פעמיים בהיסטוריה איבד העם היהודי

פעמיים בהיסטוריה איבד העם היהודי

את חבל הארץ הזאת עליה אנחנו יושבים . בפעמיים שאיבד את חבל הארץ היתה הסיבה "שנאת חינם " . לפני לא הרבה שנים , נמניתי עם אנשי הליכוד , הייתי חבר הליכוד , מתפקד ואיש "עבודה בנשמה " . תמיד בזתי לאלה שדיברו בגנות האחרים מתוך רוע לשמו . השנאה התהומית , המילים הכואבות שחלק "מהפרחחים" כותבים כאן ובפורומים שכנים בדבר מצבו של ראש הממשלה , או של אלה מבוחריו , או של אלה המאמינים בדרכו , כל כך מלאת שנאה ובוז שאני מתבייש שהייתי שייך לזה עד לא מזמן . לעיתים , ישנם זמנים בהם החיים קודמים לכל , לא הכל זה פוליטיקה !! מצבו של ראש ממשלת ישראל רע , אולי רע מאוד לצערי , לקרוא את השמחה לאיד , את השיטנה היוצאת מפיהם או נכון יותר מהמקלדת של חלק מהכותבים , מעבר לבוז שהיא גוררת אחריה , היא מפחידה . היא מפחידה במיוחד כשאני חש "שהשנאה תביא עלינו את חורבן הבית השלישי ". שרון לטוב ולרע , היה מנהיג העם והאומה , הוא היה מצביא עליון לאורך כל תקופת היותינו כאן בחבל הארץ הזאת. שרון גם היה ממקימי הליכוד , הוא היה זה שכולנו בליכוד שרנו לו : " אריק מלך ישראל ... " . מצחיק , איך כולם שוכחים מהר כל כך הרבה דברים . קראתי את אחד הכותבים שמתבטא כאילו ה' נמצא אתלו כל יום לארוחת צהריים . הוא כותב כאילו האמת נמצאת לצידו , כאילו ניתנו לו הדברים "במעמד הר סיני ... " . תפסיקו לחשוב כאילו רק אתם בניו של אלוהים , האמת נמצאת אצל כל אחד ואחד , כל אחד חושב שהוא הוא בדרך הנכונה . אפשר להתווכח , אפשר לא להסכים , את השנאה והבוז תשאירו בצד אלה אינם ראויים , הם אינם ראויים לנו כבני אדם ולא לנו כעם . שח"ו לא נגיע לחורבן הבית השלישי . איחולי החלמה לראש הממשלה

שינאת חינם

חז"ל אומרים שבית ראשון נחרב בגלל 3 דברים: עבודה זרה, שפיכות דמים וגילוי עריות. ובית שני נחרב בגלל שינאת חינם, ללמדך ששנאת חינם שקולה כנגד השלישיה הנ"ל. היה שיעור של הרב מרדכי אלון, לפני שנתיים או יותר, על שינאת חינם. שיעור שדי זעזע אותי. על מה זה שינאת חינם. שהרי אם אני שונא משהו, בטח יש לזה סיבה, מוצדקת או לא, אבל יש סיבה ולכן זה לא חינם ! בשורה התחתונה, הוא הסביר ששינאת חינם מתחילה בזה שרואים ריבים בין אנשים(הדוגמא שחז"ל הביאו לשנאת חינם, היתה הסיפור של קמצא ובר קמצא), אבל אלו שאמורים לפשר בין הצדדים שותקים, כי זה נח להם, מהחשש שהתערבות שלהם אולי תגרום לסכסוך בינם לבין כל אחד מהצדדים, ואז הם בטח יפסידו מזה. (אגב, זה היה חלק מהשיקולים לניק הזה (במקור זה שיר של לאה גולדברג, למי שלא מכיר)) האם לשינאה אל שרון אפשר לקרוא שינאת חינם? לא יודע. השינאה בין ימין לשמאל ובין יריבים פוליטיים לא התחילה היום, ולא לפני שנה. לדעתי, יש בזה משהו יותר מושרש, בו ויכוח, ולא הקטן ביותר, מתגלגל בקלות למלחמת העולמות. זה טוב לבריאות של העם? ממש לא. אולי אחרי 3500 שנה שאנחנו חיים כעם, עדיין לא התבגרנו.

אני מבין שלצדק הפוליטי יש רק כתובת

אחת ידידי . גם למי שאינו חושב או רואה דברים כמוך , ראוי שתתייחס בכבוד הראוי . תנסה להבין את דרכו , את אמונתו ואת פועלו . אולי זה ילמד כל אחד ואחד מה היא " דרך ארץ קדמה לתורה " . שנאת חינם מבחינתי ידידי , היא כל שנאה לאחר , לשונה ולמי שאינו חושב , רואה , מאמין כמוני בדברים . "האם לשינאה אל שרון אפשר לקרוא שינאת חינם? לא יודע " , כן באופן חד משמעי . במיוחד בהתחשב בעובדה שלא מעטים אם לא כולנו חייבים לאיש המצביא והאדם את היותינו כאן על חבל הארץ הזה. אין לי ממש חשק או כוח לחזור על ההיסטוריה האישית של המנהיג והאדם שרון אבל לבטח אתה כמו כולנו יודע ושמעת עליה . הרבה היו חלוקים על דרכי התנהלותו , אף לא אחד על יכולתו הצבאית והמנהיגותית . אלה שהלכו איתו בדרכו הארכוה מימין ומשמאל זוכרים את תרומתו להם כבני אדם ואת תרומתו לעם והמדינה . ובכ"ז איחולי החלמה , בריאות ורצון שיהיה לו רק טוב אלה , לא קשורים לנאמר כאן . הרצון לראות ברעתו , השמחה לאיד , השמחה בצער האחר והשונה , המילים הקשות שנאמרו ונכתבו כאן לא ראויים להאמר על "אוייב" על אחת כמה וכמה על מנהיג העם וראש הממשלה . מי יתן ויצא בריא ושלם "מהמלחמה על חייו "

למעלה