פעם ראשונה של הילד/ה במספרה ...

iris & ben

New member
פעם ראשונה של הילד/ה במספרה ...../images/Emo66.gif

איך היה? האם יש טיפים לעבור זאת בשלום? ניסיתי לגזור לבן את פוני ללא הצלחה
יש רעיונות איך לעשות?

zimes

New member
אני תמיד אומרת "כשהם יבקשו"

בעלי שונא להסתפר, וגם אני לא בליין-מספרות. לאחרונה שנינו עברנו לפשוט לגזור את השער בבית - אני את שלי, ואפילו את שלו. השער של הדס כבר מגיע לעיניים, ואני ממש מרגישה שאת השער הראשון הזה אני לא רוצה לחתוך. אם זה יהיה מוגזם - אני אשאל אותה אם היא רוצה שאני אגזור לה. זה לא יהיה לפני גיל שנה וחצי-שנתיים, כשהיא ממש תוכל לענות. סביר גם, לדעתי, לעשות את זה אחרי שהם רואים איך נגזר (בבית או במספרה) שיער שלנו.

גם לגלי כבר ארך מאוד השיער

ויום אחד היא ניגשה אליי עם קוקיה שלי, והגישה לי אותה. עשיתי לה קוקיה קטנה על הקודקוד, היא לא התנגדה, ולהפתעתי הרבה, לא הורידה משך כמה שעות. עכשיו זה סידור קבוע- כשבא לה קוקו, היא יודעת לפתוח את המגירה בשידה, לבחור לה קוקיה, ולהביא לי.

zimes

New member
פלא קטן!

כל הכבוד לגלי! אני מניחה שזה לא יקרה אצלינו. אני אכשיו עם שער באורך שאינו מצדיק גומיה, וחיה בבלגן מתמיד בראש. פשוט לא יהיה להדס ממי ללמוד... אה - וקטע שער גדול אחר - אמא שלי קנתה להדס מברשת שער. הדס שונאת, שונאת שנוגעים בה, בטח עכשיו שהיא עוד קצת קווצ´ית מהוירוס האחרון. פתאום ראיתי את אמא שלי מסרקת את דולב, והילד נהנה מהפינוק! טוב שיש מישהו שיודע להעריך גחמות של סבתא.

איזה מתוקה ../images/Emo39.gif

אנחנו כנראה נגיע לתספורת הראשונה אולי לקראת כיתה א´ (במקרה הטוב, בצבא במקרה הרע).... הכי מצחיק זה שאנשים שרואים את איה אחרי שלא ראו אותה הרבה זמן מתפלאים מכמה *הרבה* שיער צמח לה. ולראיה תמונונת... ותודה לשירלי של תומר על הצילום

אוח, היא מקסימה!

לטרוף אותה... והשיער באמת צמח מאז שראיתי אותה, בתמונות, לאחרונה. היא היתה די קירחת, לא? והיית קצת מודאגת מזה, עד כמה שזכור לי מימי יואל.

רותי ע

New member
נסי ללכת למספרה שמתמחה בילדים

יש להם שיטות להרגיע את הקטנים. עם וידאו, צעצועים..

אסנת+

New member
מספרה לילדים

אני הלכתי עם ערן ל"ראש קטן" מספרה ברמת השרון (קצת "פלצנית" ועולה 60 ש"ח) אבל אחרי שיצאתי משם הצהרתי שהייתי משלמת גם 100 ש"ח. למה ? כי המקום מדהים !!! נראה כמו גן שעשועים, יש המון משחקים ,צבעים , נדנדה, סוס נדנדה וכד´ , ערן מיד השתלב במקום והספר (מכיוון שידע שזו תספורת ראשונה) שאל אם אני רוצה שיספרו אותו בזמן המשחק על הסוס על הנדנדה, איפה שרוצים...
בקיצור מומלץ בחום, ושמעתי שיש להם סניף גם בת"א.

Yarik N

New member
פעם ראשונה ושניה במספרה

אין ברירה אני הייתי חייב להסתפר. בפעם הראשונה, הוא צרח על הספר שסיפר אותי "לא, די, לא אבא" ובסוף הסכים לשבת על ברכי ולהתבונן על הספר בעיניים מאיימות כאלה ("סריטה קטנה שאתה שורט את אבא שלי ואתה גמור, שים לב, אני נראה בן שנתיים וקטן, אבל אני לא מוריד ממך את העיניים") בפעם השניה, ישב על הברכיים שלי ורק מידי פעם זרק מבט מאיים על הספר שסיפר אותי, בשאר הזמן הוא סידר לו מחדש את המברשות.... בפעם השלישית הוא אמר "גם, גם" וישב בשקט חצי תספורת (בחצי השני הוא היה עסוק בוופל גדול שהאבא החכם שלו שלף מהתיק) וכך עברה התספורת הראשונה שלו. ואז הוא הסכים להסתפר גם בפעם השניה (הוא בן שנתיים וכבר דורש להסתפר, מזל שהוא עדיין לא רוצה מוסים וג´לים)

mom&shaked

New member
נראה לי שהפעם הראשונה היא קשה

גם לנו יש את אותה בעיה. שקד בן שנתים ומעולם לא סיפרנו אותו. האמת שאיך שהוא נראה עם כל השיער עכשיו די מוצא חן בעיני...אבל, יש קשרים ולפעמים זה גם מציק לו בעיניים אז אנחנו שוקלים לספר אותו. אז איך באמת עושים את זה???תספורת ראשונה - לי זה נשמע כל כך מפחיד... אין לי אומץ לעשות את זה בעצמי! ואני אוסרת על בעלי לעשות את זה (למרות שהוא חושב שהוא מסוגל). בכלל אני עוד לא שלמה עם התספורת. שמעתי שיש מספרות מיוחדות לילדים, אם כבר נראה לי שעדיף ללכת לשם.

לאה_מ

New member
עומר היה סרבן קוקו

ולכן בשלב מסויים, קרוב לגיל שנתיים, לא היתה ברירה. גם אנחנו הלכנו למספרה מיוחדת לילדים, ברמת אביב ג´ (קטצוץ), והם היו שווים כל גרוש - לא תאמיני, אבל אני ישבתי על השטיח בפינת הצעצועים שלהם, עומר ישב על הברכים שלי, והספר הלך מסביב וסיפר אותו. וגם כך הוא בכה. אגב, את שירה סיפרתי בפעם הראשונה לבקשתה, כשהלכנו עם עומר להסתפר (במספרה של גדולים), ולא היתה שום בעיה.

רחלי27

New member
או..קוראת אותכם וצוחקת..

ממש עכשיו ניכנסתי להציץ , כריות אויר ואוירה...שערות ומיספריים, לידות וכאלו.... לחיות את זה גם על המסך זה פשוט משעשע!! ובאמת נחמד בבית שלכם כאן.
. ניראה לי שאולי אכנס לבקר יותר...אם אפשר...
רחלי. אמא של שמוליק וצופי. ואפרופו ספרים...אני עדיין בקלחת.. שמו כבר שנה (אחרי קוקו מפורסם..) לא מצליח להנות אצל הספר.. מיוחד לילדים עם סיפורים וכיסאות מיסתובבים ונסיון של שנים.. זה אמור לבוא מתי שהוא?? (בדיוק מחר מתוכנן לנו ספר, אז אולי אספר לכם איך זה עבר..)

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

רק אזהרה קטנה-הפורום הזה ממכר..
ואם את לוקחת את הסיכון אז נשמח לשמוע חוויות מהספר

פעם ראשונה של יובל במספרה ../images/Emo68.gif

היום, בדיוק היום 25.12.01. ליובל, בת שלוש ותשעה חודשים, יש שיער יפייפה, ארוך ועם בקבוקים מקסימים בקצוות. (אולי עליי להגיד "היה" ??????????) כבר הרבה זמן היא מבקשת להסתפר "קצוץ", ומתכוונת בעצם עד הכתפיים. אני לא הייתי בשלה לזה. אבל לאחרונה הקצוות כבר נראים שרופים וזה משפיע על המראה הכללי של השיער שנראה לא טוב. אז קבענו תור למספרת "הנסיך הקטן" בפתח תקוה, עליה קיבלתי המלצות רבות. הגענו לנועם, הספר, בעל גישה נהדרת לילדים. המספרה חמודה מאוד, עם המון צעצועים בכל מקום ואפילו הכסא הוא בעצם בימבה מוגבהת. יובל ישר שמה עינה בבימבה וביקשה לשבת עליה. התיישבה, נועם שם לה חלוק סגול, הרטיב את השיער שלה עם מרסס מים וסירק (היא הייתה בשקט מופתי בזמן הסירוק למרות שראיתי שזה לא ממש נעים לה). נועם שואל מה היא רוצה שהוא יעשה בשיער. יובל אומרת "קצוץ" ומצביעה על הכתפיים. אני עושה סימני מצוקה ברקע וסימנים של "לא, לא" עם הידיים. נועם ממליץ לספר קצת יותר מהקצוות כדי ליישר קו. אנחנו מסכימות. נועם מתחיל לספר ואני מתחילה לצלם מכל זוית אפשרית כולל קלוז אפים של הידיים שלו מספרות, של התלתלים הנופלים על הרצפה וכו´. נועם מסיים, מייבש ליובל את השיער. מרוצה מאוד, היא הולכת לשחק עם הצעצועים. אני מצלמת עוד קצת, ליתר בטחון. נועם שואל אם היא רוצה סוכריה על מקל או קרמבו. יובל בוחרת בסוכריה על מקל, אני משלמת ואנחנו יוצאות מרוצות מאוד.

למעלה