשמתי על הכביש המהיר. בכיתי ובכיתי ולא הצלחתי להפסיק.
הרחם עוד כואבת, הידיים עוד כואבות והמחשבה שעולה לי בראש זה שלא תהיה החזרה. הפחד הכי גדול שלי- אפילו יותר משלילי. שלא יהיה מה להחזיר. שהכל היה לשווא.
ישבתי באוטו ובפעם הראשונה חשבתי לעצמי שיכול היות שהתאומים מדהימים שיש לי בבית יהיו היחידים .. שלא יהיה עוד תינוק.. איך אפשר להמשיך?!
עשו החזרה מוקדמת יום וחצי אחרי. עובר של שני תאים. 5% שברים. רופא אומר שזה עובר עם סיכוי גבוה להשתרש, אבל כבר לא מאמינה.
זה מדהים. כל סבב אני עובדת על עצמי שלא לצפות, חושבת על יום ביומו ולא מעיזה לחשוב אפילו על האפשרות שזה ייקלט, ולא משנה כמה אני מקטינה את הציפייה, ההתרסקות טוטאלית.
עייפה. כל כך עייפה. אין לי כוח וגם לא נשארה אמונה.
נשאר רק לחכות, אולי בכל זאת...?
ערב טוב בנות יקרות.

1me too1

New member

מכירה את ההרגשה לצערי, שאיבה קשה ביותר מלווה בדימומים וכאבים, בסופה יצאו 13 ביציות שמתוכן הופרו שניים.....
מיותר לציין שלא יצא מזה כלום.
מאחלת לך שזו תהיה תחילתו של הריון נפלא ותקין

anguly

New member

אני ממש מבינה אותך אני חושבת שאם היום שואבים 4 והיתה הפריה אחת זה לא היה מרסק כמו ששואבים 9 ויש רק הפריה אחת.
האם המעבדה נתנה הסבר? האם זה היה בגלל הזרע או בגלל הביציות?
&nbsp
בכל מקרה למרות היאוש שלך אני מחזיקה אצבעות לאחד הזה שיגדל ויצמח ויכפיל ויעשה את מה שכל עובר טוב עושה

BABYBOOM10

New member
הייתה לנו שיחה עם המעבדה היום..

של קרוב לשעה!
מנהלת המעבדה של אסותא ישבה עם בעלי וממש עברה על כל הסבבים האחרונים.
לדבריה הזרע תקין, הבעיה היא בפרוטוקול. מתוך הביציות ששואבים לי רובן לא בשלות, ולדעתה יש לשנות את הפרוטוקול כדי שיהיו יותר ביציות או לחילופין שיהביציות שיש יבשילו מהר יותר.
וזה מעצבן אותי !!!
כי זה היה הסבב השלישי, ומאחרי הסבב הראשון שראיתי ששואבים מעט (בסבב הראשון שאבו רק 4 ובשני-6) ביקשתי מהרופא לכוונן ליותר ביציות, אולי לעלות מינונים או לשנות פרוטוקול,כשמעל ראשי שעון החול של מספר סבבים מוגבל שהקופה מממנת בילד שלישי, והוא לא הסכים. אמר שאני "מקרה קלאסי" של מה שצריך ואין צורך לעשות שינוי.. מרגישה ש"נשרפו" שני סבבים כי לא שמעו את קולי ופשוט המשיכו כמו פס ייצור..
בנוסף מסתבר שהנתונים שנתנו לנו בהחזרה לגבי העוברים שהוחזרו לא נכונים בכל סבב! נתנו לנו נתונים טובים יותר, לא ברור למה!
בסבב הזה העובר עם 10% שברים ולא חמש, ובסבב הקודם נמסר לי שהכניסו שניים "דוגמנים"- 8 תאים ללא שברים, שמסתבר שהיו בכלל שש ושבע תאים. מה הקטע? ואני שוברת את הראש איך לא נקלטו עוברים דוגמנים ומה לא בסדר בי??!!
אני עצבנית, עצובה והורמונלית.
מרגישה שאם הסבב הזה ייכשל (מה שסביר להניח שיקרה- סליחה על הפסימיות..), צריכה לעשות סטופ ולחשוב על הכל. לחשוב בכלל אם להמשיך באסותא זה נכון עבורי..
אולי לעבור לרופא פרטי ולהפסיק להרגיש "מספר".

anguly

New member
אני לא זוכרת איפה אמרת שאת מטופלת

אבל לא יפתיע אותי אם תגידי שזה בהדסה עין כרם.
היה לי בדיוק את אותו הסיפור.
עשיתי שם שני סבבים.
בסבב הראשון באתי להחזרה והרופא אמר שהוא מחזיר לי שני עוברים מצוינים. כשבאתי לסבב השני ביקשתי את דוח המעבדה, ונהיה לי חושך בעיניים. היה כתוב שם שהעוברים היו ממש לא טובים והוחזרו עוברים בדרגה C ו-D. רחוק מאד ממצוינים.
נטשתי את הרופא וביקשתי שיחה עם מישהו בכיר יותר, ואמרתי שאני לא מוכנה לזה שירמו אותי וישקרו לי, שהמידע חשוב לי וזו חוצפה וחוסר אתיות לא לומר את האמת. הוא עשה לי סבב נוסף שגם לא הצליח אבל הוא מאד נזהר לא לשקר.
&nbsp
בעיני זה פשוט נורא שרופאים משקרים ומשלים את המטופלות שלהן שהכל מצוין כשהכל לא. יש שאומרים שהם עושים את זה כדי לשמור על אופטימיות של המטופלת ושזה יעזור להצלחת הטיפול.
אני חושבת שזה לא נכון כמעט כמו שלהבדיל אם היו אומרים למטופל סרטן שהוציאו את הגידול כשנשאר משהו רק כדי שישמור על אופטימיות.
מבחינתי רופא צריך להגיד למטופל את מלוא האמת גם אם היא לא נעימה, כשאני שומעת על מקרים שבהם הרופאים משקרים במצח נחושה אני ממש מתפוצצת.
&nbsp
במקרה שלך למשל המסקנה היתה שאולי צריך למשוך את הזקיקים עוד יום ולתת להם הזדמנות להבשיל, אבל כדי לדעת את זה היית צריכה לדעת שיש בעיה, אבל איך תדעי אם הרופא משקר?
אני במקומך הייתי שוקלת להחליף רופא למישהו אחר ביחידה, ואף לציין שיש לך משבר אמון איתם, אולי תזכי ליחס יותר טוב.
&nbsp
בהצלחה

BABYBOOM10

New member
אני מטופלת באסותא רמת החייל

אבל אצל הצוות. בדר"כ פרופסור שולמן עושה את הפרוטוקולים ,מתוך בחירה- אנחנו מאוד אוהבים אותו, הוא אנושי ויש לנו חיבור מעולה איתו, הוא יושב איתנו כחצי שעה בכל פעם ועונה על ים השאלות שאנחנו מפציצים אותו.. אבל עדיין זה מרגיש כאילו אין לי שום משקל בקביעת הפרוטוקול, זה רץ על אוטומט..
ובכלל אין שקיפות בנוגע לביציות ולעוברים, אני מרגישה שאני ממש צריכה "לחלוב" מידע מהצוות לגבי מה היה שם ומה קרה, כשאני כן מקבלת תשובות הן עמומות.
מסכימה איתך לגמרי לגבי השקיפות, זה לא אתי בעליל לא לתת מידע רפואי מהימן,
את התקווה אני לא צריכה לקבל מהרופאים, לזה אני אדאג לבד, מהם אני זקוקה מידע נכון ושקוף.
בשני הסבבים האחרונים שאבו מוקדם מדי. הביציות היו בגודל 16 בערך וכבר נקבעה לי שאיבה, אחרי שמונה ימי זריקות בלבד! ביקשתי להתייעץ עם רופא כי חששתי שהן לא יבשילו, הבעתי את החשש שזה מוקדם מדי, אך לא התייחסו אליי..
לא יודעת לגבי רופא אחר ביחידה, היה לי ניסיון עם דר אליצור בקביעת פרוטוקול ושם בכלל הייתה תחושה של נפנוף רציני, חוסר סבלנות, יצאנו משם תוך שבע דקות אחרי חודשיים שחיכיתי לתור. לא התחברתי.עם כבר רמת החייל מבחינתי זה רק שולמן..
אם לא שולמן- החוצה

בכל מקרה נראה שאני צריכה לעצור קצת ולחשוב.
תודה על התמיכה,

anguly

New member
אני חושבת שאת צריכה להפגש איתו ולהבהיר איך את מרגישה

שזה חמור בעיניך שלא אמרו לך את האמת לגבי העוברים והביציות.
שאת מבקשת להיות יותר מעורבת.
זה נראה לי כל כך בסיסי שזה מקומם שבכלל צריך לבקש.

iluli

New member

פשוט לא נורמאלי! למה לשקר??
לפחות עליתם על הבעיה ועכשיו תשבו איתו ותסבירו לו מה אמרו לכם ומה את מצפה מהטיפול הקרוב.
בהצלחה

נתנאלה2

New member
אולי ? הרי אי אפשר לדעת מי יקלט ומי לא

ומסכימה איתך לגמרי ;
הציפיות הגבוהות מרסקות ככל שנכשלים .
ולאחרהן מנסים להנמיך ציפיות .
ועם ההנמכה מגיעה העייפות והדכדוך וחוסר האמונה .
וכל שלילי מרסק
אבל צריך סבלנות ויש לך שניים שיזכירו לך כל רגע כמה הכל שווה
אני מאמינה שבוא יבוא
עם צפיות או בלעדיהן .

BABYBOOM10

New member
יום 9 להחזרה..

אני לא נושמת כבר..
בדר"כ ביום 9-10 להחזרה מקבלת מחזור במידה ולא תפס ככה שהיום ומחר זה "הימים החמים"...
אין בינתיים סימנים למחזור,
החזה כאב לאורך כל ימי ההמתנה לבטא.. לא בטוחה אם זה סימן טוב או לא...
ואני אומרת אולי אולי אולי הצ'ופצ'יק הקטן שהופרה מתוך כל התשע ביציות החליט לעשות לנו נס חנוכה..?
בנתיים קרצפתי חצי בבית מרוב לחץ..
אוף.. עד יום שלישי אני אשתגע..
ייאמר לזכותי- יש לי ערכה ביתית בבית וחרף הרצון העז שלי לשים קץ להמתנה הזו, הפעם בא לי לסחוב את שביב התקווה הזה עד הסוף...

BABYBOOM10

New member
והמחזור הגיע בקולי קולות...

אמת שמרגישה שסיימתי את מלאי הדמעות שלי לפני שבוע וחצי...
הולכים להתפנק על מילשייק..

anguly

New member

איזו הרגשה מתסכלת
את חייבת לדבר איתם ולבחון מה הלאה לפני שמתחילים משהו חדש

למעלה