פעמיים מקסיקני

inבאלי

New member
פעמיים מקסיקני

לפני כמה שבועות יצא לי לסעוד ערב אחרי ערב במקומות שמציעים אוכל מקסיקני. הראשון היה מקסיקלי והשני מסקל.
 

inבאלי

New member
מקסיקלי, דיינר מקסיקני בהרצליה

יום חמישי בערב, הבלונדה ואני אחרי סרט ומחפשות מקום לאכול ארוחה קלה. טלפון למקסיקלי באיזור התעשיה בהרצליה העלה שיש שולחן פנוי.

מקסיקלי הוא מקום חדש יחסית מבית רשת מוזס. מדובר על דיינר בסגנון מקסיקני שממוקדם היכן ששכן הסניף של מוזס באזור התעשיה בהרצליה. לפני כמה חודשים הסניף שינה פניו לכיוון המקסיקני. מלבד התפריט גם העיצוב השתנה. לי אישית העיצוב הזכיר מזללות מקסיקניות שהייתי בהן בארה"ב.
התפוסה ביום חמישי בערב בשעה 09:30 היתה נמוכה יחסית, לדעתי היא עמדה על לא יותר משליש. הרוב המכריע היו בליינים צעירים, ולמרבה ההפתעה ביניהם, בשולחן פינתי, זיהינו גם טייקון לשעבר שמעסיק את כותרות העיתונים הכלכליים על בסיס קבוע.

חלקנו שתי מנות –

טאקו דג - מנה שכוללת שתי טורטיות לא גדולות ועל כל אחת פילה דג קוד בבלילת בירה, איולי צ'יפוטלה, כרוב סגול, גוואקמלי ובצל כבוש. הדג היה מצויין, הבלילה לא סבלה משמנוניות ועם התוספות נהננו מכל ביס. 38ש"ח.

בוריטו בקר – טורטייה גדולה ושמנמנה מלאה בבשר בקר שבושל בבישול ארוך ואיתו היו אורז, ממרח שעועית וחסה(על שאר המרכיבים: סלסה חריפה, גבינות ושמנת חמוצה, ויתרנו). זו מנה גדולה ומשביעה שהיתה טעימה. 48ש"ח.

על הקינוחים ויתרנו שכן אף קינוח לא קרץ לנו. העדפנו לצעוד כמה מטרים ולקנח בגלידה הסיציליאנית שכרגיל לא איכזבה.

שתינו לימונדת היבסקוס שסבלה ממתיקות יתר ופפסי מקס.

השירות היה בסדר.
הכל ביחד עלה 102ש"ח.

בסך הכל זו אופציה חביבה לאוכל מקסיקני לא רחוק מהבית.
ההסתייגות שלנו היתה מהאווירה. לא הצלחנו לשים את האצבע ולומר מה בדיוק הבעיה אבל משהו שם לא עבד בשבילנו והיתה הרגשה מעט לא שמחה באויר. יכול להיות שזה רק אנחנו...



 

erezavn

New member
מקסיקלי זה מקום חביב שאף פעם לא כיוון גבוה

זו מזללה מקסיקנית חביבה ולא יותר, שכמו חלק לא קטן ממפעלות היריזינים, מכוונת לקהל יעד גדול ככל הניתן (אם תרצו מסעדת main sream). הם ממש לא מחפשים להיות אותנטיים יותר מדי או לתת דגש על איכות מדהימה.
כעובד בהרצליה פיתוח הייתי כמה פעמים, וזו בסה"כ אופציה סבירה פלוס לעסקית צהריים.
האווירה בערב, כמו הרבה מסעדות באזה"ת של פיתוח היא די מדכאת. לא מעט מסעדות בפיתוח חיות על שעות הצהריים, אז הן מפוצצות ושוקקות חיים (כמו מקסיקלי), ובערב יש ריקנות יחסית. בקיצור - בשביל אווירה ומגניבות - צריך לקפוץ למסקל או ללה אוטרה בתל אביב.
 

inבאלי

New member
מסקל, בר מקסיקני בפלורנטין

למחרת, צהרי יום שישי, חברים ותיקים שלא ראיתי המון זמן יוצרים קשר ומציעים שניפגש לארוחת ערב. הם מבקשים ממני להציע מקום עם אוכל טוב ואוירה טובה. נזכרתי שהם בדיוק חגגו יום נישואין ומכיוון שאת ירח הדבש שלהם הם בילו במקסיקו, מסקל זה המקום שיתאים. למרבה המזל היה לנו מקום. אמנם ישבנו על הבר, אבל זה היה בסדר גמור.

חלקנו בינינו מנות בשלושה סיבובים:

סיבוב ראשון -
טוסטאדאס – שתי טורטיות שטוחות וקריספיות מקמח תירס – עליהן סביצ'ה סינלואנסה של חתיכות בורי, עגבניה, בצל, כוסברה, רוטב צ'יפוטלה מיונז וסלסת אבוקדו. לפי התפריט חתיכות הדג הושרו בליים וזה אכן הורגש.
הסביצ'ה היתה מצוינת, כמות הדג היתה נדיבה ומלבד הטעמים המאוזנים, היתה במנה טריות ורעננות. 42ש"ח.

בוריטו ממולא פריחולס(ממרח שעועית שחורה), אורז וברבקואה שהוא צלי בקר שבושל זמן ארוך.
הבוריטו היה שמנמן והוגש בין השאר עם גוואקמולי טוב. זו היתה מנה מוצלחת וטעימה לדעת כולנו. 34ש"ח.

אל פסטור היתה מנה של שתי טורטיות עליהן הונחו סטייק קצוץ במרינדה של אננס ופלפלים מיובשים, בצל, כוסברה, ולמרות שבתפריט כתוב שמעל יש סלסת אבוקדו בפועל היה מדובר במיונז מתובל.
גם את המנה הזו אהבנו על אף פשטותה. 34ש"ח.

סיבוב שני –

אנצ'ילדס רוחס היתה מנה שהורכבה מארבע טורטיות מקמח תירס במילוי בשר שהונחו בצלחת מעט עמוקה ומעל פוזרו סלסה אדומה חמה מצ'יפוטלה ושמנת, גבינה מגורדת, בצל וכוסברה.
הסלסה היתה חריפה ולכן "ניקיתי אותה" מהטורטיה שאכלתי, כל שהחריפות הורגשה אבל במתינות יחסית. החברים אכלו עם הסלסה החריפה ללא בעיה. היה לנו טעים, עם הסלסה או בלעדיה, ובלי בעיה חיסלנו את המנה. 52ש"ח.

צ'ילי קון קורנה היה כצפוי תבשיל בשר בקר טחון עם שעועית.
התבשיל היה עשיר וטעים, ולצידו קיבלנו אורז לבן וטורטיות. גם זו היתה מנה מוצלחת. 54ש"ח.

סלט פפיטה הוזמן בשל בדיחה פרטית עתיקת יומין בין שלושתנו. במקור מדובר על רוטב של זרעי דלעת אך מכיוון שנגמר להם הרוטב אין לי מושג למה הכוונה. נשאלנו אם נרצה במקום זה את הסלט עם רוטב על בסיס שמן זית והסכמנו. הסלט כלל חסה, עגבניה, גרגירי תירס קלויים, בצל סגול ואננס. גם עם שמן הזית הוא היה לא רע ואיזן קצת את המנות האחרות שהיו כבדות. 32ש"ח.

לקינוח חלקנו –
פלאן הבית שהוגש עם רוטב מתקתק שהיה חביב, 18ש"ח ושלושה צ'ורוס שהוגשו עם רוטב שוקולד חם לטבילה 24ש"ח והיה לא יותר מבסדר.
הקינוחים לא היו החלק החזק של הארוחה, ובדיעבד מוטב היה לו ויתרנו עליהם וצעדנו לגלידת אניטה כדי לקנח עם טעם מתוק.

שתינו פעמיים מרגריטה קפואה 50ש"ח ופעם אחת קפירינייה 38ש"ח. שתינו גם המון מים רגילים שהוגשו קרים בבקבוקים.
הברמן, שדסקס איתנו את נושא הפרשי השנים בינינו הזמין אותנו גם לצ'ייסרים.

שירתו אותנו שני הברמנים שהיו בקיאים היטב בתפריט ומאד קשובים אלינו.

החשבון הסתכם ב – 438ש"ח, מתוכו 138ש"ח הי המשקאות האלכוהוליים.

היה לנו כיף: האוכל היה טעים מאד, השירות נעים והאוירה כיפית ותוססת.















 

gastro101

New member
מסקל מעורר תיאבון מאד ! במקסיקלי היינו לפני כחודשים

בשעות אחר צהרים, מנות גדולות מאד, היה טעים אבל למרות חיבתנו לאוכל מקסיקני , לא שבנו.
 

inבאלי

New member
כמו שארז כתב, מקסיקלי לא ככ עושה חשק לחזור

בעוד שבמסקל בהחלט כן.
 

Nרב

New member
מסקל היא האופציה המועדפת עלינו בפלורנטין כשאנחנו בסביבה

בכלל אוכל מקסיקני נחמד לי וטוב שהוא עשה סופסוף "עלייה". מקווה שיהיו עוד אופציות טובות (עם יותר מנות צמחוניות...)
 

החתולית

New member
על הדיווחים

מתה על אוכל מכסיקני ולא יכולה לאכול חריף
החיים שלי קשים.
 

inבאלי

New member
גם אני לא אוכלת חריף

וגם לא כוסברה, מה שהופך ארוחה מקסיקנית לאתגר לא פשוט.
בכל זאת הצלחתי להנות מהמנות...
 

החתולית

New member
כוסברה אני דווקא אוהבת

אבל זו לא חכמה, אני חצי פרסיה וידוע שאנחנו אוכלים עשבים. הרי פרסים מוצאם מן העז.
 
נחמד לדעת שמקסיקלי השתפרט

בהתחלה שמעתי דיווחים מאוד לא מחמיאים על המקום.
 
אנחנו היינו לפני שלושה חודשים

והיה בינוני לחלוטין. הרגיש כמו מסעדות הרשת האמריקאיות (אפלבי'ז, דני'ז). כלומר, הדף המקסיקני בתפריט של המסעדות האלו. אוכל פלסטיקי כזה.
&nbsp
מקווה שהשתפרו באמת. סה"כ אותם בעלים של הטאקריה ושם יחסית נחמד.
 
למעלה