מצטערת - אבל הדברים האלה קשורים מדי לעבודה שלי
וכוללים עובדות ונתונים שאינם נחלת הציבור, והמתרחשים כרגע בתוך סין עצמה. לא בתוך ארה"ב
סגירת שוק התקשורת בארה"ב מפני הסינים קשורה לבטחון לאומי - לא לקניין רוחני. ואגב, גם בישראל מאז ומעולם אסורות רשתות תקשורת סלולרית סיניות מסיבות בטחוניות. וזה מימים ימימה - הרבה לפני טראמפ-שראמפ.
אני יכולה לתת דוגמא אחת ציבורית כללית שנוגעת לאכיפה בתוך ארה"ב
https://www.xda-developers.com/u-s-government-charges-huawei-stealing-t-mobile-trade-secrets/
לגבי חוואויי: לדעתי היא דחקה יותר יצרנים אירופיים, וקנדיים מאשר אמריקאיים (למשל נוקיה ואריקסון בתחום הרשתות כמו גם הטלפונים הסלולריות/יים).
היצרנים האמריקאיים בחרו "להתאבד" לבד: גוגל קנתה את מוטורולה ואז מכרה את עסקי הטלפונים שלה ללנובו הסינית.
מייקרוסופט קנתה את עסקי הטלפונים של נוקיה (כחלק מהיותה חברה של "ME TOO") והרגה אותם בשניות עם מערכת ההפעלה ווינדוס שלה. הטלפונים החדשים של נוקיה הם מתוצרת HMD - רק שם המותג הוא של נוקיה.
לוסנט מכרה את עצמה לאלקטל הצרפתית ושתיהן ביחד התפגרו לתוך נוקיה.
ארגון הסחר הפדרלי תבע את קוואלקום - המובילה היחידה שעוד נשארה לארה"ב בתחום הסלולרי/ 5G - בתביעה שאם תצליח, תגרום כנראה למותה. בינתיים זה כבר הצליח בערכאה הראשונה (יש החלטה של בית משפט מקליפורניה ממאי השנה). שנאמר - התאבדות.... [ולכן אגב יתר הממשלה האמריקאית התייצבה לצד הנאשמת במשפט]
סימנס ופיליפס - שתיהן אירופיות, גם היו מחלוצות הטכנולוגיה והייצור של טלפונים סלולריים ופרשו מהתחום
נורטל הקנדית נפחה את נשמתה - יש האומרים בשל גניבת מידע והאזנות סיניות. יש על זה כמה וכמה כתבות. הנה במקרה הראשונה שעלתה לי בגוגל
https://www.cbc.ca/news/business/nortel-collapse-linked-to-chinese-hackers-1.1260591
בלקברי הקנדית בתכלס יצאה מתחום הטלפונים
מבלי לדון במהם השינויים, אשאל ברמה הכללית יותר. האם אתה מעדיף לטעון ש"אין דרך לעצור את זה" ולכן לא לעשות כלום? או מעדיף לנסות "להילחם על הבית"? אני מעדיפה את הדרך השניה, וימים אלה מרגישים כמו ההזדמנות האחרונה לעשות משהו. וגם אם זה "רק דיבורים" זה עדיף על שתיקה ו playing dead בעיני - שזה מה שראינו פה בתקופה של 2006-2016. עבדתי בממשלה הפדרלית ברוב התקופה ההיא כך שהיתה לי הזדמנות לראות מקרוב את המדיניות.