פעם ראשונה שטראמפ עושה דבר שמשמח אותי

vinney

Well-known member
כי צוים נשיאותיים זה מה שיעזור באמת...

אני כבר רואה את הBDSניקים זועקים על התיקון הראשון לחוקה וכמה שהממשל מדכא אותם, וזה רק יוכיח את הנקודה שלהם...
&nbsp
במיוחד שמי שעושה את זה זה אחד הנשיאים השנואים ביותר על הדור הצעיר הליברלי. לדעתי זה רק יגרום יותר נזק מתועלת.

metm98

New member
אם הבנתי נכון, מדובר על צו המגדיר יהודים כקבוצה אתנית

מכאן באים לידי ביטוי החוקים הקיימים שכבר מגנים על קבוצות אתניות אחרות. אם הBDSניקים אינם מתנגדים לחוקים הקיימים אז לא ברור על מה הצעקה. אם הם דורשים לבטל אותם, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

ועד כמה ששמעתי, אכן קיימת פה ושם אפליה "גזעית" נגד יהודים וישראלים במוסדות הלימוד. לא יזיק להילחם בה גם בכלים משפטיים.

אני סקרן לדעת - כמדומני שלמדת כאן. האם יצא לך לחוות את השנאה ליהודים/ישראלים ממקור ראשון? אם כן, תסכים לשתף?

(אני זוכר את השוק שחטפתי כשראיתי קבוצת הזויים עומדת בקומון פארק בבוסטון עם שלטי "תנו לחיזבאללה לנצח" בזמן שהם שגרו אלפי טילים על אזרחי חיפה. שום דבר לא הכין אותי לתמיכה פומבית שכזאת בפשעי מלחמה).

debby12

New member
מנהל
תמי - גם אותי זה משמח

והוא או המימשל שלו כבר עשו עוד כמה דברים ששימחו אותי כמו להעביר את שגרירות ארה"ב לירושלים (המערבית), ולהתפכח מהפאסיביות/נאיביות בכל הנוגע לסין - בין היתר בהקשר של גניבת ידע/קניין רוחני. כך שזו לא פעם ראשונה שהוא עושה משהו שמשמח אותי....

הוא גם עשה דברים שביאסו אותי "טילים" (למשל בנושא האקלים, הפרישה מה-TPP, דברים שאמר אחרי הרצח של המפגינה בשרלוטסוויל, התבטאויות על נשים ועוד)

זה לא בשחור לבן בעיני. אבל אני לא מתכוונת לבזבז זמן נוסף על מטען ה-
שמישהו דו-כינויי תיכף ישלשל עלי
. פותחת

מאוד מפחידה אותי ההתנהלות שלו מול הסינים

אני לא בטוחה אם הוא עושה שם מהלכים חכמים, בטח ובטח לחקלאים, שהם ציבור הבוחרים שלו, ואין להם למי למכור את הסחורה שהם מגדלים כי הסינים מעבירים את הקניות שלהם מארה"ב למדינות אחרות.

נושא ירושלים בעייתי... האם קודם היה פתח לסיכוי למשא ומתן עם הפלסטינים שנסגר בגלל ההצהרה החד צדדית הזאת? לא יודעת.

אבל כן, הBDS מאוד בעייתי באונברסיטאות והצעד הזה טוב בעיניי.

אם הם מכירים במערב ירושלים כבירת ישראל, אז השגרירות לא צריכה

להפריע. ואם זה מפריע סימן שהם מעוניינים בכל ירושלים כבירת פלסטין.

debby12

New member
מנהל
אני לא מבינה בחקלאות

אז אין לי כלים בתחום הזה. אני כן מבינה בתחום של גניבת טכנולוגיה, ובתחום הזה הלחץ של מלחמת הסחר משיג בהחלט תוצאות חיוביות בשטח.

לגבי ירושלים - מכיון שהשגרירות היא בירושלים המערבית, אני לא רואה בזה בעיה. פשרה בעיני זה שירושלים תהיה שוב מחולקת - כך שגם שגרירות פלסטין תהיה בה (היא כבר נמצאת שם - לא רחוק מרח' צלאח א-דין / שער שכם), וגם שגרירות ישראל תהיה בה.

Ani15

New member
השגרירות יושבת על קו התפר בירושלים

ואם לדייק - אז ממש בתוך השטח המפורז שהיה בשליטת האו"ם. לא ירושלים המזרחית (שהיתה בשליטת ירדן) אבל גם לא ירושלים המערבית (שהיתה בשליטת ישראל).

debby12

New member
מנהל
למיטב הבנתי/זכרוני השגרירות אמורה להיות בקריית יובל

כלומר - מבנה הקבע שלה צפוי להיות היטב בתוך ירושלים המערבית

השגרירות בתלפיות היא מיקום זמני עד שיושלם מבנה הקבע - פשוט כי שם כבר היתה קונסוליה מתפקדת שאפשר להעביר אליה מיד בעוד מבנה קבע חדש לוקח כמה שנים לארגן. אני זוכרת שדיברו על זה בתקופה שהועברה השגרירות.

חיפוש זריז בגוגל מוצא למשל את הכתבה הזו שממנה ברור שמחפשים מבנה קבע במקום אחר

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001279182

vinney

Well-known member
דרך חברון

אם אני לא טועה המגרש נמצא בגבולות הקו הירוק, אבל ממש על הקו. זה אם אכן יבנו על המגרש הזה (הם חוכרים אותו כבר עשורים במחיר של שקל לשנה בתור שטח שיועד לבנית השגרירות).
&nbsp
המבנה הנוכחי אכן נמצא בשטח שהיה שטח ההפקר.

vinney

Well-known member
מעניין אותי למה את אומרת את זה

"אני כן מבינה בתחום של גניבת טכנולוגיה, ובתחום הזה הלחץ של מלחמת הסחר משיג בהחלט תוצאות חיוביות בשטח" - יש לך דוגמאות?
&nbsp
בינתיים מה שאני רואה זה שחברות טכנולוגיה אמריקאיות מוצאות את עצמן מנודות מהשוק הסיני. מפעלי ייצור שעוברים מסין למדינות אחרות באסיה (וויאטנם למשל) עדיין נשארים בשליטה הסינית ולא ברור אילו הגנות יש לקניין הרוחני במדינות האלה והאם הוא מוגן יותר ממה שהיה בסין.

Boston Guy

New member
כמו ויני - גם אני מעוניין לדעת על "הנצחונות" בתחום ה IP

לא ראיתי שבב של "ניצחון" בתחום ה IP עד עכשיו, למעט מבול של דיבורים. הדבר היחיד שקרה זה שארה"ב השתבללה וסגרה את השוק הפנימי שלה למתחרים סיניים - אבל איבדה חלקים גדולים משאר העולם למתחרים סיניים דוגמת חוואוויי שדחקו את היצרנים האמריקאיים החוצה.
העובדה היא שזרימת המידע מארה"ב לסין לא נעצרה, ואין דרך לעצור אותה - לא כשיותר מ 20% מהמחקר האקדמאי בתחומי הטכנולוגייה והמדעים המדוייקים באוניברסיטאות בארה"ב מבוצע על ידי אזרחים סיניים.

debby12

New member
מנהל
מצטערת - אבל הדברים האלה קשורים מדי לעבודה שלי

וכוללים עובדות ונתונים שאינם נחלת הציבור, והמתרחשים כרגע בתוך סין עצמה. לא בתוך ארה"ב

סגירת שוק התקשורת בארה"ב מפני הסינים קשורה לבטחון לאומי - לא לקניין רוחני. ואגב, גם בישראל מאז ומעולם אסורות רשתות תקשורת סלולרית סיניות מסיבות בטחוניות. וזה מימים ימימה - הרבה לפני טראמפ-שראמפ.

אני יכולה לתת דוגמא אחת ציבורית כללית שנוגעת לאכיפה בתוך ארה"ב
https://www.xda-developers.com/u-s-government-charges-huawei-stealing-t-mobile-trade-secrets/

לגבי חוואויי: לדעתי היא דחקה יותר יצרנים אירופיים, וקנדיים מאשר אמריקאיים (למשל נוקיה ואריקסון בתחום הרשתות כמו גם הטלפונים הסלולריות/יים).

היצרנים האמריקאיים בחרו "להתאבד" לבד: גוגל קנתה את מוטורולה ואז מכרה את עסקי הטלפונים שלה ללנובו הסינית.
מייקרוסופט קנתה את עסקי הטלפונים של נוקיה (כחלק מהיותה חברה של "ME TOO") והרגה אותם בשניות עם מערכת ההפעלה ווינדוס שלה. הטלפונים החדשים של נוקיה הם מתוצרת HMD - רק שם המותג הוא של נוקיה.
לוסנט מכרה את עצמה לאלקטל הצרפתית ושתיהן ביחד התפגרו לתוך נוקיה.

ארגון הסחר הפדרלי תבע את קוואלקום - המובילה היחידה שעוד נשארה לארה"ב בתחום הסלולרי/ 5G - בתביעה שאם תצליח, תגרום כנראה למותה. בינתיים זה כבר הצליח בערכאה הראשונה (יש החלטה של בית משפט מקליפורניה ממאי השנה). שנאמר - התאבדות.... [ולכן אגב יתר הממשלה האמריקאית התייצבה לצד הנאשמת במשפט]

סימנס ופיליפס - שתיהן אירופיות, גם היו מחלוצות הטכנולוגיה והייצור של טלפונים סלולריים ופרשו מהתחום

נורטל הקנדית נפחה את נשמתה - יש האומרים בשל גניבת מידע והאזנות סיניות. יש על זה כמה וכמה כתבות. הנה במקרה הראשונה שעלתה לי בגוגל
https://www.cbc.ca/news/business/nortel-collapse-linked-to-chinese-hackers-1.1260591

בלקברי הקנדית בתכלס יצאה מתחום הטלפונים

מבלי לדון במהם השינויים, אשאל ברמה הכללית יותר. האם אתה מעדיף לטעון ש"אין דרך לעצור את זה" ולכן לא לעשות כלום? או מעדיף לנסות "להילחם על הבית"? אני מעדיפה את הדרך השניה, וימים אלה מרגישים כמו ההזדמנות האחרונה לעשות משהו. וגם אם זה "רק דיבורים" זה עדיף על שתיקה ו playing dead בעיני - שזה מה שראינו פה בתקופה של 2006-2016. עבדתי בממשלה הפדרלית ברוב התקופה ההיא כך שהיתה לי הזדמנות לראות מקרוב את המדיניות.

vinney

Well-known member
לא הבנתי איך ענית על השאלה...

טענת שיש שיפור במצב אבל הדוגמאות שהבאת מראות דווקא על החמרה?
&nbsp
אני מכיר קצת את תחום החומרה וייצור השבבים, ואני ממש לא רואה שום שיפור, להיפך. למעשה, הסינים מפנים את נשק הIP נגד החברות עצמן כשהם טוענים עכשיו שהאמריקאים הם אלה שגנבו IP מהסינים ולא להיפך. מן הסתם בתי המשפט המקומיים מאשררים את הטענה ההזויה הזאת"
&nbsp
https://www.reuters.com/article/us-...ales-in-patent-case-taiwans-umc-idUSKBN1JT2DL

Boston Guy

New member
משום מה בחרת לקרוא רק את תחילת המשפט שכתבתי

אני לא כתבתי "אין דרך לעצור את זה".
המשפט המלא שכתבתי היה "ואין דרך לעצור אותה - לא כשיותר מ 20% מהמחקר האקדמאי בתחומי הטכנולוגייה והמדעים המדוייקים באוניברסיטאות בארה"ב מבוצע על ידי אזרחים סיניים."

חלק ניכר מגניבת המידע מחברות טכנולוגייה אמריקאיות ומהאקדמייה האמריקאית לא בוצע על ידי האקרים שפרצו למאגרי מידע באמצעי "סייבר". הוא בוצע על "היומינט" - כשהמקרה הנפוץ הוא שה"גנב" הוא אחד מחברי צוות הפיתוח (לא בהכרח חבר זוטר בצוות).

בהחלט יש דרכים לצמצם את דימום ה IP - רבות מהן מתחילות בסגירת הברז.

danakama10

New member
פעם ראשונה?

כששחרר אמריקאים כלואים על לא עוול בכפם בטורקיה, סין, צפון קוריאה, טליבאן, ונצואלה ועוד, זה לא שימח אותך?
כשחוקק את ה right to try שמאפשר לגוססים לנסות תרופות ניסיוניות זה לא שימח?
כשהפגיז את סוריה כשאסד שוב חצה את הקו האדום זה לא שימח?
כשחוקק את ה first step act שעוזר לאסירים זה לא שימח?
רק מעט דוגמאות זריזות.

vinney

Well-known member
אוי באמת....

"כשחוקק " - טראמפ לא חוקק שום חוק כי טראמפ לא מחוקק.
"כשהפגיז את סוריה " - הפגיז כמה בניינים ריקים בהפגזות שעלו עשרות מליונים? לא, לא שימח בכלל.
"כששחרר " - כל נשיא פועל לשחרור שבויים ונעדרים, זה שטראמפ לפעמים אשכרה עושה את עבודתו זה מה שצריך לשמח אותנו?
&nbsp
באמת, אלה הדוגמאות שלך? טראמפ לקח קרדיט על משהו שמישהו אחר עשה, טראמפ ביזבז מליונים בשביל כלום, וטראמפ העסיק מישהו שהעסיק מישהו שאשכרה עשה את עבודתו לשם שינוי? זה מה שמשמח אותך?

למעלה