פעם שלישית פה

gesta2

New member
פעם שלישית פה

כבר הייתי פה לפני שנה ולפני שנתיים ועכשיו אני חוזרת למנה שלישית.
לקח לי בערך שנה להיכנס לכל הריון ושלושתם הסתיימו בדיוק באותו האופן. דופק בשבוע 6, שנעלם בשבוע 7. הבוקר עברתי את אותו הדבר בפעם השלישית, אם אותם מבטי רחמים ושתיקות במרפאה כשיצאתי מהחדר. למזלי הרופא שלי הצליח לקבוע לי את הגרידה כבר היום, אז אני כבר אחרי.
הכאב והתסכול קשים עוד יותר הפעם, כי את העובר הזה החזרתי אחרי שעבר בהצלחה בדיקות PGS, מה שאמור למנוע הפלות על בסיס כרומוזומלי (ואחרי ששילמתי 8000 דולר על כל התהליך).
הלב שלי מרוסק, אין לי שמץ של תקווה ואני לא יודעת איך אצליח לחזור לטיפולים. מכל החברות שלי כבר מזמן התנתקתי, ואני כבר מעדיפה את הבדידות הקשה הזאת על פני עוד ועוד שיחות שמשבשרות על הריונות תקינים ולידות מושלמות.
מרגישה שכבר הגעתי לקצה הדרך שלי ודי, אין לי עוד תקווה. מנסה למצוא את הכח להחליט פשוט להפסיק לרדוף אחרי משהו שכנראה כבר לא יקרה לעולם ולשחרר את החלום הזה של להיות אמא.

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדן ההריון הנוסף

מאוד מאוד קשה. 3 הריונות ועדיין ללא ילדים. טיפולים, כסף, חשיבה, בדיקות, ריצות לרופאים, התערבויות גופניות פולשניות, ועדיין תוצאה עגומה כל כך.
לא פלא שאת מתרחקת מחברות ומרגישה בדידות ויאוש
.

קראתי אחורנית את ההסטוריה ובכל זאת יש לי מספר שאלות-
1. בני כמה אתם? בכרטיס שלך כתוב 37, אבל לפי מה שכתבת בעבר, את אמורה להיות בת 30. אודה להבהרה.
2. כתבת בעבר על בדיקות שעברת. רוצה לאשר שאכן עברת בדיקות שונות (תקינות הרחם, אוטואימוניות, קרישיות יתר, תפקודי בלוטת תריס, ושאין מחלות רקע ידועות, בדיקת זרע- אם אתם בטיפולים, מתארת לעצמי שעניין זה גם נבדק).
כמו כן, האם עברתם בדיקות קריוטיפ הורי?- ואם לא- ממליצה לעבור עכשיו.
משום שאת פולציסטית ובטיפולים, אז אני מתארת לעצמי שכל העניין ההורמונאלי ורמות פרוגסטרון מטופלות. אבל תבהירי גם את זה +האם הומלץ על תמיכה הורמונאלית כלשהי מרגע הכניסה להריון או מרגע ההפרייה.
3. תהליך ה-pgs- בעבר כתבת שאת בארצות הברית. האם את הטיפולים הללו עבר שם או פה בארץ? ואם יש לך כוח ועצבים- אודה לך אם תוכלי לספר לי קצת על ההליך. בארץ זה משהו יחסית חדשית, לא מוכח, ולא ממש ברור האם מתאים במקרים של הפלות חוזרות. מאוד חשוב לי להבין יותר טוב על ההליך ואיזה כרומוזומים בודקים- האם את כולם או שדברים מסויימים נפוצים יותר?

לגבי המשפט האחרון שכתבת- אני מבינה את היאוש, ולא יכולה להבטיח כלום, ואף אחד לא יכול להבטיח לנו כלום, בטח לא בדברים שקשורים לבריאות.
יחד עם זאת, אני מכירה אין ספור מקרים מהחיים האישיים שלי ומהפורום, של נשים שילדו לאחר 3 הפלות.
כמובן שמדובר על החלטות אישיות, אבל נשמע שזו כמיהה כל כך חזקה שלך (ושל בן זוגך) להיות הורים, שאי אפשר להרים ידיים.
אם את מרגישה שהגעת לקצה הדרך שלך ודי, אז תעשי הפסקה, ותטפלי בעצמך- בכל דרך שנראית לך, ותעזרי לעצמך ולבעלך למצוא את הדרך הלאה, למצוא את הכוחות הלאה.
הדרך ארוכה ומפותלת לפעמים, אבל חייבים לראות את האור בקצה המנהרה. אי אפשר לחיות בלי תקווה. כלומר, אפשר לחיות, אבל זה לא באמת נקרא לחיות.

שולחת חבוקי תנחומים וכוחות,

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

gesta2

New member
PGS

אני כבר בת 30 עכשיו ואת כל הטיפולים אנחנו עוברים בארה"ב. חוץ משחלות פוליציסטיות, כל הבדיקות שלי ושל בעלי בסדר.
על קריוטיפ הורי פסחנו כי זה גם מאוד יקר, והחלטנו שאם הפיתרון לכך הוא בכל מקרה PGS אז אנחנו מעדיפים להשקיע את הכסף כבר בזה, כי אנחנו לא יכולים לממן את שניהם.
לגבי PGS - פה זה כבר די נפוץ ונחשב לפתרון טוב למניעת הפלות בשלבים מוקדמים מסיבות כרומוזמליות. הם בודקים את מספר הכרומוזומים + כמה הפרעות נפוצות. החזרנו עובר תקין לחלוטין וגם הוא הפסיק להתפתח בדיוק באותו זמן של האחרים. עכשיו נחכה שבועיים לקבל את התשובות מהבדיקה של העובר אחרי הגרידה ונראה אם אכן היה תקין. במעבדה הם מציינים ש-PGS מדוייק ב-98% והרופא שלי חושב שאולי מדובר ב-2% הנותרים. אני כבר לא יודעת מה לחשוב...אם נעשה קריוטיפ הורי ונמצא משהו, אז מה יהיה הפתרון, חוץ מ-PGS?
בהריון הזה גם לקחתי לובנוקס (כמו קלקסן) ובייבי אספירין, רק כדי לכסות אפשרות של קרישיות שלא עלתה בבדיקות. זה גם לא עזר.
אני לא מבינה מה קורה לנו, ולא נראה לי שלרפואה יש יותר מה להציע לנו. כבר הגענו הכי רחוק שיש, ומבחינתי אימוץ או פונדקאות לא באים בחשבון.
אני מנסה להשלים עם הרעיון שפשוט לעולם לא נהיה הורים, וזה כל כך כואב וקשה, אבל אני לא יודעת כמה שנים עוד אוכל לעמוד בזה וכמה שברונות לב עוד אוכל לספוג. ובדיוק השבוע גילינו שגיסתי בהריון, לצערי ממשפחה יותר קשה להתתנתק :(

שירהד1

Member
מנהל
מתייחסת-

אני שוב מחזקת אותך, ומבקשת ממך לא להתייאש. נכון שעברת המון דברים קשים ופולשניים ואת מצולקת בכל היבט- אבל במקום להתייאש ולהרגיש חסרת כוחות- אני ממליצה לך לטפל בעצמך רגשית, כולל התייעצות לגבי טיפול תרופתי נוגד דיכאון וחרדה. זו לא בושה להיעזר בכל מה שיש היום לעולם הרפואה להציע- בכל תחום שהוא, כולל בתחום הנפשי. אני כמובן בעד שילב תרופתי עם שיחות או טיפול רגשי מכל סוג שהוא שמדבר אלייך.
במקום להתייאש- תרימי את הראש, ותחליטי על טיפול הולם עבורך ועבור הנפש הפצועה והמדממת שלך. יש לך עוד אופציה? את רוצה בגיל 30 להרים ידיים? לומר: "זהו זה. לא יהיו לי ילדים וזהו?". זו כמובן בחירה שלך. אבל זה בכלל לא נשמע לי הכיוון פה. את בת 30. עברת המון, אבל יש לך גם עוד המון זמן- וזמן בעולם הילודה הוא דבר חשוב מאוד.
בימינו, נדיר מאוד שנשים בגילאי הפוריות (וגיל 30 הוא בהחלט גיל פוריות אידאלי) לא תלדנה ולא תהיינה אימהות. זה מוקדם מדי בשביל להתייאש. אם היית בת 45 זה היה סיפור אחר. אבל את לא- את בת 30, שעברת המון, אבל זה עוד לא אומר שכדאי או צריך לרים ידיים. ממש לא.

לגבי ההליך הרפואי- אני פותחת פוסט חדש.

שירה דוד
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
תיקון ניסוח למשהו מדויק יותר-

כתבתי: "בימינו, נדיר מאוד שנשים בגילאי הפוריות (וגיל 30 הוא בהחלט גיל פוריות אידאלי) לא תלדנה ולא תהיינה אימהות".
הניסוח המדויק יותר: "בימינו, נדיר מאוד שנשים בגילאי הפוריות (וגיל 30 הוא בהחלט גיל פוריות אידאלי) לא תהיינה אימהות". אני מתכוונת לכך שיש נשים שבסופו של דבר בוחרות בדרך של פונקדאות או תרומת ביצית בשל דרך ארוכה מאוד ומייסרת מאוד שלא נותנת תוצאות, והאופציות הללו בסופו של דבר הופכת אותן לאימהות.
כתבת שאת לא מעוניינת בפונדקאות, ואני באמת חושבת שזה ממש ממש מוקדם מדי לחשוב על כך, מה גם שהדרכים הללו סבוכות וקשות אף הן.

לאימי יש בת דודה ללא ילדים (הם בני למעלה מ-70), ולאבי היו דודה ודוד אהובים ללא ילדים. כמובן- בשני המקרים- זה לא מתוך בחירה. היום- מצבים אלו נדירים ביותר, בוודאי כאשר מדובר על אנשים בגילאי הפוריות.

שירה דוד
09-7749028

gesta2

New member
תודה על העידוד

כן, אני יודעת שעוד יש סיכוי, אבל כשאני בתוך הרגע הזה של לגלות שהעובר מת ולרוץ לעשות גרידה, קשה מאוד לראות מעבר.
אנחנו כנראה עוד נמשיך בטיפולים, אבל נצטרך לחשוב היטב על מה הצעד הבא...
לגבי תמיכה - אני מקבלת כל תמיכה אפשרית בהריון, כי זה הריון מטיפולים, לא הריון "טבעי".
&nbsp

שירהד1

Member
מנהל
ממשיכה התייחסותי- בהיבט הרפואי-

תודה על האינפורמציה שכתבת.
קריוטיפ הורי פה בארץ הוא ממש לא יקר. בסביבות 1200 ש"ח לכל אחד מבני הזוג. זה באופן פרטי. ניתן גם לעשות בקופות, אבל אז עלולים לחכות מספר חודשים...מה עלותו בארצות הברית?
בכל אופן- בוודאי שכדאי לעשות, כי בבדיקת ב-PDS, כתבת בעצמך (וזה גם מה שידוע לי), שבודקים את מספר הכרומוזומים ומספר הפרעות נפוצות. בדיקת הקריוטיפ ההורי היא הרבה יותר מעמיקה. משום שכבר עברת 3 הפלות ועדיין אין ילדים, אני ממליצה לך ולבן זוגך לבצע את הבדיקה.
זה חשוב, משום שאם מוצאים משהו לא תקין, אז ניתן לבצע PDG או אולי גם PGS, אבל עם דגש על אותה בעיה ידועה.
אם הקריוטיפ ההורי תקין- אז ככל הניראה, הפיתרון יהיה או להמשיך בתהליך ה-PGS או תהליך רגיל של הפרייה חוץ גופית, או לנסות ולהרות טבעי (סליחה, אבל אינני זוכרת אם בכל מקרה אתם נזקקים להפרייה חוץ גופית).
הייתי ממליצה לשקול, כאשר יהיה הריון חדש, טיפול תמיכתי הורמונאלי כמו זריקות פרגניל או נרות פרוגסטרון או משהו אחר, מה שבדרך כלל מטופלות פוריות מקבלות בכל מקרה. האם בהריונות שהיו קיבלת תמיכות אלו?
(לרוב- אני לא מאמינה בנחיצות טיפול תמיכתי זה במקרים של הפלות חוזרות, אבל משום שאת בכל מקרה מטופלת פוריות וגם פוליציסטית, וגם עברת כל כך הרבה- שווה להתייעץ לגבי זה).

אל תאמרי נואש. זה מוקדם מדי. את צעירה מדי בשביל להרגיש נואשת.
איך בעלך? תומך? מיואש? אתם באיזשהו טיפול רגשי/זוגי?

חזקי ואימצי!
שירה.

שירה דוד
09-7749028

אליסקה

New member
נחמה ועידוד

היי,
מצטערת מאוד על מה שאת עוברת.
אני בת 37. בגיל 35 עברתי שתי הפלות, ובגיל 36 עברתי את השלישית. בשלושת המקרים זה היה בשבועות 6-7, מאותן סיבות שלך. הבדיקות תקינות, וההפלות לא מוסברות, למרות שהן היו בנוכחות קלקסן.
גם אני הייתי אמורה לעבור pgs בסיבוב הזה, בדיוק מאותן סיבות שלך, אבל זה לא הסתדר לרופא מבחינת המעבדה, אז בלית ברירה אמרנו שנעשה ivf רגיל בפעם האחרונה (שלושת ההריונות הקודמים היו ספונטניים, אבל אחרי הגרידה השלישת לא הצלחנו שוב, אז הגענו לרופא פוריות).
ההריון נקלט, ונראה בינתיים תקין (אני בשבוע 11). שומרת על אופטימיות זהירה.
הסיפור שלנו מאוד דומה. נסי להתעודד ממנו. אני יודעת שזה קשה - אני לא תמיד התעודדתי מסיפורים של אחרות - אבל כל עוד אין ילדים, אני חושבת שאין ברירה אלא להתאושש ולהמשיך במסע. לפעמים זה פשוט מזל רע, וצריך לחכות לעובר תקין. אשמח לסייע בכל מה שאפשר. חזקי ואמצי, וגם קבלי חיבוק לסיום.

gesta2

New member
תודה ושאלה

תודה על התמיכה. אני מקווה שלסיפור שלך יהיה סוף טוב...
האם בדקתם את העוברים בהפלות הקודמות כדי לראות אם אכן הייתה הפרעה כרומוזומלית או עשיתם בדיקת קריוטיפ הורי?
הרופאים נתנו לך איזשהו הסבר לגבי ההפלות החוזרות?
&nbsp
תודה

אליסקה

New member
לא נתנו הסבר כי לפעמים פשוט אין...

מעולם לא בדקתי את העוברים, אבל קריוטיפ הורי עשינו. אצל בן זוגי היה תקין, ואצלי הסתבר שכנראה יש לי מה שנקרא ״מוזאיקת טרנר״ - כ-15% מתאי גופי כוללים כרומוזום x וכרומוזום y, במקום שני כרומוזומי x. התייעצתי עם הגנטיקאי מס׳ 1, פרופ׳ שוחט, והוא הסביר לי שזה לא משהו שמורש גנטית, אלא ״תקלה״ בחלוקת התאים, שאירעה בזמן שהייתי עוברית, וזו בוודאות לא הסיבה להפלות החוזרות.
כאמור, ההפלות שלי לא מוסברות. אם את בכל זאת רוצה להתעמק יותר, אני יכולה להפנות אותך לשרשור הזה, שהיה כאן לא מזמן: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/98/182336201/משפחה/אובדן_הריון_תמיכה. 

מקווה99

New member
גם אני רוצה לחזק אותך...

הפלות חוזרות בשבועות מוקדמים הן לא דבר נדיר כל כך. אצלי הרופא לא המליץ על PGS בגלל הפלות חוזרות, הוא טען שזה לא מפותח מספיק בישראל.
ילדתי אחרי חמש הפלות חוזרות בשבועות דומים לשלך, אחד מהזרעה וארבעה מ IVFׂׂ (מאחלת לך לא להגיע למספר כזה של הפלות), ואני בהחלט מכירה עוד נשים שילדו אחרי הפלות חוזרות.
צריך לשלול גורמי סיכון ולבצע בדיקות כמו היסטרוסקופיה, קרישיות וכו' אבל בגדול מה שנותר הוא לאסוף את השברים ולהמשיך...את צעירה! אל תוותרי!
גם אני מכירה היטב את מבטי הרחמים והשתיקות של הצוות, ואפילו פעם אחת עברתי גרידה באותה המחלקה שזה בוצע ה IVF, עם אותו הרופא מרדים.
נקודה למחשבה: שכשהחתימו אותי לראשונה על טיפול IVF היה רשום שם במפורש שחלק מהסיבוכים הם הפלות.
לגבי החברות: לא יודעת איך זה בחו"ל אך בישראל טיפולי פוריות כל כך נפוצים, כך שכמעט לכל אחת יש חברה שעוברת טיפולים, לפעמים לילד שני. אם יש לך כזו - נסי לשוחח איתה, זה מאד יקל עליך. אני מצאתי חברה כזו, ותמכנו זו בזו עד ששתינו ילדנו.
נקודה אחרונה, לא שיתפת מהי דעתו של הרופא.
את לא בקצה הדרך, וודאי שיש עוד תקווה!

gesta2

New member
תודה

מעניין אותי אם ההריון שהצליח בסוף היה מטיפולים, ואם כן איזה והאם עשית משהו שונה בהריון הזה שאוךי תרם להצלחתו?
&nbsp
לגבי חברות - נכוויתי יותר מפעם אחת כששיתפתי חברות שעוברות טיפולים, כי די מהר הן כבר מצליחות ואני נשארת מאחור, והכעס והקנאה בהן גדולים עוד יותר. אחרי כל כך הרבה זמן פשוט התנקתי מכולן, עדיפה לי הבדידות מההתמודדות איתן.
&nbsp
כרגע הרופא רוצה לחכות לתוצאות הבדיקה של העובר, ואז נהיה חכמים יותר. אני בספק שאחזור ל-PGS, חבל על הזמן והכסף :(

מקווה99

New member
כן, ההריון שהצליח היה מטיפול, וגם הסיבוב היה שונה:

ממש זחלתי על גחוני. ממש. כל ההפלות היו מטיפולים. המחזור המנצח היה מיד אחרי גרידה, לא חיכינו. הודעתי לרופא שאני מבצעת הזרעה ולא שאיבה, או שאיבה טבעית, ושהגוף שלי לא יכול לעמוד בכל כך הרבה הורמונים. הייתי כבר בת 42. החצי השני שלי רטן קשות שלא ברור לו איך השחלתי לו עוד סבב של טיפול ושזהו, זה האחרון בהחלט.
הרופא היקר הודיע לי שהוא לא מאמין בהזרעות, ושאין לי זמן כי עוד מעט גם אם ארצה לקבל הורמונים - לא אוכל בכלל!
אבל הרופא הנפלא לא היה שיפוטי, וזרם איתי: סיכמנו על סיבוב שהוא כינה mild: ללא קלקסן, ללא גסטון (תמיכת פרוגסטרון בזריקות), וללא דקפפיל. רק כמה ימים של חצי מהכמות הרגילה של גונאל, עד לביוץ. הרופא אמר לי: מקסימום לא יהיה הריון, ועניתי לו בחיוך less is more. צחקנו שנינו.
היו יחסית פחות ביצית ורק חצי הופרו, אבל כל מה שהופרה היה באיכות טובה. אח"כ תמיכה של נרות אוטרוגסטון ואסטופרם. וזהו.
זאת לא קלישאה כשאומרים שהאיכות היא החשובה ולא הכמות.
מסכימה לגבי מה שרשמת על ה PGS.
שיהיה בהצלחה, מחזקת את ידיך, שלא תיפול רוחך יקירה.

אמאלוסי

New member

יקירה, אני כל כך מצטערת. משתתפת בצערך.
גם לי היו 3 הפלות רצופות ואני מבינה מה את מרגישה.
הפלה ראשונה - באסה, אבל נפוץ. הפלה שניה - הרבה יותר קשה, כבר ברור שיש פה אולי איזשהי בעיה. הפלה שלישית - אלוהים, למה אתה מעביר אותי את זה ?!
אל תגידי שאין עוד תקווה. את בת 37, כמו שכתוב בפרופיל ? זה ממש לא סוף הדרך.
לא קראתי את כל התגובות, אז אולי אני חוזרת על משהו- עשית בירור הפלות מלא ? את אצל רופא מצויין ? (יכולה להמליץ לך אם את רוצה).
ולגבי זה שאת כותבת שאת לא יודעת האם תצליח לחזור לטיפולים - לי העשייה עשתה טוב. הכי גרוע היה לי לא לעשות כלום...
מאחלת לך לאט לאט "לצוף על פני המים" וכוחות להמשך.

בעיני זה בסדר גמור להתייאש

קראתי מה שכתבת וקראתי מה ענו לך. בעיני זה בכלל לא משנה שאת צעירה ושהאופק המיילדותי שלך עוד ארוך. וגם לא משנה שאחרות עם נתונים דומים כן הצליחו. מה שכן משנה זה איך שאת מרגישה. ואם את בקצה הדרך -רגע אחרי עוד הפסקת הריון, שגם אותו לקח שנה להשיג - אז זה איפה שאת נמצאת. נקודה. ואת לא צריכה, בעיני, לגרד את עצמך בכוח. מותר לך לעצור. לחשב מסלול מחדש. אולי בהמשך תרגישי אחרת. אולי לא. אין נכון ולא נכון מוחלטים בחיים. חשוב שתהיי מחוברת לעצמך ולכוחותייך. מקווה שאת מטופלת. אנחנו כאן אם את צריכה אותנו.

למעלה