פעמיים אימון ידיים ועוד אחר לשאר - כדאי?

johnc1

New member
פעמיים אימון ידיים ועוד אחר לשאר - כדאי?

אני רוצה להעלות מסת שריר עם דגש על פיתוח שריריי הידיים - biceps & triceps.
חשבתי על תכנית של 3 אימונים בשבוע - בראשון ובחמישי אעשה אימון ממוקד על הידיים (תוך כדי שאני עושה תרגיל ל-bicep, אז ל-tricep וחוזר חלילה),
ביום שלישי - אעשה אימון גב\חזה\כתפיים.
מה את אומרים? נשמע טוב או שהייתם ממליצים על משהו אחר?

hitman89

New member
גרוע ביותר....

חבל על בזבוז הזמן בתרגילי בייספס/טרייספס עד המוות...

ועוד אתה מקדיש להם 2 אימונים בשבוע בעוד שלרגליים/חזה/גב אימון אחד??

אוי ואבוי....מי הדריך אותך לזה??

johnc1

New member
מה אתה ממליץ?

באופן כללי אני בעיקר רוצה להגדיל מסת שריר באיזור הידיים, אפשרי גם גב כתפיים וחזה. לא רוצה להגדיל מסת שריר ברגליים - לא אוהב את זה.
למה אתה קורא לתרגילי שרירי הידיים בזבוז זמן? לא הבנתי....
מה היית ממליץ?
אפשרות אחרת היא למשל אימונים:
ראשון - גב ויד קדמית
שני - חזה ויד אחורית
שלישי - מנוחה
רביעי - כתפיים
חמישי - ידיים (קדמית + אחורית)

זה יותר טוב ממה שכתבתי בהתחלה? (ראשון - ידיים, שלישי - כלהשאר, חמישי - שוב ידיים)?

nattyk121

New member
גרוע...

נתחיל שאתה עובד על רגלים אתה משחרר הורמוני גדילה בגוף לא תעבוד על רגלים גם ההתקדמות של היד תהיה יותר איטית
נמשיך שעם תוכנית כזאתי יהיה לך גוף לא סימטרי ולא יפה...
http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
באמצא יש פה "תוכנית AB למסה ארבע פעמים בשבוע."

The Pinky P

New member
למה אתה מחליט בשבילו מה יפה ומה לא?

הוא לא רוצה רגליים גדולות? זה בעייה שלו.

גם גוף שמן וקרס בירה זה מכוער אבל יש את זה לרוב מרימי המשקולות.

פסטרמה2

New member
כנס

http://www.kilogram.co.il/1474/כך-תשיגו-ידיים-גדולות/
דווקא הוא ענה לו ממש יפה. חוץ מהעניין של החוסר פרופורציה (שזה משהו שהוא כבר ידע)
הנה כמה ציטוטים נבחרים מהמאמר שיעזרו לו להבין מדוע אין טעם לאמן ידיים ואם כן אז רק אחרי שגודלים במסת גוף...

"בעיה נוספת שמתעוררת אצל אלה שמתרכזים רק באימוני ידיים היא, שאנשים אלו משקיעים בידיים יותר מדי עבודה ספציפית, וברוב המקרים עושים זאת לפני שנבנה להם בכלל בסיס גופני חזק על מנת שיוכלו להתמודד עם לחץ המופעל על שרירים, גידים ורצועות. מכך נובעים כאבי מרפק, או כתפיים, או שניהם, כתוצאה מאימון יתר."

"אתם הולכים להשיג ידיים גדולות יותר ע"י כך שתגדילו את שאר הגוף. ברגע שתוסיפו משקל גוף ותבססו בסיס כוח טוב, תוכלו לחזור לעשות כפיפות מרפקים להכניס את היד הקדמית שלכם לכושר"

בארט שאל: "אני מבין כיצד לחיצות חזה כבדות יעזרו ליד האחורית לגדול, ובאיזה אופן המשיכות הגבוהות יעזרו ליד הקדמית לגדול. אבל איך סקוואטים משתלבים פה? הם לא קשורים לידיים בכלל".
"ובכן, במידה מסויימת סקוואטים כן קשורים. סקוואטים נכללים בתוכנית שלכם כי הם התרגיל הטוב ביותר שקיים אם ברצונכם להוסיף משקל גוף. הם מעודדים גדילה בכל הגוף. הסקוואט הוא תרגיל מפתח בתוכנית הזאת"..

MidNight Flame

New member
ואתה ממשיך לדבר שטויות

רוב המשקולנים די חטובים ומשקולני עילית אפילו חטובים מאוד. זה שאתה מכיר רק את הקטגוריה של 105+ שאין לה רף משקל עליון ומדבר על זה בביטחון כאילו יש לך מושג על מה אתה מדבר זו הבעיה. תתמקד במה שאתה מבין בו או לפחות תלמד לפני שאתה מדבר.

MidNight Flame

New member
עכשיו גם אתה?

בפאוורליפטינג איפה שיש קטגוריות משקל - חוץ מהקטגוריה העליונה הם די חטובים.

למעלה