פעמים ראשונות
עוד יומיים חוגגים שנה ביחד... אז סיכום שנתי
הפסדתי את רגע גיחתך לעולם, הפסדתי את הבכי הראשון שלך
הפסדתי את הכאב הראשון שלך, הפסדתי את המקלחת הראשונה שלך
הפסדתי את הארוחה הראשונה שלך, הפסדתי את התמונה הראשונה שלך
הפסדתי את את החיוך הראשון שלך, הפסדתי את השן הראשונה שלך
הפסדתי את ההברה הראשונה שהגית, הפסדתי את הצעד הראשון שלך
הפסדתי את הנפילה הראשונה שלך, הפסדתי את המכה הראשונה שלך
הפסדתי את הצחוק הראשון שלך, הפסדתי את התספורת הראשונה שלך
הפסדתי את החיסון הראשון שלך, הפסדתי את היום ההולדת הראשון שלך
בטח הפסדתי עוד הרבה דברים ראשונים ששכחתי לרשום כי לא הייתי שם...
הרווחתי את החיוך הטבעי הראשון שלך איתי (לא זה המאולץ שנועד לרצות ולמצוא חן)
הרווחתי את המילה הראשונה בעברית
הרווחתי את הצחוק המתגלגל הראשון (כן ההוא בקול רם זה שמגיע ממעמקי הלב)
הרווחתי את הפעם הראשונה שלא רצית לישון יותר במיטה ריקה ללא כרית/שמיכה/דובי
הרווחתי את הפעם הראשונה שרצית לישון מחובק
הרווחתי את הנשיקה הראשונה שלנו (לא את זו שנותנים כי כולם ביקשו ממך לתת, אלא את זו שבאה בפתאומיות סתם כי רצית באותו רגע)
הרווחתי את הפעם הראשונה שקראת לי אמא (חצי שנה חיכיתי בסבלנות כי התעקשת לקרוא לי רק בשמי הפרטי)
הרווחתי את הפעם הראשונה שרצית רק אותי איתך ולא אף אחד אחר
הרווחתי את הריקוד הראשון שלנו ביחד (עוגה עוגה)
הרווחתי את השיר הראשון ששרת (גלגלי האוטובוס)
הרווחתי את הספר הראשון שאתה זוכר בעל פה (האריה שאהב תות)
הרווחתי את המשפט הראשון השלם שהגית
הרווחתי את הפעם הראשונה שהצחקת אותי (דודה אומרת בדיבורית שלחי לי תמונה שאראה איך הוא נראה היום, ואתה עונה לה: אני יפה)
הרווחתי את הפעם הראשונה שהדהמת אותי בחוכמתך (פלוטו עצוב הוא לא יכול לעוף כי אין לו כנפיים)
הרווחתי את הפעם הראשונה שהפתעת אותי והשארת אותי ללא מילים (שבוע ראשון שבו אתה הוגה משפטים שלמים ואתה שואל- אמא, איפה אבא שלי?)
הרווחתי את הפאזל הראשון שסיימת ואת הרכיבה הראשונה שלך באופניים
הרווחתי את הפעם הראשונה שריגשת אותי במילים (באמצע טיול רגלי וסתמי לחלוטין: "אמא, כיף לי"
הרווחתי את הבקשה הראשונה והמדהימה (אמא, תעשי חיבוק ונשיקה)
הרווחתי את הפעם הראשונה שלימדת אותי לקח (הוא מטפס על כסא גבוה במרפסת ואני בלחץ היסטרי צורחת "כרוביאל רד למטה" ואתה יורד מרים אצבע מורה ואומר לי "אל תצעקי לי, מדברים במילים")
הרווחתי את היום הראשון בגן
הרווחתי את החבר הראשון שנקשרת אליו (יהונתן)
הרווחתי את התחפושת הראשונה (פינגווין)
הרווחתי את הציור הראשון ואת עובדת היצירה הראשונה שהדבקת וגם את זו שגזרת
הרווחתי את הסלטה הראשונה וגם את הקפיצה הראשונה כששתי הרגליים באויר ואת הבעת התדהמה שלך מיד אח"כ
וכל יום במשך כל השנה הזו הייתה לנו פעם ראשונה, ופעם ראשונה שלי בחיים שאני אוספת ואוגרת ונוצרת כל פעם ראשונה מהרגעים הקטנים ועד הגדולים (מרמה את עצמי, כל רגע איתך הוא רגע גדול עדיין אולי פעם נגיע לשגרה)
ואתמול (בפעם הראשונה התייחסת לעבר) כשבאתי לאסוף אותך מהצהרון הייתה גננת שלא מכירה את הסיפור שלנו ואומרת לי: יש לך בן עם דמיון מפותח כל כך כי ישבנו ובלי קשר לשיחה כלשהי אומר לי: "נולדתי ברוסיה, אמא הביאה אותי במטוס" ואני מספרת לך שאכן יש לך דמיון מפותח אבל לאו דווקא במקרה הזה. ובלילה (תמיד בלילה לפני השינה אתה דברן עוד יותר, אם זה אפשרי) אתה שואל: אמא הבאת אותי מרוסיה ? במטוס?
כן
למה?
כי רציתי מאד להיות אמא שלך
אמא, אני לא עוזב אותך (פעם ראשונה משתמש בשורש עזב)
חוץ מזה אתה פעם ראשונה בן שנתיים וחצי כבר סיבה לחגוג ולהרוויח פעם ראשונה של משהו, לא?
סליחה על אורך ההודעה (גם זו פעם ראשונה שלי
עוד יומיים חוגגים שנה ביחד... אז סיכום שנתי
הפסדתי את רגע גיחתך לעולם, הפסדתי את הבכי הראשון שלך
הפסדתי את הכאב הראשון שלך, הפסדתי את המקלחת הראשונה שלך
הפסדתי את הארוחה הראשונה שלך, הפסדתי את התמונה הראשונה שלך
הפסדתי את את החיוך הראשון שלך, הפסדתי את השן הראשונה שלך
הפסדתי את ההברה הראשונה שהגית, הפסדתי את הצעד הראשון שלך
הפסדתי את הנפילה הראשונה שלך, הפסדתי את המכה הראשונה שלך
הפסדתי את הצחוק הראשון שלך, הפסדתי את התספורת הראשונה שלך
הפסדתי את החיסון הראשון שלך, הפסדתי את היום ההולדת הראשון שלך
בטח הפסדתי עוד הרבה דברים ראשונים ששכחתי לרשום כי לא הייתי שם...
הרווחתי את החיוך הטבעי הראשון שלך איתי (לא זה המאולץ שנועד לרצות ולמצוא חן)
הרווחתי את המילה הראשונה בעברית
הרווחתי את הצחוק המתגלגל הראשון (כן ההוא בקול רם זה שמגיע ממעמקי הלב)
הרווחתי את הפעם הראשונה שלא רצית לישון יותר במיטה ריקה ללא כרית/שמיכה/דובי
הרווחתי את הפעם הראשונה שרצית לישון מחובק
הרווחתי את הנשיקה הראשונה שלנו (לא את זו שנותנים כי כולם ביקשו ממך לתת, אלא את זו שבאה בפתאומיות סתם כי רצית באותו רגע)
הרווחתי את הפעם הראשונה שקראת לי אמא (חצי שנה חיכיתי בסבלנות כי התעקשת לקרוא לי רק בשמי הפרטי)
הרווחתי את הפעם הראשונה שרצית רק אותי איתך ולא אף אחד אחר
הרווחתי את הריקוד הראשון שלנו ביחד (עוגה עוגה)
הרווחתי את השיר הראשון ששרת (גלגלי האוטובוס)
הרווחתי את הספר הראשון שאתה זוכר בעל פה (האריה שאהב תות)
הרווחתי את המשפט הראשון השלם שהגית
הרווחתי את הפעם הראשונה שהצחקת אותי (דודה אומרת בדיבורית שלחי לי תמונה שאראה איך הוא נראה היום, ואתה עונה לה: אני יפה)
הרווחתי את הפעם הראשונה שהדהמת אותי בחוכמתך (פלוטו עצוב הוא לא יכול לעוף כי אין לו כנפיים)
הרווחתי את הפעם הראשונה שהפתעת אותי והשארת אותי ללא מילים (שבוע ראשון שבו אתה הוגה משפטים שלמים ואתה שואל- אמא, איפה אבא שלי?)
הרווחתי את הפאזל הראשון שסיימת ואת הרכיבה הראשונה שלך באופניים
הרווחתי את הפעם הראשונה שריגשת אותי במילים (באמצע טיול רגלי וסתמי לחלוטין: "אמא, כיף לי"
הרווחתי את הבקשה הראשונה והמדהימה (אמא, תעשי חיבוק ונשיקה)
הרווחתי את הפעם הראשונה שלימדת אותי לקח (הוא מטפס על כסא גבוה במרפסת ואני בלחץ היסטרי צורחת "כרוביאל רד למטה" ואתה יורד מרים אצבע מורה ואומר לי "אל תצעקי לי, מדברים במילים")
הרווחתי את היום הראשון בגן
הרווחתי את החבר הראשון שנקשרת אליו (יהונתן)
הרווחתי את התחפושת הראשונה (פינגווין)
הרווחתי את הציור הראשון ואת עובדת היצירה הראשונה שהדבקת וגם את זו שגזרת
הרווחתי את הסלטה הראשונה וגם את הקפיצה הראשונה כששתי הרגליים באויר ואת הבעת התדהמה שלך מיד אח"כ
וכל יום במשך כל השנה הזו הייתה לנו פעם ראשונה, ופעם ראשונה שלי בחיים שאני אוספת ואוגרת ונוצרת כל פעם ראשונה מהרגעים הקטנים ועד הגדולים (מרמה את עצמי, כל רגע איתך הוא רגע גדול עדיין אולי פעם נגיע לשגרה)
ואתמול (בפעם הראשונה התייחסת לעבר) כשבאתי לאסוף אותך מהצהרון הייתה גננת שלא מכירה את הסיפור שלנו ואומרת לי: יש לך בן עם דמיון מפותח כל כך כי ישבנו ובלי קשר לשיחה כלשהי אומר לי: "נולדתי ברוסיה, אמא הביאה אותי במטוס" ואני מספרת לך שאכן יש לך דמיון מפותח אבל לאו דווקא במקרה הזה. ובלילה (תמיד בלילה לפני השינה אתה דברן עוד יותר, אם זה אפשרי) אתה שואל: אמא הבאת אותי מרוסיה ? במטוס?
כן
למה?
כי רציתי מאד להיות אמא שלך
אמא, אני לא עוזב אותך (פעם ראשונה משתמש בשורש עזב)
חוץ מזה אתה פעם ראשונה בן שנתיים וחצי כבר סיבה לחגוג ולהרוויח פעם ראשונה של משהו, לא?
סליחה על אורך ההודעה (גם זו פעם ראשונה שלי