פעם שלישית קובעת

אור ה101

New member
פעם שלישית קובעת

אז... דירבאלק ההודעה הזאת תימחק שוב. אז כך אתם כאלה מדהימים בקרוב אצלי, בעצם לא בקרוב, מהיום אצלי. בתקווה לא לאכזב ביחוד את עצמי אתם יודעים לא לעמוד בציפיות אחרי הכל לא תמיד הכל זורם כמו שחשבנו והיו שאמרו אלו החיים. ואים כבר אני בקטע של התיקווה אז היה מי שאמר שהתקווה שווה זהב, אבל אותי לימדו שתיקווה זה יותר שייך ללוזרים ווינרים קובעים עובדה. אז אם זה עונה על ההגדרה של התיקווה אני קובע עובדה. אם כך השאלה היא אחרת אני ישאיר אותה לפעם אחרת.

גריני

New member
אורצ'וק ../images/Emo24.gif

וגם מוווואהההה!
איזה כיף לראות אותך מחייך לנו כאן

ש ו נ י

New member
היי אור, תגובה בגוף הודעתך

אז כך אתם כאלה מדהימים בקרוב אצלי, בעצם לא בקרוב, מהיום אצלי. (תמיד אצלך
) בתקווה לא לאכזב (אתה לא יכול לאכזב) ביחוד את עצמי אתם יודעים לא לעמוד בציפיות אחרי הכל לא תמיד הכל זורם כמו שחשבנו והיו שאמרו אלו החיים. (ת'שואל אותי? תנמיך ציפיות (תראו מי מדברת
), ואולי תוותר עליהן בכלל, ואז אין מקום לאכזבה. פעם שמעתי מישהו אומר שלרצות, ולצפות פירושו שאתה יכול גם להתאכזב. עדיף לבחור, להעדיףבמקום לצפות, וכך הלחץ של לא לעמוד בזה יורד) ואים כבר אני בקטע של התיקווה אז היה מי שאמר שהתקווה שווה זהב, אבל אותי לימדו שתיקווה זה יותר שייך ללוזרים ווינרים קובעים עובדה. אז אם זה עונה על ההגדרה של התיקווה אני קובע עובדה. אם כך השאלה היא אחרת אני ישאיר אותה לפעם אחרת. (נראה לי נוקשה קצת לחיות בעולם של "וינרים" ו"לוזרים". כולנו מנצחים או מפסידים מדי פעם כמובן שכדאי להגיע לחיים מדימוי עצמי של מנצח אבל האמונה והתקווה לעולם שייכים למנצחים, כמו גם קביעת העובדות. העניין הוא שמי שמסתפק בתקווה ושאיפה בלי פעולות ומה שאתה קורא "קביעת עובדות" לא משיג את מה שהוא שואף ומקווה לו) {לא לגמרי הבנתי את השורה האחרונה, אבל זה מה שהיה לי לומר
}
יום נפלא

אור ה101

New member
תודה לך על התרגום

את מסכימה איתי שאדם מכניס לראש שלו לדוגמה, אני מנצח ומכניס לראש כעובדה הוא יתנהג כמנצח וממלא ישדר ניצחון. בעוד שאדם מקווה הוא בא בגישה אומנם חיובית מתוך תיקווה אבל יש את הספק אולי לא ובתיקווה שכן.

ש ו נ י

New member
איך אני לא מסכימה יווווו

תחשוב שבלי תקווה ואמונה עם ישראל במיוחד (שואות, פוגרומים, בלגנים) לא היה קיים בכלל תחשוב ש... עזוב כאדם פרטי נגיד (למרות שזה מתחיל מהפרט ועובר לכלל) איך עם ישראל היה שורד את תקופת השעבוד במצריים איך אני הייתי שורדת את החיים האלה אם לא היו לי תקווה ואמונה זהו - שלא! נכון. זה לא מספיק! צריך גם לעשות כדי להשיג/להגשים אבל בלי תקווה ואמונה כבסיס, אין כלום! זו דעתי לפחות

אור ה101

New member
רק שלא ימחק שוב

שוני אמונה זה דבר בסיסי ואין לי צל של ספק בזה. איך תאמיני באלוקים אם את חייה בתיקווה שאת מקווה שהוא קיים? הגישה היא באמונה (חשיבה של מנצח) קביעת עובדה אני מאמין! כך בשואה יהודים האמינו שיבא היום וה" יגאל אותם שזה בא מתוך אמונה ולא בתיקווה שכן ויכול שלא.

ש ו נ י

New member
מבחינתי האמונה שהכל מאת ה' לטובה

והתקווה שיהיה טוב יותר (וכן, שאנחנו ניטול חלק פעיל ביצירת הטוב הזה) זה דבר אחד אולי זה קצת בלבול מושגים מבחינתי התקווה היא חלק מהאמונה

אור ה101

New member
חן חן

עחשיו משו לא קשור שמעתי שאת לומדת תניא יפה יפה לך כמו שצריך. תגידי יש לך קשר משו לחוכמה בינה דעת.

ש ו נ י

New member
הגבתי כבר להודעתך מקודם

ש... אני לא חב"דניקית ואני גם לא חרדית אבל אני בהחלט מקושרת איכשהו לרבי ודרך החסידות היא בהחלט דרך שלדעתי בדור שלנו כדאי מאוד לאמץ אני לא ככה חזקה בדת אולי אבל אני אוהבת את הרבי ויש לי את ההתקשרות הפרטית שלי אתו והסיפורים שלי עם כל העניין הזה בעבר למדתי חסידות בחב"ד קצת, היום פחות, בעזרת ה' יש לי כוונה לשוב ולהתחזק בלימוד. זה מאוד מוסיף
ומומלץ לכולם/ן בלי קשר לדתי לא דתי (שזה הגדרות חיצוניות בעצם ולא שייך להפריד בעם ישראל בכל המחיצות וההפרדות האלה) שנה טובה ומתוקה

niki268

New member
ישר כוח אחותי תחכימי ותוסיפי דעת ומ

צוות,איפה כייף לשמוע שנה טובה ומבורכת, שה' יברך אותך "בכל מכל כל" אמן ואמן.
ותצעדי קדימה.

אור ה101

New member
רק שלא ימחק שוב

שוני אמונה זה דבר בסיסי ואין לי צל של ספק בזה. איך תאמיני באלוקים אם את חייה בתיקווה שאת מקווה שהוא קיים? הגישה היא באמונה (חשיבה של מנצח) קביעת עובדה אני מאמין! כך בשואה יהודים האמינו שיבא היום וה" יגאל אותם שזה בא מתוך אמונה ולא בתיקווה שכן ויכול שלא.

niki268

New member
אור גם אני מצטרפת לשוני,ואתן לכך דו

גמא,נניח שאתה רוצה משהו מאוד אתה כל כך רוצה שיש לך אתה האמונה והתקוה שתשיג ושמגיע לך את זה ,ולא יש לך אכזבה נכון?! זה מתאים לכל דבר בחיים,אפילו כשאני שולחת לוטו אני נהנת מהאשליה שאולי אני אזכה והיא נותנת לי פנטזיה כייפית שכשאני בודקת ורואה שלא אז לא נורא פעם הבאה.

למעלה