זה נשמע כמו משהו שמשהי מתוסבכת אמרה לך...פעם שמעתי משפט שלכל אחד צריך שיהיה צד אפל
זה נכון?
לדעתי זה יש. באותה מידה שאני יכול היום לסייע לקשיש שנפל או להדריך מישהו לאיזה רחוב לפנות, מחר אני יכול להתייחס למישהו בשיחת פנים אל פנים בצורה גועלית כי קמתי על צד שמאל."צריך" או "יש"?
גם אם הכוונה שצריך, ולפי מבנה המשפט נראה לי שזו הכוונה, ברור לדעתי שלא צריך רע. צריך להיות טוב ולשאוף לטוב, הן לעצמנו והן לאחרים. אין כל סיבה להאמין בצורך ברע ובשלילי. בתורה כתוב שאלוהים רוצה בחיים ובטוב ומורה לנו לבחור בהם. יחד עם זה, חשוב לאהוב את עצמנו ולא לוותר על זכויותינו הבסיסיות לחיים איכותיים למען האחרים, אלא אם המעשה שניאלץ לעשות כדי לשמור על עצמנו הוא באופן אקטיבי ומכוון לא מוסרי ולא מתחשב בזכויות האחרים שזה אסור.לדעתי זה יש. באותה מידה שאני יכול היום לסייע לקשיש שנפל או להדריך מישהו לאיזה רחוב לפנות, מחר אני יכול להתייחס למישהו בשיחת פנים אל פנים בצורה גועלית כי קמתי על צד שמאל.
גם בהרגלים ואתן דוגמא אישית. אני מתאמן 3 פעמים בשבוע ומנסה לאכול כמה שפחות מתוקים ולשתות יותר מים. לצד זאת, יש לי הרגלים רעים או פחות בריאים- שתיית 2 פחיות אייס קפה בשבוע, עישון כמה סיגרים בשנה ושמתי לב שבשנים האחרונות חזרתי לקלל יותר מאשר בעבר. אז מה אני, טוב או רע? הפסיכולוגית של האפילפסיה טוענת שזה טוב שלאדם יש הרגלים רעים, כל עוד יש עליהם שליטה.
נכון, אף אחד אינו מושלם ותמיד יש גם רע. תפקידנו להפיץ אור וחמלה, שמחה ואהבה."צריך" פירושו שרצוי שיהיה, או שיש? ברור שצריך להיות ככל שיותר טוב לכולם. אף אחד אינו מושלם ותמיד יש גם רע. אדם צריך לאהוב את עצמו ולדאוג הכי הרבה לעצמו.
הוא אמר שצריך, אבל ממה שאני יודע יש אם נרצה או לא."צריך" פירושו שרצוי שיהיה, או שיש? ברור שצריך להיות ככל שיותר טוב לכולם. אף אחד אינו מושלם ותמיד יש גם רע. אדם צריך לאהוב את עצמו ולדאוג הכי הרבה לעצמו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.