פעם ראשונה..

פעם ראשונה..

היי..טוב, פעם ראשונה שאני מרשה לעצמי לעמוד ככה מול 'במה' כלשהי ולהגיד שכבר שבועיים(!) אני על תזונה טבעונית. את המעבר עשיתי בגלל נסיבות בריאותיות לא פשוטות. מיותר לציין שבחוץ לא מקבלים את זה יפה כל כך..אני מקבלת 'פרצוף' אם אני מעזה להעלות את הנושא והיחידים שתומכים מאד הם המשפחה הגרעינית (הילדים שלי, למרות שהם קטנים, הם מבינים שיש פה שינוי תזונתי, בעלי, ואחותי הבכורה). אשמח לקבל טיפים על איך לשלב תפריט טבעוני אצל ילדים, וגם בלי קשר טיפים ומתכונים..תודה על האוזן הקשבת.
 
ברוכה הבאה!
איזה יופי

שהאנשים החשובים, המשפחה הגרעינית, באמת כן תומכים. את כל שאר הפרצופים אני ממליצה לדפדף.
במקביל לשהות החביבה כאן בפורום - ויש פה המון רעיונות ומתכונים - אולי בא לך לשקול הצטרפות לאתגר 22 בפייסבוק (בחינם)?

בעניין תזונת הילדים: זה כל כך אישי לכל משפחה. יש ילדים שיאכלו הכול, יש ילדים בררנים, יש ילדים אניני טעם... איפה המשפחה שלך בסולם הזה? איזה ארוחות אתם אוכלים בבית ואיזה (אם בכלל) במוסדות חינוך, אם רלוונטי?
רק בתור התחלה, רעיונות
תבשילי קטניות עם אורז מלא
פיצה טבעונית עם גבינות טבעוניות או בלי גבינות בכלל
קציצות טופו או שניצל תירס וקציצות ירק - עם קמח חומוס או קמח עדשים
ותיכף יצטרפו עוד רעיונות

טחינה על הסלט
 
היי תמר, לפני הכל - תודה

התזונה בבית היא בריאה, היות והסרתי ממשקלי 41 קילו בשלוש השנים האחרונות, אז בסיס האוכל הוא ירקות גם כך, רק שכעת עברנו לאורגני (בגללי). הילדים שלי אוכלים (כמעט) הכל. הם גם יחסית גדולים, בגילאי יסודי. טופו עוד לא ניסיתי, מודה שאני לא בטוחה שאדע איך לבשל אותו כראוי שיצא ממש טוב, קמח חומוס כבר התחלתי לבשל, כמו כן, עברתי לשמן קוקוס וטחינה ביתית כאן בבית אני מכינה כבר שנים. אשמח תמיד לעוד רעיונות :)
 
בקשר לטופו, גם אני רק לאחרונה אימצתי אותו

למטבח. וזאת כי התנדבתי להיות נסיינית למתכונים בספר הבישול של גלי אלטרץ לופו (מומלץ!) ובאחד המתכונים אחד הרכיבים היה טופו.
ואז הסתבר לי שיש טופו, ויש טופו משי

וטופו משי זה דבר נהדר - אני "מבלנדרת" אותו עם שמן זית, מיץ לימון, קצת מלח וזעתר, ומתקבל ממרח מעולה בטעם של לאבנה. נשמר יפה במקרר. אפשר להשתמש בו גם למליות של קישים, פשטידות, פאי... הוא דל קלוריות ומתאים את עצמו לכל טעם.
 
אה ועוד משהו, לינק לאתר שמקבץ מתכונים

יש המון בלוגים טבעוניים מעולים, האתר "תיאבון בריא" מקבץ מתכונים מהרשת ומקטלג לפי מנות, רכיבים, וכו וכו. ממש מומלץ להסתובב קצת גם שם (יש להם גם רשימות נחמדות מאד)
 
ילדים

מנות שמחות צבעוניות, אם הם הילדים שלא מערההים אפשר להניח על הצלחת ערמות נפרדות- אפונה ירוקה, תירס, קוביות בטטה או גזר, פסטה...

חצאי תפוחי אדמה בתנור עם קליפה
פסטה במגוון צורות עם מגוון קטבים- החל בבולנז על שבבי סויה דרך פטריות עם שמנת אלפרו ועד מגוון ירקות מוקפצים עפ רוטב סויה, סילן ושמן שומשום.

אם אוהבים אצלך אז מרקים- כל המינים והסוגים.

חומוס תוצרת בית

ירקות ממולאים באורז עם -שבבי סויה/ פטריות/ אגוזים/ ירק אחר מקוצץ

שווארמה טופו, קציצות מקטניות בשילוב ירקות. ירקות אנטי פסטי.

פשטידות.
אתמול הכנתי פשטידה שכללה שכבת עגבניות פרוסות מעל בצל גדול מקוצץ מעל מעט שמרי בירה. מעל חבילת פסטה אורז מסולסלת ומעל תערובת של שתי חבילות טופו מגוררות דק עם חבילת גבנ"ץ טבעונית מגוררת דק וחתיכה קטנה של פרמזן טבעונית, עם שמנת אלפרו אחת מלח פלפל שחור גרוס ומוסקט.יישרתי את השכבה העליונה כיסיתי היטב והכנסתי לתנור ל40 דקות. הסרתי הכיסוי ואפיתי עוד קצת להשחמה. נטרף

מה הכיוון שלכם?
 
היי מיקי, איזה גיוון מהמם..

יותר לכיוון הירקות הממולאים, והמרקים. קציצות מקטניות ניסיתי, הצעיר אכל, הבכורה עיקמה את השפתיים, אחר כך טעמה קצת והתלהבה. לאט לאט ניסתה. מבחינתה כל מה שירקות, זה מצוין, אז הבטחתי לה לשלב יותר ירקות בפנים :)
 

ladybug6

New member
איזה ילדים מהממים יש לך, טפו טפו!

אני כ"כ מקווה שהקטנה שלי תגדל לאהוב אוכל בריא ומגוון..
 
קציצות קטניות

ה-קציצה- פלאפל. מכינים בבית מחומוס מושרה . צריכה הנחיות? היא צודקת ירקות בקציצות קטניות מרככות ועושות את הקציצה משובחת יותר.
לגבי ממולאים- לאחרונה מילאתי פטריות באורז עם בצל מטוגן ואפיתי בתנור על מצע אורז עם ירקות ואפשר גם עדשים חומים או שחורים. הפטריות עכשיו נפלאות.
עוד מלית שעובדת כאן להפליא היא טופו טחון המעבד מזון עם שום ועשבי תיבול ואפשר גם שקדים או אגוזים. מלח ןפלפל שחור. ממלאה בזה עגבניות קטנות ואוכלים ככה או פטריות ואופה בתנור עם רוטב על ציר ירקות.

מלית נוספת שעובדת מעולה בפלפלים ובקישואים עגולים או סלק זה אורז עם שבבי סויה, היבשים. משרה אותם 10 דקות במים סוחטת ומערבבת עם אורז חצי מבושל, תיבול ואחר כך מגוון רטבים כשהשמיים הם הגבול. חמאת בוטנים עם הרבה ירוקים ורבעי עגבניה, מרק ירקות או מים ותבלינים.
כמובן רוטב עגבניות אני אוהבת מעגבניות טריות לרוב ואם צריך מחזקת בעגבניות מרוסקות מקופסה,סלרי קצוץ, שום, נגיעות של מתיקות ומלח וחריף לאיזון.
רוטב מפטריות קצוצות דקדקדק וחלב קוקוס עם תיבול קארי מדרס והכיוון הזה.או אגוז מוסקט על זסטר,קינמון ושורש ג'ינג'ר על זסטר

רוטב צהוב מלא בשורש כורכום טרי מגורר על זסטר עם ירקות כתומים בקוביות, אם יש זוקיני צהוב מגררת אותו גס,שורש סלרי מגורר על פומפיה .
בקיצור אין לזה סוף

מה שאת צריכה בו פרוט- תבקשי
 

Dr T noki

New member
הי - ברוכה הבאה ובהצלחה!


אני מאחל. לך שיפור בריאותי יחד עם השינוי התזונתי.

ילדים ומשפחה זה אתגר
בין אם הם מצטרפים לצמחונות/טבעונות ובין אם לא (אתגר מסוג אחר... פעם אפתח על זה שרשור מיוחד).

הילדים והמשפחה שלי לא צמחונים/טבעונים אך השינוי שלי סוחף אותם לכיוון תזונה טבעונית ובעיקר לנסות דברים חדשים ולאהוב אותם .
כתוצאה מכך חלק גדול מהתזונה שלהם השתנה בלי מאמץ.

דברים שהילדים שלי אוהבים:
תפוחי אדמה בתנור
פשטידות וקישים
קציצות ירקות מסוגים שונים זה להיט!
אורז/בורגול מג׳דרה
כמובן כל סוגי הפינוקים המתוקים
(אתמול אכלנו גלידה טבעונית מעולה )
פסטות
לזניה
סלטים
מרקים - מעולה בחורף

לגבי ילדים קטנים אם מדובר בטבעונות בלעדית אני ממליצה להתייעץ עם דיאטנית/תזונאית לוודא שמקבלים את כל החלבונים הברזל ואבות המזון.
 

ladybug6

New member
וולקאם!

קיבלת מלא רעיונות, אם תתני לנו כיוון נוכל לתת לך גם מתכונים או רעיונות יותר ספציפיים. מה למשל אהבו לאכול בעבר? בני כמה הילדים? (גדולים שאפשר לרתום לשינוי כדי להגדיל את הסיכוי לשיתוף פעולה, או קטנים שצריך יותר להשתדל עבורם?)
לי יש רק פיצית אחת קטנה בת 10 חודשים אז אמנם אין לי נסיון עם גדולים, אבל מבחינה תזונתית הפוקוס שלנו הוא על קטניות ועלים ירוקים, תוך שילוב של ירקות ופירות ואגוזים. קצת דגנים.
בימים אלה שקריר אני מכינה מרק שיהיה כל יום לארוחת צהריים/ערב - מרק עדשים עם גזר ותפו"א, מרק כתום עם עדשים כתומות, מרק מינסטרונה (כל מה שיש במקרר, פחות או יותר..) עם שעועית לבנה וקצת פסטה מקמח מלא, מרק ירקות עם גריסים ומאש, ועוד ועוד. תבשילי קטניות ברוטב עם ירקות בקוביות. ממרחי קטניות ואגוזים. קציצות ולביבות מכל מני סוגים ומינים - כמעט תמיד מכילים קטניות מבושלות, מושרות או טחונות לקמח. חביתיות (מלוחות או מתוקות) מקמח עדשים/חומוס + ירקות/פירות טחונים + טופו או מעט קמח.
בהצלחה!
 
איזו קבלת פנים חמה! איזה כיף..

אתפנה עוד מעט אסיים לעבוד ואבוא להשיב על כל השאלות.

איך שימחתם אותי..הוקל לי..תודה ממש..
 
הערה

דגנים מלאים בכלל וקמח מלא מחיטה בפרט אינם מומלצים לפני גיל שנה
"מומלץ להימנע מדגנים מלאים וממוצריהם, כמו לחם מחיטה מלאה, לפני גיל שנה, כיוון שמערכת העיכול של תינוק מגיל שנה ואילך בשלה יותר להתמודד עם סיבים לא מסיסים. " טובה קראוזה דיאטנית קלינית
 

ladybug6

New member
זה תלוי את מי שואלים, למען האמת

נתקלתי גם בהמלצות שונות, או מעורבות. המסקנה האישית שלי היתה בסופו של דבר שעדיף לשלב כמה שפחות דגנים באופן כללי. ואם כבר כן, אז להעדיף מקולפים אבל מזינים יותר מלחם, כמו גריסים או כוסמין או שיבולת שועל
 
היי, תודה :)

הילדים שלי גדולים יחסית, אבל קטנים עדיין כדי להתרגל לשינוי :) ממרחי קטניות ואגוזים? זה נשמע מעניין.
 

Dr T noki

New member
זה שילוב מצוין קטניות ואגוזים

הבן שלי (בן 13+) אוהב ממרח שאני מכינה פשוט - בצל מטוגן מוזהב (הרבה!) , עדשים שחורות או חומות מבושלות (בערך כוס), אגוזי מלך (חצי כוס או יותר לפי הטעם) , מלח, פלפל. הכל למעבד מזון, לתקן תיבול. נשמר המון זמן במקרר , הבן שלי טוען שזה כמו ממרח כבד. יש לזה וריאציות רבות ברשת.

וריאציות נוספות של שילובים במעבד מזון -שעועית לבנה מבושלת עם שקדים או קשיו ועשבי תיבול. דלורית בתנור או גזר עם עדשים כתומות מבושלות וקצת טחינה גולמית, מלח פלפל וקצת קינמון. בכלל גזר הולך טוב עם אגוזים.
יש מתכון לממרח דלורית שווה (חומוס דלורית - באתר המומלץ ״מה את עושה כל היום״ של אפרת. לא טבעוני בלבד אך יש המון רעיונות ומתכונים טבעוניים וניתנים לטבעון בקלות).יש שם גם ממרח אפונה חביב.
 
למעלה