פעם שניה מוליכות...

Ohad18

New member
פעם שניה מוליכות...

שאלתי לפני מסםפר ימים על כושר ההולכה של זהב וכסף, ומה מוליך יותר טוב, נענה לי כאן שזהב מוליך יותר טוב מכסף, עם זאת באתר הזה כנראה שטעון אחרת. וראיתי עוד מקומות בהם טוענים שכסף מוליך טוב יותר מזהב. מה מוליך יותר טוב
והיכן ניתן למצוא את כושר ההולכה של כל מוליך
(באתר אותו רשר ציין יש רק את כושר ההולכה (או התנגדות סגולית) של נחושת) תודה

wil

New member
גם לי ידוע שכסף מוליך הכי טוב

ונחושת מקום שני, בהפרש מאוד קטן (מן הסתם עושים כבלים מנחושת כי ההבדל במחיר משמעותי). הסיבה שחיבורים אלקטרוניים (סאונד, כרטיסי מחשב וכו') מצופים זהב היא לא מוליכות, אלא בגלל שזהב עמיד הרבה יותר לקורוזיה מאשר המתכות האחרות. וכמובן מדובר בציפוי כך שהמחיר אפסי.

רשר

Well-known member
מנהל
גם לי ידוע ובכל זאת הטעתי אותך../images/Emo39.gif

מתנצל והנה הטבלה הישנה של דונויבסקי סליחה על איכות הצילום

Ohad18

New member
אז נחושת גם מוליכה יותר טוב מזהב../images/Emo35.gif

וגם בעלת טמפ' התכה גבוהה יותר, עדיין לא ברור לי עניין השימוש בחיבורים מזהב... תודה

רשר

Well-known member
מנהל
שימוש במתכת בחשמל

זהב במגעים: היתרון הוא אינו מתחמצן ולכן מאפשר מגע נקי לאורך זמן, יתרון נוסף אפשר ליחצן את המוצר כיוקרתי ולתת לו מחיר בהתאם "TV זניט" כסף במגעים: היתרון העיקרי חומר רך שניתן לריקוע בקלות וכל סגירת מגע זו בעצם מכת פטיש קטנה שמרקעת את הכסף ומבטיחה מגע טוב גם אם בשחרור המגע הקודם נוצרה גבעה בגלל הקשת. כספית למגעים: היתרון נוזל בטמפ' חדר ולכן משמש לחיבור בין אלקטרודות בתוך מיכל זכוכית בעיקר במקום שבו צפוי ניצוץ חזק והגישה להחלפת המגע קשה כמו מצוף הפעלה ישירה למשאבה, לפני השימוש בכסף היו גם ממסרים שמטים מיכלי זכוכית עם כספית להתנעת מנועים. נחושת: היתרון גמישות: ניתן לכופף הרבה פעמים, חוזק מכני: ניתן למתוח, מוליכות חשמלית טובה. החסרון: משקל סגולי גבוה, יקרה. אלומיניום: היתרון זול, משקל נמוך, מוליכות חשמלית טובה. החסרון חוזק מכני נמוך. פלדה: היתרון חוזק מכני גבוה. החסרון מוליכות חשמלית נמוכה שילוב מנצח לחוט מתח גבוה פלדה מצופה באלומיניום הפלדה נותנת חוזק לחוט והאלומיניום נותן את המוליכות החשמלית, בהספקים גדולים נוצר "סקין אפקט" שבו הזרם נצמד להיכף החוט ובמרכז אין בכלל זרם וכך הפלדה בעצם לא מנוצלת להולכה חשמלית אלא רק לחוזק מכני. בגלל אותו אפקט מיצרים פסי צבירה גדולים כצינור חלול ואף מזרימים דרכו נוזל קירור.

מאגר

New member
נכון שכסף מוליך יותר טוב מזהב בהפרש

מאוד דל אבל משתמשים במגעים מזהב במקומות מסויים יותר מאשר לכסף בגלל טמפרטורת ההתכה שלהם ששם ההפרש הוא גדול הין 700 ומהו ל-1000 ומשהו מעלות שיהיה בהצלחה דורון ט

למעלה